Saturday, 18 July 2015

SELAMAT HARI RAYA AIDILFITRI 2015 / 1436 H

السَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللهِ وَبَرَكَاتُهُ 
صَلَّى اللهُ عَلَى مُحَمَّد صَلَّى اللهُ عَلَيْهِ وَسَلَّمَ

 بِسْـــــــــمِ اَللّهِ الرّحْمن الرّحيم

Macam mana dengan sambutan Aidilfitri masing-masing ? Meriah ? Baju kurung berapa pasang ? Aku sempat juga beli sehelai lagi baju baru untuk dipakai. Saja nak tambah koleksi.

Apa-apa pun berbelanja haruslah ikut kemampuan. Since DediS dan MamiZ adalah kakitangan kerajaan jadi both of them dapat gaji awal. Tapi tak boleh excited sangat. Masih tak boleh berbelanja sakan. Nak kena bertahan for the next 60 hari sebelum gaji bulan seterusnya masuk. Memang semua kakitangan kerajaan dah faham situasi ni kan ? Jadi kami tak sakan sangat pun this year.

Kuih raya beli ala kadar saja. Usually memang banyak jenis. Tapi this year kena cut down everything. Aku pun bukan peminat kuih raya sangat jadi it is not a big deal. Kalau ada aku makan kalau tak ada pun tak apa. Pi makan kuih raya kat rumah orang lain. Hihihi..

Yang memandu jauh silalah berhati-hati. Kena fikir keselamatan diri sendiri, keluarga dan pemandu lain. Kita nak sampai destinasi dengan selamat. Begitu juga orang lain. Jadi jangan rakus sangat while memandu. Jangan merempit. Kalau mengantuk sila berhenti sebentar minum kopi dulu satu dua round. Dah segar sambung balik memandu.

Dikesempatan hari mulia Aidilfitri tahun ni, aku nak minta maaf to semua kawan dunia maya yang yang aku ada. Ada yang pernah bertemu dan yang selebihnya hanya bermanja bermesra through blogging. Yang penting ada ukhwah yang terjalin walaupun tak pernah berjumpa. 

Maaf kadang-kadang aku lambat berkunjung semula menjenguk blog korang. Bukan disengajakan tapi memang kekangan masa. I will try to make it untuk terjah blog kawan-kawan yang sudi singgah bertandang ke teratak buruk aku. Maaf kalau ada gurauan yang kasar yang tak dapat korang terima. Kalau ada komen aku yang tak berapa nak proper tu aku minta maaf juga. Kadang-kadang sedap menaip bukan fikir sangat. Andai ada yang terasa hati aku sincerely mohon maaf. Jangan simpan dalam hati tau. Aku sayang korang semua.

Kosong-Kosong dah kan ? Hihihi..


Kongsikan serba sedikit cerita raya korang semua. Baju berapa pasang ? Kuih-muih berapa jenis ? Beraya di mana ? Kampung sendiri atau kampung mertua ? Jangan segan sangat. Share sikit.

Have fun menyambut Aidilfitri dan jaga diri walau dimana pun korang berada. 

Selamat Hari Raya Aidilfitri kawan-kawan.
Maaf zahir dan batin.

118 comments:

  1. pi raya makan kat umah orang lain katanyaaaaaa... Abissss laaaa kuih orangggg! kah kah kah...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahah betoi lah dah kat rumah sendiri tak ada makanan..
      pi lah beraya makan kat rumah orang..

      Delete
    2. Pi perhabis umah orang... Free yang sedap... Kah Kah Kah...

      Delete
    3. hehehe biasa.. masuk buat muka comel.. konpem
      macik tak marah habiskan kuih raya..

      Delete
    4. tahun depan datang makcik tu nampak CT je, sorok kuih raya...haha

      Delete
    5. hehehe iols serbu dapur dia =P korek almari dia..
      mana dia nak sorok kueh dia tu..

      Delete
    6. Hahhaha kuih rumah orang ni memang sedap sedap

      Delete
    7. hahaha kan ? memang ada aura lain wakaka..

      Delete
  2. Replies
    1. dapat duit raya dak kalau ciom tangan ? nak dollar hehehe..

      Delete
    2. dapat rupiah..cium pipi baru dapat dollar.haha

      Delete
    3. Kalau nak pound sterling boleh tak? Tak mainlah rupiah ngan dollar ;)

      Delete
    4. adus.. kalo comolot ? hahaha.. gurau2..
      amboi pound terus Kak Farrah ehehe.. baik dinar kuwait.. 100 pun ckup
      dah mcm sbulan gaji..

      Delete
    5. amboi, kome ni memang pakar matawang...haha

      Delete
    6. hehehe kena selalu tengok2.. target2 tempat nak p kena start menabung..

      Delete
    7. kasi duit monopoli je laa.. ha ha ha...

      Delete
  3. Replies
    1. dah kasi dah kan.. pagi2 raya lagi orang dah kasi..

      Delete
  4. Replies
    1. selamat hari raya too..
      maaf zahir batin =D

      Delete
  5. Salam aidil fitri Siti..maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidilfitri kak.. maaf zahir batin too =)

      Delete
  6. Selamat hari raya kak... Terima kasih atas peringatan.. Maaf zahir batin..

    ReplyDelete
  7. salam aidil fitri siti . Mohon maaf zahir dan batin ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidilfitri kak.. maaf zahir batin =)

      Delete
  8. Selamat hari raya kak Siti! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. same goes to you adik Farah.. selamat hari raya =)

      Delete
  9. salam aidilfitri... maaf zahir dan batin...
    #BloggerUtara

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidilfitri Pha Is.. open house tadak ka ?
      #BloggerUtara

      Delete
  10. CT...selamat hari raya...sis JM dah masuk opis hari ni...tensi0n!!! sorang2 di opis...sunyi!!!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish dah masuk opis dah ? huurm sabaq sabar..
      selamat hari raya Akak JM.. selamat bekerja.. bawak la kuih raya masuk opis..
      boleh ngap ngap..

      Delete
    2. samalah kita kak JM..semalam dah masuk opis..sunyi je.

      Delete
    3. Next year amik cuti lama skit ye..

      Delete
    4. Rajinnya sis JM masuk opis. Saya sepatutnya dah start kelas malam ni,..tapi malas tu berkati-kati beratnya ;)

      Delete
    5. hehehe Akak JM masuk awal brsebab tu Kak Farrah.. dia kan ada mission solo tu.. hihi.. kena kasi settle keja bru senang hati nak jalan.. hihi..

      Delete
    6. haha, orang naik cuti awal ni biasanya memang ada misi, macam kak Sal jugak...haha

      Delete
    7. kan.. akak ritu dengarnya kerja extra ada exhibition..
      nak jalan pergi mana tu ?

      Delete
  11. Selamat hari raya maaf zahir dan batin siti...akk pun bukan peminat kuih raya sgt. Beli sikit bawa balik kg jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya Kak Sue.. maaf zahir batin..
      CT makan kuih kalo ada je.. yang fancy2 tak makan sangat.. hehehe..
      betol.. mak beli bawak balik kg.. untuk rumah tak ada sngt sebab takan makan..

      tah kumpul sampai raya haji =P

      Delete
  12. salam Aidilfitri CT...maaf zahir batin.mohon ampun kalau ada salah-silap

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidilfitri kak.. same goes to you.. pape CT gurau lebih2 tu ampunkan ye hihi..

      Delete
  13. selamat hari raya raya kak! tahun ni beraya sedih sikit sebab x dapat banyak duit raya. hahahaha! xD

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe akak masih dapat =P
      slagi tak keje insyallah mmg dapat,. tp x semeriah la adik1 yg jauh lebih muda hehe..

      Delete
  14. selamat hari raya Aidilfitri CT.. maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
  15. kuih yang mak ngan adik buat 6 jenis jer.. lagi 5 jenis lagi kerepek jer.. sila laa ushar blog Eyda yer nak tengok.. baju sepasang jer.. ntah mood nak raya kureng skit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. uish banyaklah tu kak 6 jenis buat.. rajin sungguh.. kami tak pernah buat =P
      hahaha.. sepasang je ? awatnya haha.. tahun ni yang sedondon spasang gak tapi CT
      pi cari lagi spasang.. hehe.. tak puas hati selai je..

      Delete
  16. Raya akak ala kadar je. Baju raya tak beli sebab ada a few pasang baju dlm almari yang tak pakai lagi. Kuih raya buat 2/3 jenis. The rest Cekengah tunjuk & orang bagi. Yang penting tahun ni fokus utk bagi raya Cekebon meriah :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe rajin jugak tu akak membuat kuih raya =D hehe kalo CT tak adalah nak buat..
      tapi bila tengok kazen buat mulalah nak sebok sama hehe.. tunjuk paling senang =P

      kirim salam Cekebon Cekengah and Kakak Bott..

      Delete
  17. Selamat hari raya, CT! Err,..kita dah 'salam' raya ari tuh kan? Yang orang tu hantar gambar kasi makan ikan tu,... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dah dah.. kita hari2 hari raya =P
      kasi ikan makan tu proper sket.. x nampak muka.. takut nampak muka
      orang x jadi nak maafkan hahaha..

      Delete
  18. selamat hari raya Ct..mintak maaf andai ada salah silap ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya too ZF.. samalah ZF..
      kadang kita ni gurau2 kasaq.. maaf jugak salah silap..

      Delete
  19. selamat hari raya kak CT. maaf zahir batin andai ada tersilap bicara di mana-mana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya too darling =)
      samalah ye yang.. akak pun kadang2 ni komen ngarut2 hhe..

      Delete
  20. Replies
    1. selamat hari raya untuka awak jugak =)

      Delete
  21. Selamat hari raya siti.. sha pun x membeli sangat..beli untuk anak2 je..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe selamat hari raya too =)
      iols tak ada anak2 lagi.. diri sendiri dulu..

      Delete
  22. Replies
    1. samalah Kak Zai.. selamat hari raya too =)

      Delete
  23. Selamat Hari Raya Maaf Zahor Batin ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam Aidilfitri =) maaf zahir dan batin..

      Delete
  24. Selamat hari raya cik siti...
    Maaf zahir dan batin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe hai Kak Maria.. selamat hari raya =)
      maaf zahir dan batin..

      Delete
  25. baju raya dengan baju nak pakai untuk kerja sama jer....heheheh...so sy xde istilah baju raya....pakai mana yg ada jerrr....berbelanja ikt kemampuan....hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sama macam mak CT lah.. beli selai yang sdondon.. lepas tu semua yg sesuai untuk brkeja.. senang kan.. sebab keje hari2 pakai baju kurung..

      Delete
  26. Tahun ni Cik Mimie meriah dengan baju raya je..hahaha. ada 5 pasang, paling banyak kot..selalu 3 je..huhu..

    since i oll single of coz la raya dekat rumah parent sendiri no MIL or FIL...hahahaha

    Kuih raya agak rajin sikit, Cik Mimie buat sendiri adalah dalam 5 6 jenis..yg lain2 juz tunjuk2 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow Cik Mimie.. 5 pasang tu.. iols memula selai je tp x puas hati.. pi cari lagi selai..

      hahaha samalah kita Cik Mimie.. tngk je la kawan2 yg ber FIL dan MiL tu hehe.. iols kt rumah Tok je.. lepas Zohor semua pengsan..

      rajin laaaa tu Cik Mimie.. kuih raya kami kuih pandai buat.. pandai buat kat kedai hehe.. semua tnjuk =P

      Delete
    2. Beli baju banyak pun sebab nak buat baju g keje..jimat la jugak..:)

      Untung ada rumah tok.. ok pun xde dah..hukhukhuk..semua adik bradik berkumpul rumah mak je :)

      Hehe..tunjuk2 pun ok je..jnji ada...sedap x sedap blakang kira...hahaha

      Delete
    3. hehe macam mak CT lah.. kalo ikutkan dia ada 10 pasang baju baru.. semua claim as baju raya tapi lepas tu pakai p kerja.. hehe tapi adik bradik ramai so meriah la jugak.. CT ni sorang ja.. pusing2 kot tu la jugak..

      Delete
  27. Assalam CT,
    walopun lambat
    walopun dah wish dedepan
    tetap nak wish kat sini jugaks :P
    selamat hari raya aidilfiri
    maaf zahir & batin :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe brapa kali dah kita wish slamat hari raya ? hehe ritu siap laga2 pipi kekeke..

      Delete
  28. selamat hari raya CT.. sorry lambat menjengukk ct

    ReplyDelete
    Replies
    1. selamat hari raya too Kak DP hehe.. lambat tak pe jangan tak jenguk.. tu taceng hehe..

      Delete
  29. kak siti..... selamat hari raya my dear sista.... insyaAllah taun depan kita dtg raya umah yer :D nak duit raya tau :D kikikih

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe selamat hari raya too lalink.. okay.. sila datang naik ke utara k.. hehe balik2 lekaih..

      Delete
  30. selamat hari raya aidilfitri maaf zahir dan batin .. maaf baru singgah sini..

    ReplyDelete
  31. kak ekin baju sepasang jah raya.. yg lain pakai baju yg tahun LPs punya hihihi masih baru lg kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe ala baju yang sunat baru pun selai je kan.. nak meriah sambut aidilfitri =)

      Delete
    2. betul tu hihi sehelai pun dah Ok

      Delete
    3. kan.. tak payah banyak sangat =P

      Delete
  32. beraya di teratak bonda ayahanda kak ekin di Kelantan la tahun syok sangat dapat mkn bersama family hihihi.. lepas la rindu sikit

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe patutla dia bahagia.. balik kg sendiri rupanya hehe.. cer kalau kena raya kat Kulim.. mesti x sengih2 kan.. hehe..

      Delete
    2. yhihihih mesti la tersenyum balik kg sendiri duk sini sunyi la uwaaaa dalam hati la jwnbya

      Delete
    3. Tu pun x puas lg duk umah ma hihihihi... lama duk rumah tu 29thn 4 bulan... lps kahwin bawa diri dan jiwa mari kedah semua memori ttgl kat rumah tu

      Delete
    4. heheh biasalah tu.. pengorbanan =)

      Delete
    5. Tu la balik raya aritu selongkar hbs harta karun yg lama tinggal hahaha... mcm2 ada tu... tudung bawal byk.. kalau lelong jual murah adavyg beli ke buat mcm bundle tu..

      Delete
  33. CT...sis JM dah dapat kad raya smlm...hamooii...comel sgt warna pink...comel mcm sis JM..ehh salah..comel cam CT yang menaip heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. haaaaip kad comel macam CT untuk kakak chomel jugak..
      baru betoooi cenggitu hehe..

      Delete
  34. Selamat hari raya Ct ;) kak Ros minta maaf ye andai ada tersalah bicara sepanjang kita kenal;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh selamat hari raya too Kak Ros.. syawal ada lagi ka ? hehe..
      tak pa apa pun ngeh3..

      Delete
  35. Selamat hari raya CT! hahahahaha...biar lambat asal wish :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha iyooolah Sally.. dah wish la Sally kan hantar kad kat CT..
      ada lagi ke syawal weh ? hehe..

      Delete
  36. nina pun juga.. kot2 ada salah bahasa salah ckp, tertypo ke, or buat lawak hambar dimaafkan.
    hehehe.. sllau raya konvoi setiap umah, habiskan balang kuih raya, kalau ada dusun, habiskan buah org. ngeh2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lawak hambar tu kelakar.. kekeke.. alaaa awak ni.. melawak2 tu biasalah..
      tak muda lah kalau taceng cepat sangat ye dak..

      Delete
    2. hahaha.. lawak hambar tu yg banyak kenangan. tak kira typo lg

      Delete
  37. selamat hari raya kak. huuu ehh da habes raya la.hahahah( ˘ ³˘)♥

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha lawak la Neddy ni.. raya dah habis..

      Delete
  38. da terlewat ni...


    salam lebaran ;-)
    syawal kami thn ni ala kadar je...

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan.. lewat hehehe.. so CT boleh mintah duit raya dak ?

      Delete
  39. CT.... kad raya CN dah sampai dak? hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak tahu.. CT tak balik rumah lagi.. nanti ceq tengok..

      Delete
    2. CN pn tak blk kg lagi. tak tau dh sampai ke blm kad raya CT. hehe.. dah sampai rasanya tu :D

      Delete
  40. selamat hari raya jugak walaupun dah habis raya :)

    ReplyDelete
  41. selamat hari raya........ haji....

    yang bakal menyusul. nanti nak ucap selamat hari raya rasa macam dah back dated sangat2 dah :p

    ReplyDelete
  42. Alahaiiii...nak wish hari raya, raya dah habis. Tulah...femalas sangat nak BW lately. Tak per lah. Kita wish salam aidiladha in advance lah yerp siti ☺

    ReplyDelete
  43. kena tunggu ucapan raya thn depan.. buat yg rare lg.

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...