SITI.YANG.MENAIP: PILIHAN SUSHI-SUSHI SEDAP DI RESTORAN SAKAE SUSHI

PILIHAN SUSHI-SUSHI SEDAP DI RESTORAN SAKAE SUSHI

/
169 Comments
July 23, 2015
TEMPAT MAKAN BEST | SAKAE SUSHI. Siapa suka makan sushi boleh angkat tangan. Aku suka makan sushi tapi bukanlah jadi satu kemestian untuk selalu pergi makan. Kering poket kalau makan selalu. They ain't cheap. Kawan-kawan aku majoriti semuanya suka makan sushi. Jadi memang sesekali kami rancang untuk lepak sambil makan sushi. Aku bukan boleh telan raw fish atau sashimi sangat pun. They are slimy. Kadang tekak boleh terima kadang tak boleh. Kali ini aku dan Ciqen bercadang untuk cuba sushi di Sakae Sushi di Nu Sentral since Ciqen was craving for sushi sangat-sangat tapi di Nu Sentral tak ada Sushi King. Jadi we decided to give it a try for the first time ever.

MENU-MENU PILIHAN SUSHI DI RESTORAN SAKAE SUSHI

Menariknya di Sakae Sushi ini, order dibuat through Ipad. Main slide dan tekan-tekan saja hidangan apa yang kita nak makan selain apa yang ada di Kaiten Belt (if I'm not mistaken about the term). Majoriti outlet makanan Jepun sekarang dah guna sistem macam ini. Lebih canggih dan cepat. Tak perlu tunggu pekerja datang ambil pesanan. Tapi dalam masa yang sama, booklet menu masih disediakan di setiap meja. Sebelum buat pesanan boleh browse booklet menu dulu. Pilihan sushi, bento dan udon adalah lagi banyak berbanding di Sushi King. Lagi rambang mata nak memilih. Kalau poket tengah tebal memang tak berkira sangat. Disebabkan kami hanya berdua saja on that day, kami tak order any set. Takut tak habis makan. If you have more crowds baru berbaloi.








Mungkin sebab bukan waktu peak hours jadi pilihan di atas belt tak banyak. Sendu sungguh aku tengok. Tunggu punya tunggu hanya ada pilihan sushi yang sama. Aku pula tak terasa nak makan raw fish jadi I was looking for something else. Ciqen dah laju makan few plates aku masih undecided nak makan apa. Nampak mochi terus ambil. Bisinglah Ciqen. Datang Sakae Sushi hanya untuk makan mochi. Ended up aku hanya order few plates saja. They have really good choices of beverages dan desserts. Rasa nak order parfait tapi takut tak lalu pula sebab banyak cream. Aku personally rasa penyediaan sushi di Sakae Sushi sedikit selekeh. Tak berapa kemas. Bukan semua tapi ada seketul dua yang tak comel mata memandang. Ada sushi yang berada di atas belt sudah terbalik. Food presentation memang dah cantik. Tapi tak kemas. Kita bayar mahal jadi we should get service yang berpatutan juga.

Harga slightly mahal dari Sushi King. Tak jauh beza sangat tapi still a bit expensive. It is a good bargain. You pay for the food jadi worry not. Sedap. While kami makan, ada offer makan lima pinggan percuma dua pinggan. Jadi sakan sungguh si Ciqen makan. Bila kami bayar suddenly jadi too expensive dan katanya offer tu dah tak valid. Aku pergi cari balik sticker offer tu dan mula nak argue. Disebabkan pekerja tu tak faham sangat both Bahasa Melayu and English, dah macam cakap dengan itik. Ended up we settled the payment dan split the bill equally. Sayu aku tengok Ciqen yang dah happy makan tiba-tiba kena bayar extra tak seperti yang dijanjikan. Bukan tak ada duit tapi rasa tertipu. It is okay. Belajar dari kesilapan.

SUASANA DI RESTORAN SAKAE SUSHI DAN PEKERJA

This part kami ada sedikit kurang senang. Ambience lulus sebab orang tak ramai jadi tak bising. Tapi staff ada sedikit tak sopan. Ciqen asked for confirmation tapi pekerja tu tak berapa faham. Rupa-rupanya tak faham Bahasa Melayu. Tak apa tak jadi masalah. We asked in English. Dah faham tapi lepas tu dia ajuk kami cakap. When we laughed, she laughed cynically dan siap smirked lagi. Dah kenapa pula. Bila dia hantar order aku cakap 'terima kasih' boleh pula dia main-main ajuk 'terima kasih' aku. Sembang dengan pekerja lain punyalah kuat dan siap tunjuk meja kami lagi several times. Mujur tahap sabar tengah tinggi jadi kami abaikan saja. Tak jadi masalah kalau nak ambil pekerja luar tapi ajar etika kerja sampai mahir dulu. Macam ini punya perangai, nak makan pun tak ada selera. Hanya beberapa saja aspek yang perlu diperbaiki. Baru pelanggan yang kuat makan macam kami puas hati dan bakal datang lagi. Tak rugi manis mulut dan bekerja dengan elok. Rapport pun terjaga kualiti pun terjamin. No harm. Aku yakin mesti ada kawan-kawan yang pernah cuba makanan di Sakae Sushi. Mari kongsikan cerita serba sikit. Sharing is caring. I shall come back to try the udon or bento. Tengok gambar pun dah trigger my temptation. Soon. Rating : 3.5 Bintang / 5.0 Bintang. Senarai outlet Sakae Sushi - SINI.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

169 comments:

  1. I'm only can eat vege je kot... Lelain... Rasa cam tak leh telan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaa Kak SS sanggop makan sayuq ja ka ? i is kenot lah..

      Delete
    2. Akak setakat jagung, ketam dan salmon/tuna yg diorang gaul ngan mayo tu oklah. Paling suka california temaki ngan inari. Lain tak pandai try sangat...

      Delete
    3. hehehe okaylah tu Kak Farrah.. CT pun agak2 yang tu jugak makan..
      makan raw fish skali skala je.. ikut tekak.. but tempura !! wajib !!

      Delete
    4. Kak Ros langsung tak pernah makan shushi. Sebab bukan jenis yg suka mencuba agaknya.. Bukan ape, takut tak kena ngan tekak. Tapi ada kawan baik kak Ros yang suka sangat!

      Delete
    5. hehehe beli yang kat Jusco nye dulu cuba Kak Ros.. kalo agak2 kena ngan tekak baru attack kedai2 besaq cemni.. tak kenal maka tak cinta kan kak..

      Delete
    6. Ye betul tu... Try Jusco dulu.. Sbb murah... Jgn try tmpt mahal.. Rugi je nanti...

      Delete
    7. betul tu.. nak latih tekak.. makan yang simple2 n murah2 dulu..

      Delete
  2. Belum pernah try la. Makin bertambah list kedai makan nak jengah di NU Sentral ni :)
    Pekerja dia apasal meragam macam tu? Baguslah korang sabar :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Nu Sentral tu menarik2 la Kak Farrah.. ada cupcake chic yg CT suka tu.. ada mcm2 la.. sushi king je tak ada hehe..

      Delete
    2. Ohhh cupcake chic! Lama dah akak tak telan. Baru2 ni gi the curve tak menyinggah. Eh, ada lagi ke outlet yg kat the curve tuh?

      Delete
    3. Ayam penyet pun ada! Ayam penyet pun ada!

      Delete
    4. hehehe kat curve tu antara yg trawal kan.. CT memula makan kat situlah.. sedap dari wondermilk.. tp wondermilk ok jugak.. lagi comel.. aigooo ayam penyet itu !!!

      buah hati so far.. ayam penyet the curve..

      Delete
  3. Akak suka..tapi suami akka tak boleh telan..heheh..jadi memang dah lama la tak makan sushi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ajak kawan2 la kak.. kalo CT kat penang kalau dah craving sangat.. ayah teman tapi dia duduk je tak makan apa2 hahaha..

      Delete
    2. makan pulut kuning je... heheh

      Delete
    3. pulut kuning ngan ayam rempah.. tak pun rendang daging..
      tak pun ikan masin.. haaaaa dapnye..

      Delete
    4. trnampak komen pulut kuning..awww sedappp....hihihi

      Delete
  4. 🙋🙋 saya memang suka sushi KAK... Tapi xpernah lagi mkn kat sini.. Nanti blh try Cuba makan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sila cuba hehe.. akak pun ni first time =)

      Delete
  5. Tak pernah try makan dekat situ. Plus Nani kurang sikit sushi2 ni. Ihikss :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kala kena gaya kena tekak.. sedap je sushi ni.. hehee.. try yang kat Jusco lah.. sedap jugak.. kalau nak mula2 jinak..

      Delete
    2. Kita tak sushi2... Kita shisha2... he he he...

      Delete
    3. eeeeuwh.. itew tak penah sisha2 lew kakak.. nanti batuk2..

      Delete
  6. akak bukan tekak jepun...huhu..adik pernah bawa..tapi termuntah 2 akak dibuatnya..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak.. hihi.. CT pun ada kawan yang pernah nak termuntah makan sushi..
      tak apa Kak Yan.. pengalaman =)

      Delete
  7. xnak angkat tgan la sbb bukan peminat sushi hihi...pernah makn sekali ja..xlalu la..rasa masin ja....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe makan apa tu yang masin ? makan kicap dia je ke hehehe..

      Delete
    2. Kalu tak minat sushi... angkat kaki.. he he he...

      Delete
    3. hehehe rasanya ZF makan kicap je la.. tu yang masin =P

      Delete
  8. minta maaf, kalo akk memang tak lalu makan makanan mentah atau separa mentah. Cuma pernah try makan wasabi, tak sedap giler...

    akk memang tekak melayu, hubby akk je boleh telan kesemua itu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe CT pun tak makan sangat yang mentah2 tu.. sushi bukan semua mentah =D hehe..

      Delete
  9. okay, x sangka sampai macam tu sekali staff dia punya perangai. dah kenapa. ish, sabar je hati. kalau ikutkan, rasa nak tangkap je gambar makhluk2 tu. baru dorang tau... dia x ingat ke skang zaman media.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan orang mesia.. style cakap macam either thai or vet.. mmg cara diorang keje n nyembang kuat2 mcm kat warung2 tepi jalan.. x ngerti ketika itu..

      hahhaa skrang semua nak viral kan..

      Delete
  10. salam aidilfitri maaf zahir batin. sushi king je sy selalu pergi ;p

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi lepas ni nak try udon ke soba ke dulu baru compare lagi.. tp sushi king mmg dihati ^^

      Delete
  11. sushi...suka, suka...tapi x pernah try lg Sushi King n Sakae Sushi ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. sushi king akak da try ? sushi king way better tapi sakae pun okay.. kena prepare duit lebih sket je..

      Delete
  12. Sally suka Sakae sebab banyak variety je...hahaha...mahal tu mmg takleh nak kira la kan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Sally.. bab pilihan sushi kat sakae mmg banyak. sampai tatau nk makan yang mana.. hehe bab tu mmg kena prepare la.. tapi mahal sikit je pun dr sushi king kan..

      Delete
    2. mahal sangat kot! hahahaha....Sally makan 4 orang pun cecah RM150...kalau tau Siti nak g, Sally nak suggest try Jujube tea dia...sedap gila...

      Enoki Naku dia paling favorite!

      Delete
    3. hehehe okay next time CT try kalo pegi.. kawan CT dah serik makan sini tapi CT nak try set pulak.. hehe bukan harga plate macam lebih kurang je ? sbb Sushi King pun skrang da ade GST kan.. so mcam tak trasa beza sngt..

      Delete
  13. me n sushi memang tak kawan.pernah cuba, demi member, pastu tak nak dah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaaaa ye ke kak.. CT memula nak jinak dulu makan yg goreng2 nye dulu. nxt try yg lain pulak.. lama2 jadi suka.. hehehe..

      Delete
  14. pernah dapat kupon, tapi tak pergi pun sebab jakun sikit nak makan camni.. haha..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehee jangan gitu QA.. jom nanti kita pergi nak ? Aslah ritu
      ada cakap dia lapaq sushi wakakaka..

      Delete
  15. Sushi kat tesco ja penah try.. (tak sedap).. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. try jusco kasi rasa....

      Delete
    2. hehe kalo Tesco and Jusco.. rasanya Jusco nye sushi sedap banyak..

      Delete
  16. Syahdu nya macam tu...

    Why nak kena ajuk2 bagai... huh!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa..

      dahla bukan orang mesia.. rakam patutnya kan.. kasi semua org tngk..

      Delete
  17. CT... awat xbgtau p situ. Huhu.. CN ada jgk sekali 2 p mkn dkt situ. Hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ni lama dah actually CN ku.. next time pegi lagi kalau ada banyak free time boleh hello2 CN k..

      Delete
  18. Suka sushi tapi suka uang kat Eon nye je.. tmpt lain xpernah cuba lagi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Jusco punya sedap juga.. pegi waktu2 tngh hari bila dekat2 lunch hour usually lagi fresh.. kalo ptg2 malam2 tu mmg balance yg sepanjang hari hehe..

      Delete
  19. tak penah try lagi Sakae Sushi ni... tapi Sushi King memang sedap.. ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? Sakae Sushi ni sesuai utk orang yang suka raw fish o sashimi.. sebab bnyak choices ada..

      Delete
  20. Teringin nak makan tapi khuatir sebab ada alergik makanan laut... adoi, rugi penyakit gini :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa ye ke Zumal ? jangan ngeluh gitu tak baik.. ada hikmah semuanya.. makan yg ada daging n ayam.. ada je sushi telur.. potato.. mcm2 adoo ^^

      Delete
    2. kan.. adus sambil jawab ni tingin lak nak makan..

      Delete
  21. Replies
    1. meh nak ajaq Kak Zai makan hehe..

      Delete
  22. sedapnya..kita pun suka sushi

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeay boleh geng ^^ sep sep hehe..

      Delete
  23. Sedap pula tengok shushi tu.. Tapi dah lama tak makan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. apa lagi Kak Maria ? seeeerbu kedai sushi cepat hehe..

      Delete
  24. Takdelah mahal sangat ya. Saya selalu makan Tamago. Tengok hargai dia MYR 1.99. Dekat sini, harga dia CAD 1.90. hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalo yang telur.. potato.. tak mahal sangat..
      yang mahal tu sashimi.. yang ada cheese.. crabstick.. kena fikir 2/3 kali
      nak beli ke dak.. kadang tngk atas belt tapi pkir harga.. telan air liur saja hehe..

      Delete
  25. Laaa mahal dari sushi king ke ? Huhu sushi king pon aliah rasa da mahal huwaaa nangesss T_T
    Hi kak siti terima kasih sudi singgah blog aliah haritu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe mahal beza dalam 50sen - 70sen sepinggan.. tapi ada yang murah juga lalink..
      hehhe skali skala bolehlah.. nak mrasa kan.. hari2 ke sminggu skali ke mmg xleh lah..

      Delete
  26. ni kalau sekali sekala boleh la..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. kalo dak kering poket =P

      Delete
  27. Saya pernah makan Sakae sushi ni, harga mahal sikit dari sushi king, tapi orang kabo sake sedap sikit dari suhsi king, saya makan rasa sama je hehehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. in term of rasa CT personally rasa sushi king sedap lagi.. sakae sedap juga tapi
      sebab ada sesetengah sushi dah memang ada wasabi so kenot go.. hehe.. nak makan sushi king je la =P

      Delete
  28. I love SUSHI nanti bila jumpa kita pi makan sesama ok? Tapi suka makan kat Sushi King ja.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh saja Ty.. selalu kalo CT balik bangi.. memang terjah sushi king alamanda sana tu.. boleh la kita lepak2.. hehe..

      Delete
    2. janji! belanja taw.....hahahaha

      Delete
  29. waaa....nasib baik bukan penggemar sushi...kalau x mesti meleleh air liur tgk gmbr hehhehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. tp kalau ada sushi kari mesti sy suka...kih kih kih

      Delete
    2. Sushi kari... Mesti mari... he he he..

      Delete
    3. hahaha tak pernah lagi rasa sushi kari hahaha mungkin bleh buat
      proposal kat sushi king ke sakae sushi ke.. tapi curry rice mmg ada.. org jepun actually ske jugak mkn curry tp style lain dr yg kat mesia..

      Delete
  30. saya bukan penggemar sushi. tapi pernah menonton movie "sumolah"

    #takadakenamengena

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha ni mmg xdok kaitan ni.. jomla #BloggerUtara serbu sushi king ^^

      Delete
  31. sepatutnya klu berbisnes di malaysia , haruslah belajar budaya di malaysia . bukan ke org jepun ni utamakan sopan santun ? geram pula bila baca pasal keletah pekerjanya ... hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. betol tu.. tu CT cakap.. x salah amek pekerja luar tp ajar diorang tu etika yg sesuai nk berdepan dgn org malaysia.. nasib mood tngh okay je tu.. kalo dak cari gaduh dah sbb mmg biadap pun..

      Delete
  32. amboihh pekerja dya tu nak eksyen ke apa?? report kang..

    husna tak pernah try makan sushi.. risau tak dapat nak telan..:p

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kalo tengah bad mood nak gak pi report.. tapi tengah khusyuk makan malas nak kecoh2..

      Delete
  33. Ish. serious x de adab orang tu.

    ReplyDelete
  34. Cik Mimie makan sushi ni sekali je..lepas tu memang x boleh makan lagi..hihihi..tekak x boleh terima, len macam je rasa..hikhikhik..

    Pekerjanya tu orang jepun ke? sampai bahasa melayu tak paham..opps!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Cik Mimie kena pegi makan dengan CT baru lalu je makan semua hehe.. kena makan yg simple2 dulu.. CT pun memula makan cenggitu..

      Delete
    2. Hahaha..rasanya bukan makan dengan CT je..kena CT belanja jugak baru lalu nak makan kot..hahaha

      Delete
    3. hehehe boleh insyallah Cik Mimie.. doa CT kaya dan dapat kerja tetap dulu k.. kalo dapat gaji dah memang boleh banje Cik Mimie.. make sure makan tau =D

      Delete
  35. CT jemput join mini GA mimie ye :)

    http://norshamimi.blogspot.com/2015/07/topup-mini-giveaway-by-cik-mimie.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah Cik Mimie.. CT tengah pulun blogwalking dulu..

      Delete
  36. Assalam CT,
    dah laaaaaamaaaaaaa teringin
    tapi tak berani he3
    hat penang macam tak halal
    ater tak pernah nampak orang kita he3
    nak try jugaks

    ReplyDelete
    Replies
    1. pergi makan kat sushi king la kak.. diorang xde halal malaysia tapi
      ada halal international yang kalau kita google under halal yang diiktiraf..

      Delete
  37. assalam siti..

    lama kak wana tak datang sini baca entri2 sini..rindu la ngan siti..sihat?? maaf akak baru ada masa nak singgah beraya kat sini..ada kuih raya tak? hihi..

    salam aidilfitri dan maaf zahir bati dari kak wana..

    ada masa kak wana datang lagi ya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kuih raya bukan rumah Kak Wana ke banyak ? rumah CT xde kuih raya sangat..
      sebab tahun ni tak terima tetamu pun.. masing2 tak ada kat rumah..

      selamat hari raya too Kak Wana =)

      Delete
  38. kak wana tak berapa bleh nak telan sushi ni..penah dulu makan..tak boleh habiskan..huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe kena belajar makan slow2.. amek yang simple2..
      kemudian mula makan yang pelik2 hehe..

      Delete
  39. done follow CT maaf kak ana sampai lambat ke sini,selalu jumpa di IG kan..sushi ni feveret anak kak ana.. good info dear :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Kak Ana hehehe.. its okay janji datang jenguk hahaha.. biasalah kita bukan ngadap blog sentiasa kan..

      Delete
    2. Aah selalu jumpa kat IG... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. a ah.. memang rajin jugak ngebom Kak Ana.. hehe.. CT pun
      tak ingatlah penah p blog Kak Ana ke dak.. nanti2 ceq pi sana ngebom situ lak..

      Delete
  40. saya ni hantu sushi... tapi tak pernah lagi try sakae sushi ni... lepas ni nak try jugak makan sushi kat sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. SS nak panggil intan Hantu Sushi leh tak? Ha Ha Ha...

      Delete
    2. hehehe hantu sushi ? alamak hehe.. kuat makan sushi eh ? geng la.. tapi skali skala je boleh.. kalo dak memang nangis la tengok wallet..

      Delete
  41. Replies
    1. alaaa nape Kak Eyda.. mari kita makan bersama.. mesti terus suka =D

      Delete
  42. ya Ampun teruk betul pekerja nya...giler xmatang.... xbest giler...

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah betol.. tak matang pun ya padahal agak brusia.. dalam akak menjeling memberi panahan asmara tu dia dok perli2 lagi.. nasib tngh mood baik.. huhu..

      Delete
  43. kak ekin pernah mkn sushi suami mak saudara dia orang jepun nak termuntah sampai sekarang xmahu mkn... dia suka masak mknan org jepun masa g rumah dia dulu2 zaman budak2 ni nk kahwin baru sekali padahal dekat dah SG petani nuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. wow bestnyaaa ada org bleh buatkan makanan jepun kat rumah hehe.. mesti hari2 bleh makan puas2.. hehe.. kena mula pelan2.. makan yg goreng2 dulu.. then baru cuba yang lain..

      Delete
    2. itu dulu la. sekarang xtaw pak saudara tu buat lg ke tak.. mknan malaysia dah sebati dengan dia hihihihi

      Delete
    3. hehehe kakak sdarre pun reti buat jugak.. tapi kalau makan rasa macam nasi kepal sebab ikut tekak melayu.. hahah letak la serunding ke sambal ayam ke.. macam2..

      Delete
    4. Sedap2 nasi kepal tu hihihi

      Delete
    5. hhehehe nama pun klaka.. nasi kepal..

      Delete
  44. "Baru pelanggan yang kuat makan macam kami puas hati dan bakal datang lagi" ...baru pelanggan or Bagi pelanggan...heeee..saje nk kaco CT..nampak..sis JM baca tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dedua boleh Akak JM.. bagi or baru.. baru tu style orang utara..
      dok selalu cakap cenggitu.. terbawa-bawa masa menaip jugak hehe..

      baru CT style namanya =D

      Delete
  45. belum pernah ada pengalaman makan di Sakae Sushi ni sbb tak de orang belanja hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom laaaa sushi king alamanda.. akak tu je yang selalu tanak..
      orang ajak je..

      tak sudi leeetew =(

      Delete
  46. ishh...geram plak rasa...cam tertipu...5 pinggan free 2 pinggan tapi jampeh..kalau sis JM pun x buat hari..berapa bayar? RM100?

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm tak sampai RM100 pun tapi tak berbaloi.. kalau RM80 lebih lah kan kat sushi king..
      boleh order 2 set makanan.. dan makan sushi sorang 5-6 pinggan..

      Delete
  47. kalau mahal camtu fikir 10x nk makan di Sakae Sushi tu...then part staff yg x pandai ckp Englist tu lagi geram...at lest boleh lah ckp sikit2 wlaupun u oulss tu Bangla ke kan ishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe tak adalah mahal sangat Kak JM.. beza dalam beberapa puluh sen saja dari sushi king.. tak sampai bringgit pun.. tapi kami tertipu dengan makan 5 pinggan free 2 pinggan tu..

      Delete
    2. Apa kata Jay Emm je keje situ... Keh Keh Keh...

      Delete
    3. hehehe kalo Akak JM keje situ.. kami dapat makan free tak ?

      Delete
  48. kalau mahal camtu fikir 10x nk makan di Sakae Sushi tu...then part staff yg x pandai ckp Englist tu lagi geram...at lest boleh lah ckp sikit2 wlaupun u oulss tu Bangla ke kan ishhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. at least boleh cakap lah sikit2 basic english ke..
      senang nak communicate..

      Delete
    2. Sampai dua kali membebel? Keh Keh Keh....

      Delete
    3. hehehe bakat terpendam Akak JM =P

      Delete
  49. kalau makan pun mesti TOLAK RAW FISH tu..pernah try mkn raw fish semasa di Busan dulu..erkk...x boleh telan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe CT makan tapi sekali sekala.. kadang tngk rasa sedap.. kadang x lalu..
      haip kak.. x cukup balik kampung la gitu kalo x makan raw fish.. hehehe =P

      Delete
  50. mkn raw fish rasa spt kucing mkan ikan ehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha okay ini lawak.. hahaha..
      sashimi dah high class dah kak.. jom lah kita try =D

      Delete
    2. Tak leh telan tekak ni dgn raw... Adeii...

      Delete
    3. alaaa golek2 la raw fish tu kat kicap.. jadi sedap dah =D

      Delete
  51. suka sushi tp xpernah lg makan kt sakae sushi ni. nnt nak kena try ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalo CT lebih prefer sushi king.. cuma kat sakae ada banyak choices =)

      Delete
  52. huaaaaaaaaa makanan lagi.....sakae sushi pulakkkk

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang banyak entry makan laa Arz.. macam mana ni hahaha..

      Delete
  53. wah..xpenh mkn disakae sbb xbrani..slalu g sushi king je..kiranya bolehlh mkn sna eh..mcm lgi byk pilihn jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. samalah Timm.. ni first time. jujurnya akak pun suka Sushi King lagi =)

      Delete
  54. sushi king tetap dihati.. geng makan sushi ni 2 org je pon. yg lain hampeh xlalu makan. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh next time bolehla Nina ajak CT sama.. selalu CT pegi makan sorang..

      Delete
    2. awat CT xckp awal.. nina ada 2 org kwn kt penang yg suka sushi. yg lain hampeh. nanti kita makan ya :)

      Delete
  55. Assalam CT,
    seb abek deme jumpa dengan CT yang penyabor
    kalo akak kaaaaaaaaaaa
    memang kena panggil meeting meja bulat la he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tengok mood gak kak.. tapi sumpah annoying..
      memang kalo tengah tak okay kena gak seround tu..

      Delete
  56. suka je.. tapi part ade yg mentah atau separuh mentah tu kurenggg la sikit... ni angkat tangan separuh ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sama ja kita ni.. CT kadang2 je boleh ngap yang mentah tu..
      most of the time tak boleh ngap..

      Delete
  57. wah. sushi!!! my fav food. nak jugakkkk ╥﹏╥

    ReplyDelete
  58. tampak menarik! api maaf ckp laa... tekak sy mmg x ngam ngan sushi ni..x tau kenapa ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaa nape.. kena cuba makan dengan CT ni.. mesti terus suka..

      Delete
  59. suka jugak sushi ni tp tu la.. xsuke yg raw.. rse macam..err macam... cannot go la gini...suka yg ommelette ke..yg dh masak oke kot..hihi...

    ReplyDelete
  60. Sushi I is slalu pergi sushi king jaa.

    ReplyDelete
  61. tak suka makan sushi. rasa tak boleh nak telan. nguuuu

    ReplyDelete
  62. Lama dah tak makan shushi. Macam bleh cuba je nantii. Hehe

    ReplyDelete
  63. Telan ailio lagi. Terus rasa macam nak gi sushi king. Tak pernah makan kat sakae lagi.

    ReplyDelete
  64. makan nanti takut jd benda la.. dh nama mcm tu. hahaha
    sushi king always in my heart !

    ReplyDelete
  65. jarang pi makan kat sakae sushi sebab limited pilihan sushi. k lily suker sushi king lagi.. maklumlah king kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. banyak jugak pilihan dia tapi sebab da biasa Sushi King kan jadi tak berapa dapat terima hehehe..

      Delete
  66. Sushi sakaee is more better than sushi king..it has a lot of choices.

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang tu yes i have to admit.. tapi itula first time try jadi blur blur and layanan dapat pulak ting tong.. hehe..

      Delete
  67. Sakae Sushi mana you & Chiqen gi tu. Yg di IOI Mall Puchong & Paradigm Mall Kelana Jaya faham je apa kitorg cakap.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sakae Sushi NU Sentral.. macam orang Vietnam saja yang ambil order tu.. dia asyik ulang2 tanya banyak kali pastu cakap dia tak faham.. hehe..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.