Tuesday, 2 June 2015

TERIMA KASIH | TOP COMMENTATORS MAY '15

SITI YANG MENAIP | TOP COMMENTATORS MAY 2015


May berlalu haruslah June pula menjelma. Macam itulah masa. Tak akan pernah tunggu kita. Berdetik dan berlalu pergi sekelip mata saja. Kitalah yang kena pandai gunakan sebaik mungkin.

Seperti biasa. Ritual wajib setiap awal bulan. 

Mini penghargaan buat mereka-mereka yang sudi menerjah blog aku tanpa mengira masa. Sentiasa menceriakan entries aku walau macam mana sekali pun. Tak pernah lupa untuk datang jenguk.

Pss !! Ada pemenang baru dalam carta. Hihihi.. 

Apa jadi dengan pemenang lama ? Enjin tak service kot. Atau ramai sangat peminat nak dilayan. Sibuk terus jadinya. Apa-apa pun nama-nama terkenal di blog Siti Yang Menaip masih tersenarai dalam senarai Top Commentators bulanan.

Pss !! Ada ahli baru juga yang berjaya melayakkan diri dalam carta. Ada yang berjaya menaikkan ranking kedudukan juga. Menarik ni..

Nah..

Aku persembahkan mereka-mereka yang active sepanjang bulan May 2015..



# Tahniah Kak Ekin kerana berjaya mengungguli carta untuk bulan ini..
# Come on Kakak JM dan Kakak SS.. Come on !! 
# Kak Farrah maintain di tempat keempat..
# Kemunculan semula Zarul Farhana di carta bulanan..
# Ehem ehem.. Kak Eydalah.. Ehem ehem..
# Tahniah Kak Sal sebab berjaya menaikkan kedudukan hihihi..
# Cik Mimie masih berbisa dan menyengat..
# Tepuk tangan yang gemuruh untuk Khairin Anies..
# Dan akhirnya Arz Moha tersenarai jua di dalam senarai pada kali ini.. 

'thank you for your time spent on visiting my blog'

Untuk yang lain jangan sendu nama uols tak tersenarai..

Untuk PLM, Uncle Khairuddin, Kak Yan, Budak, Anis, Aisya, Farah, Sally, Timm, Kakak Kopiolimauice, Zafirah, Suida, Kak Sue, Kak Noor, Norsalihah, Kak Diana, Mama Farhanah, Akak DP dan senang cerita semualah. 

Yang baru first time menjenguk.. Hai !! #muahbanyakciked untuk uols. 

Aku cuba my very best untuk visit balik blog semua kawan-kawan yang sudi bertandang ke teratak buruk Siti Yang Menaip. Siapalah aku tanpa kunjungan dari kawan-kawan semua.

Semoga friendship yang kita bina di dunia maya ini berkekalan.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

222 comments:

  1. Siapa la juara tu nk kenal la hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. acececeh.. buat buat tanya =D

      Delete
    2. saja je Kak Ekin ni kan hihi..

      Delete
    3. kenapa ni Ekin..something wrong?

      Delete
    4. lahaaai nape pulop ni Kak Ekin ?

      Delete
    5. omey sangat Kak Ekin ni.. rindu kampung..

      Delete
    6. balik kecemasan Kelantan baru ct patut la hati rindu nk balik Sgt ada perkara sedih yg berlaku..

      Delete
    7. huurm sabar ya Kak Ekin.. hope mak Kak Ekin cepat sembuh..

      Delete
    8. Alhamdulilah dah Ok tapi kena Pantau lg

      Delete
    9. memang.. jaga makan tu paling penting..
      dah okay kira lega sikit kan..

      Delete
  2. Sejak jadi cikgu bahasa melayu ni... Ayat mukadimah pon dah ayat buku... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahahaha jangan nak gelak saaangat lah !! tapi CT pun rasa makin skema jeeee..

      Delete
    2. Tak yahhh nakkk skemarama sangat laaa weiiii... Geli laaa... Geli tiakkkk nihhh.. Kah Kah Kah...

      Delete
    3. hahaha kita kena memartabatkan bahasa ibunda lah SS.. hahaha.. geli tiak jugak >.<

      Delete
    4. hahaha pakai tu bukan nak kasi wangi ke.. hahaha..

      Delete
  3. Tak sangka TOP COMMENTATORS 2015 jumlah 256 sama dgn Jay Emm... Ha Ha Ha... Ke salah kire?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe berubah2 setiap saat dan ketika bilangan tu..
      tapi JM n SS still on top =D

      Delete
    2. kan.. sorang rerupis sorang lagi apa ? hahaha..

      Delete
    3. sorang rerupis sorang lagi rerupas

      Delete
    4. aduhai.. kena cari nama glemer sikit hehe..

      Delete
    5. nama nama orang famous gitulah ZF hehehe..

      Delete
  4. SS mood sendu... Itu yang jatuh tangga tu... Tak pe kasi Jay Emm dok atas... Ha Ha Ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mana pi mood tu ? pi cari balik hehehe..
      CT tengah nak terjah kawan-kawan dari entries lama-lama..
      kesian diorang tak sengaja dilupakan..

      Delete
    2. Kena charge handphone laa nampaknya ni... Abis laaa kering bateri... he he he....

      Delete
    3. itew guna laptop laaaah.. selesa sikit nak serbu..
      amboi blogwalking guna fon ka ? untung laaaa ipong baru skrin besaq =D

      Delete
    4. Dah penat duduk atas..so this month nk duduk bawah :-)

      Delete
    5. hehehe duduk bawah pun still top 10..
      itew faham Akak JM bizi..

      Delete
  5. mana nama i dlm carta ni..awat leh hilang.. haha.. CT wat entry banyak2 tau bulan ni.. share tempat buka puasa best eh CT.. >___<

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu laaa tu laaa.. awat QA terkeluar ni.. huuurm nak majuk lah macam ni.. huuurm..
      mmg cadangnya nak banyakkan entry makan2 la kali ni.. tapi takut nanti kena maki lagi =P

      Delete
  6. nama kita takdeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  7. dushhhh....nmpk sgt jrg komen :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. bizi ke kak ? huhuhu.. CT lama tak jenguk sana jugak..
      tunggu aaaa..

      Delete
  8. Alhamdulillah, tahniah kepada semua yang telah tersenarai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hai Kak Farah.. thank you sudi singgah blog itew =D

      Delete
  9. Ekin menjadi juara di blog CT juga? sob sob sob...beliau juga menjadi juara di blog kak Eyda ko

    ReplyDelete
    Replies
    1. kak JM lepas ni bagi kak JM balik huhuhu.. maybe bulan puasa ni ekin menghilangkan dari BW kut huhuhu

      Delete
    2. hehehe juara baru harus diraikan.. internet Kak Ekin tengah laju eyh..
      memang serious super pantas berblogwalking.. alaaa nak menghilang ke mana pulak..

      time posa bukan ada aktiviti sangat.. oh noooo !!

      Delete
    3. Ekin nak ke mana plak? Jangan tinggal daku!

      Delete
    4. Kak Ekin nak sediakan juadah berbukaaaaa lah.. untuk abam..

      Delete
    5. Siti internet 2mbp hihi sorg guna pulak tu laju la...

      Delete
    6. Bz la bulan posa n . berbuka pulak lg nk kena masak gak juadah tu huhu

      Delete
    7. kan dah cakap dah !! sebab internet dia tngh laju.. tu yang senang nak terjah orang tu hehehe..

      ala nanti posa pegi bazar je beli.. lagi jimat.. plus kalo kita tak beli nanti siala yang nak beli makanan peniaga2 tu semua..

      Delete
    8. Ekin give me 5....same to me..bulan puasa maybe BW akan kurang..so sorry huhuh

      Delete
    9. adik Ct abe kak ekin balik keje penat2 nk jamu makanan kat pasar ramdahan tak berbaloi huhu rasanya.. dia pun x brapa suka lauk luar nk wife dia masak gak.. nti xpasal keluar ceramah nk pahala senang jah jaga mkn,minum dan lain inshaAllah senang 2 dpt. Apabilat klon ustaz haslin bolloywood bgi ceramah mcm tu la

      Delete
    10. Laju guna hp ni tapi minggu hujan lebat la nk bw x dpt ttp inteqnet takut modem tbkar lathuhuh

      Delete
    11. haaaa ye lah kak.. eloklah masak kasi abam makan =)
      ustaz haslin yang selalu nyanyi tu.. a ah lah ada rupa sikit.. tengok kat icon blogger ni..
      ada rupa da rupa ehehe..

      Delete
    12. Abg g keje bawa bekal CT tu yg bz sikit.. loni2 pun bawa gak

      Hihihi oyt ada supo ustaz koyar la dio

      Delete
    13. sesekali boleh mengeBOM jugak tu Ekin..

      Delete
    14. eeerk.. Kak Ekin kecek kelate yang simple2 udah la.. yang pro memang kawe
      dok pahe hehehe..

      Delete
  10. Ye..sis JM merudum kerana byk blog kawan2 yg perlu di balas kunjungan...x pe lah tempat ke 2 ke, ke 3 ke itu bukan ukuran yg penting masih dalam carta..x giteww...

    ahakss..bila tempat ke dua berbicara..lain sikit bunyi nya hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. amazed sekejap tengok kak JM jatuh di tangga kedua..takpelah, kat blog saya akak tetap nombor satu!

      Delete
    2. Biasanya bila berada di tangga 1... kita akan riakkkk tak hengat.. ha ha ha...

      Delete
    3. hehehe agak dah.. rerupis tengah berkunjung balas ke blog peminat hehehe..
      its oookaylah Akak JM.. kalau tak jenguk sebulan terus baru CT nak mogok miahaha..

      orang kata hidup ada naik turun.. atas bawah.. kiri kanan..
      gitulah kot.. skemaaaaa kan ? i is cikgu BM skarng lalala..

      Delete
    4. bila cikgu BM menulis...tergamam sis JM...

      Delete
    5. hehehe CT rasa makin maju selangkah dalam menghasilkan
      entry dan komen yang skemaaa ayam.. ni kang si SS nak membahan la ni..

      Delete
    6. kan.. hihi sejak berkecimpung dengan bahasa kebangsaan ni =P

      Delete
    7. hihihihi cikgu BM yg skema

      Delete
    8. hehehe.. tapi still maintain comel =D

      Delete
  11. CT x nak jadi juara blog sis JM ke heeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. blog JM memang dah ada juara tetap...haha

      Delete
    2. Aah... Tak nak cuba nasib juara pondok burukss SS tu ke?? Keh Keh Keh...

      Delete
    3. betul tu Kak Sal.. kat blog JM n SS memang dah terpahat siap nama juara
      dari bulan Jan sampai Dec nanti hehehe..

      itew tak mampu nak mempunyai semangat berdaya saing sebegitu rupa =P

      Delete
    4. SS juara di hati JM dan sebaliknya..so korang jgn mencelah tau hahahha

      Delete
    5. Xjdi juara pun xpe duk dibwah SS dah kira ok tumpang jdi rerupis jap

      Delete
    6. huuuuhuk.. ameklah SS tu Akak JM.. ameklaaaah.. juara hati CT yundujun sorang
      saja hehehe.. betul tu Kak Ekin.. kita tumpang glemer kawan ngan rerupis hehehe..

      Delete
    7. tulaaah Kak Ekin.. dapat tumpang tempias hehehek..

      Delete
  12. TAHNIAH BUAT SEMUA :)
    hahhaha nama kak Ros memang dah out ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kak Ros bizi ke ? maaf yaaa.. CT pun lama tak bertandang ke sana..
      tunggu tau.. tengah korek2 entri lama..

      Delete
  13. yuhuuuu tahniah pd yg tersenarai..mcm nk bgi anugerah plak ye ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehe Kakak Kopio pun selalu singgah jugak.. yahuuuu..
      maceh maceh.. bolehla cuba bertanding masuk carta hehe..

      Delete
  14. Alamak kantoi nama emma xde

    matalensajemariberceloteh.blogspot.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. its oookay Emma.. mai scan hatiku.. ada namamu terukir indah =D

      Delete
    2. Semoga berjaya selepas ini Emma.

      Delete
    3. ehehehe.. mari la memeriahkan rumah CT selalu =D

      Delete
  15. wah!!!dapat nombor 7! I is terharu...bulan 5 tak berapa busy bolehla menambahkan komen-komen..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Harap2 bulan pose tak busy...

      Delete
    2. hehehe i lagi terharu u..
      tengok nama u naik carta.. i is very the happy tau =D

      Delete
    3. bulan puasa JM letih jari pun letih so mmg kurang BW nanti..ada kemungkinan dh x de salam list CT nanti..sorry ye CT

      Delete
    4. ambooooi Akak JM.. terus berhasrat tak nak masuk list..
      huuurm.. huuurm..

      Delete
    5. amboi, kak JM bulan pose nak balik kampung Koya ke..hehe

      Delete
    6. hehehe berpuasa dengan sanak saudara kat sana =D

      Delete
    7. Kalau tak datang Blog CT takpa, jangan tak datang Blog saya muahaha

      Delete
    8. eeeeh xleh xleh hahaha.. kena datang blog dedua..

      Delete
  16. Replies
    1. ada lah.. cer pasang speaker then volume kekuat..
      mesti dengar =D

      Delete
    2. ada..meh aku tepuk untuk hang, Anies..hehe

      Delete
    3. hahaha nak tepuk untuk Anies ke nak tepuk Anies hekhek..

      Delete
    4. Nak suruh tepuk kuat kuat tu hehe

      Delete
    5. hehehe jangan sampai kebas tangan tu dah la =P
      kang tak boleh menaip hohoho..

      Delete
  17. Asyik melepas je....bz ngalah menteri. X dan nak komen selalu. Cuba utk June pulak (^_^)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi bizi apeeee tu awok =D
      mari mari.. selalu2 la singgah sini ahak ahak..

      Delete
  18. first time datang. muhehe. selamat kenal. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam kenal you.. tunggu i jenguk ke sana k..

      Delete
  19. Tahniah semua pengomen tegar! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Farah pun pengomen tegar jugak.. always visit without fail =D

      Delete
  20. Replies
    1. hehehe memang kaki kaki serbu kan Kak Shikin hehe..

      Delete
  21. tahniah.... uih.. dah macam anugerah meletop jer.. hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahahaha kan ? sebab uols yang datang singgah pun letops2 gak..

      Delete
    2. dah datang bawak bom tangan, mana tak meletup..haha

      Delete
    3. hehehe tak pun sambil blogwalking makan gegula pop..
      pop sini pop sana huhuhu..

      Delete
  22. Tahniah kepada pemenenang.. Hehe

    Thanks ct sudi singgah blog wawa..😊😊

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi.. nanti ada free time CT jenguk lagi ya..

      Delete
  23. zaman bila laha nama nak tersenarai ni...huhuhu

    tahniah ash jadi juara.. :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dun worry Kak Yan.. namamu dihatiku =)

      Delete
  24. assalamualaikum
    maaf ye lama tak menyinggah, peluang nak tersenarai mungkin tipis
    tapi manalah tahu kali ni setelah semangat kembali pulih =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT pun lama tak blogwalking jenguk kawan-kawan.. nanti CT ke sana insyallah..
      tak jenguk selalu pun tak apa.. jangan dilupakan saja.. tu yang nak majork hehe..

      Delete
    2. hehe...jangalah majuk yunk =)

      Delete
    3. huhuhu.. acah-acah je.. tengoklah ni..
      hari ni baru dapat nak jenguk komen kawan-kawan..

      Delete
  25. Assalam CT,
    waaaa
    tahniah3
    p/s : sob3 nama iols takdop (larik2 gulin badan ateh katil sedeh:P)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe dalam hati terpahat abadi gituuuu =D

      Delete
  26. Baca ulasan CT kelakar,..akak selesa di tangga ke-empat! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak siap buat seloka.. lagi hebaaaat hehehe..
      janji tak keluar top list kan kan kan.. nah #muahciked..

      Delete
    2. cepatlah Arz kena maintain jugak hahaha..

      Delete
  27. Tahniah semua.. :D singgah lepas tension study..hihihihiih

    ReplyDelete
  28. Wahhh tahniah semua yang menang! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. bila nak nampak nama Dilla pulak neh ? hehehe.. adik doc sorang bizi hehe..

      Delete
  29. wah, tahniah2 kerana masuk dalam carta....cs memang tak boleh nak masuk dalam carta la...busy ja memanjang...ini pun nasib baik tgh cuti...tapi akan diusahakan la dalam cuti ni nak masuk dalam carta....;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe takpe takpe CS.. datang jenguk sekali sekala pun okay..
      jangan lupa terus memang CT nak taceng hehe..

      Delete
  30. ala.. x berjayalah. sedihnya. dah lama x datang blog kak CT. sorry eh. baru masuk sem ni. hee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hukhuk.. akak pun lama tak kesana.. tapi notice blog Amy dah tukar domain *tepuk2 tangan*
      sama2lah kita bizi neh.. take ur time sweetheart =)

      Delete
    2. Nak tersenarai kena rajinlah datang sini Amy j

      Delete
    3. hehehe.. alah.. datang sekali sekala pun tak apa =)

      Delete
  31. Banyak yang datang.. nak tahu jugak rahsia nak bom komen ni.. heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang kena perturun ilmu dengan diorang.. CT pun tak tahu
      apa rahsia diorang hebat2 belaka..

      Delete
  32. tahniah semua yang menang..nk juga nama kat list situ..hhehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeheh mari mari.. thank u singgah =D
      nantikan CT menjenguk kesana pula..

      Delete
  33. WAHHH , rajin diorang ni mengomen .. heheheheh !! blog ni cute sangat sis

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you yang =)
      kan.. diorang memang superb.. hehehe..

      Delete
  34. Tahniah kepada mereka yang tersenarai :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. marilah sudi sudikan tersenarai pulak =)

      Delete
  35. x larat nak kejar smpai atas tu
    xde dlm senarai pon
    lame xjenguk ct
    Ohh CT sila whatapps ayu ye
    terima kasih

    ReplyDelete
    Replies
    1. lalink..!! whatsapp ?? hohoho.. CT baru ada kesempatan ni nak jenguk komen..
      nanti CT pergi jenguk rumah Ayu..

      Delete
    2. Lama juga tak singgah Blog hidayu

      Delete
  36. wwoooowww....semua yg tersenarai tu sy kenal....hehehheheh....tahniah pada mereka yg berjaya mengungguli carta...hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang la DM.. tak lain tak bukan dah hehehe.. mereka2 yang ngetops =)
      thank you DM pun slalu sudi singgah sini..

      Delete
  37. tahniah kepada mereka semua..yeay

    ReplyDelete
  38. hhahahaha...yeay! siti mention sally...muahahahaha...macihh macihhh...lepas ni akan lebih cergas!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe walaupun Sally menjelma bak chipsmore.. huhuhu..
      tapi kiteee ingat jew kat awak =D

      Delete
  39. tahniah buat yg tersenarai...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tahniah tahniah =D lama tak nampak akak kat sini ehehe..

      Delete
  40. wah congratulation semua...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe semua ni rajin2 mengebom.. tuan rumah tak dan nak kejar..

      Delete
  41. Assalamulaikum cikgu ct datang singgah sini guna wifi free abam cuti kita jalan2 la blog tak sempat update huhu fb jah blh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe CT pun samalah Kak Ekin.. blog tak terurus huhuhu..
      mana sempat sajalah.. mencuba nak jenguk kawan2..

      Delete
  42. semua nama2 yg sama je dri dulu, hehe. sporting je. tahniah!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe diorang memang rajin singgah Mazni.. yang lain2 pun ada singgah..
      jangan risau.. tak dilupakan =)

      Delete
  43. congratsss top2 smua ! bestnyeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. diorang ni memang rajin sungguh =D hehehe..

      Delete
  44. yeay nama akak masuk dalam carta.. sukanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tahniah2.. CT pun tumpang happy..
      thank you sudi memeriahkan teratak tak seberapa ni..

      Delete
    2. Yeah nama saya pun ada. Nak duka. Juga

      Delete
    3. ehem ehem singgah sini lagi laa.. hehehe..

      Delete
  45. Eh, eh... nampak link kita la kat situ :) menyengat la sgt kan..hikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe haruslah ada sebab Cik Mimie rajin menyinggah sini..

      Delete
    2. InsyaAllah, ada masa akn singgah kat sini..jenguk2 CT :)

      Delete
    3. hehehe.. ada free time marilah jenguk.. CT pun lama tak ke rumah Cik Mimie..
      nak membalas komen2 dlu.. hehe..

      Delete
  46. insyallah...hopefully hubungan kita sampai bila2

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin amin.. moga berkekalan =)

      Delete
    2. Hai ZF semoga berkekalan persahabatan kita semua

      Delete
  47. Tahniah buat semua yg tersenarai...Lama Kak Lay tak singgah komen kat blog CT...Ok pasni akan selalu datang sini lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tak datang singgah selalu tak apa Kak Lya.. janji jangan lupakan CT..
      tu yang nak taceng hehehe.. datanglah kalau ada masa free.. CT pun jarang2 dapat blogwalking..

      Delete
  48. Aduhai ini kalau tak perform this month Nampak gaya tarik bag macam SS di bandung gaya akademi fantasia lah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. tulah Arz.. baru masuk carta ni hehee..
      seekor kumbang kat situ hehehe.. janganlah tarik bag..

      Delete
  49. tahniah, tahniah kepada yang tercalon
    ehh, kepada yang tersenarai

    ReplyDelete
  50. akak tak dapat join top komentar ct bulan lepas sebab busy sangat
    hehehe

    ReplyDelete
  51. Tahniah kepada yang masuk list =)

    ReplyDelete
  52. Tahniah la semua yg masuk list
    Akak on off ja bw hehehe

    ReplyDelete
  53. tak dapat nak kekalkan kejuaraan carts bulan ni sibuk n ada masalah hp...

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...