Friday, 26 June 2015

TERIMA KASIH | MISTERI KUCING TANPA MULUT

KISAH SEEKOR KUCING TANPA MULUT | HELLO KITTY


Penghargaan dan lautan kasih sayang aku nak kasi to Kak Farrah. Blogger yang kreatif dan selalu buat hasil kraftangan yang comel. Antara teman blogger yang sering melayan perangai aku through Whatsapp. Siang malam kadang-kadang aku kacau Kak Farrah. Kadang-kadang Kak Farrah jadi mangsa menatap gambar selfie aku. Hihihi.. Kesian Kak Farrah.

On my birthday, last 14th of May, satu parcel besar sampai rumah. That day aku dapat banyak parcel. Sengih sampai telinga. Rasa macam dapat banyak hadiah birthday. Salah satu daripada parcel yang sampai adalah hasil kiriman Kak Farrah. Bila buka lagilah sengih sakan.

Kucing tanpa mulut dah sampai !! Aku memang request from Kak Farrah aku nak kad birthday tema kucing tanpa mulut ni. Muka tak malu kan ? Minta hadiah birthday daripada Kak Farrah ? Hihihi.. Argh tak peduli. Dah minta dan dah dapat pun. Jangan cemburu sangat.


Haaa inilah hadiah-hadiah yang Kak Farrah hantar untuk aku. Mana tak sengih sampai telinga. Memang aku suka sangat. Siap dapat plushie lagi tau dak. Minta kad saja. Shawl polka dot pun aku dapat. Dah laju aku rasmikan tapi tak teringat nak snap gambar. Nanti bila-bila pakai lagi aku posing khas untuk Kak Farrah. 



COMEL kan ?!! Kak Farrah siap risau takut tak jadi Hello Kitty yang aku minta tapi jadi sungguh haih. Boleh baca di SINI. Sebiji rupa asal. Ayat-ayat cinta dari Kak Farrah tak boleh share dengan korang. Nanti korang makin jealous. Hihihi..

Aku memang suka Hello Kitty dari kecil. Dulu MamiZ risau aku asyik main toys yang budak lelaki suka macam Power Rangers dan sebagainya. Beli Barbie pun aku tak main sangat. Tapi one day MamiZ belikan aku tote kuning Hello Kitty. Usung pergi kelas mengaji. Aku terus fall in love dengan Hello Kitty. So senanglah hati MamiZ. Anak dia masih ada sifat-sifat naluri seorang perempuan. Hahaha.. Kalau tak memang aku spesis kasar agaknya.

Hello Kitty ni sebenarnya bukan kucing pun. Hahaha.. Haaa sila peningkan kepala korang. Yes. Kalau baca history Hello Kitty memang tak diklasifikasikan sebagai seekor kucing. Aku malas nak cerita lebih nanti menyimpang jauh. Kalau berminat korang silalah Google sendiri. Tapi aku tak nak celarukan otak aku. Aku tetap anggap Hello Kitty sebagai seekor kucing. Complicated kan ? Aku faham. Hahaha..

Lepas tu.. dalam beberapa minggu after that, Kak Farrah told me yang dia ada lagi hadiah nak hantar. Aku tanya hadiah apa lagi. Katanya 'Hadiah Birthday 2.0'. Nervous hati aku menanti kiriman sampai.



Akhirnya tiba jua. Inilah dia hadiah-hadiah 'Hadiah Birthday 2.0' yang Kak Farrah kirim buat aku. Ada sejarah kenapa aku dapat 'Hadiah Birthday 2.0' ni. Hihihi.. Biarlah rahsia. Aku dapat notebook, shawl, sticky post-it dan kad. Hadiah Hari Guru pun aku dapat. Kad untuk DediS sempena Fathers' Day. Boleh baca di SINI. Ooops aku dapat pocket money juga tapi kena masuk dalam tabung travel. Thank you Kak Farrah for the presents. Tak tahu nak wish cakap apa lagi. I is so love you. Hope that we can meet and go eat ayam penyet together. Selamat sudah duit masuk tabung. Hihihi..

Terjah Kak Farrah di SINI.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

139 comments:

  1. wah best nya dapat hadiah comel cemni... ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hadiah comel untuk orang comel!

      Delete
    2. hehehe apa ni apa ni ? malulah tite.. comel kan Kak Farrah buatkan ? memang jiwa seni tol..

      Delete
    3. Tak de jiwa seni nya,.. Ikut je bentuk hello kitty tu :)

      Delete
    4. ehehe Kak Farrah siap risau takut tak ada rupa kucing hehe..

      Delete
  2. Wah rezeki besar ni..alhamdulillah happy for u...eh ingatkan hello kitty tu kucing bkn ye?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe thank you Kak Sue.. a ah.. kalo ikutkan bukan kucing..
      pening kan ? so xyah susah2.. anggap saja kucing hehehe..

      Delete
  3. bestnya dpt bnyak hadiah.. memang comel sgt dan sgt kreatif...

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang comel.. Kak Farrah kan.. memang creative lah orangnya..

      Delete
  4. alhamdulilah...rezeki ct melimpah ruah...alhamdulilah.. :-))

    ReplyDelete
  5. Replies
    1. hihi Kak Farrah yang buatkan.. memang lawa2 semuanya..

      Delete
  6. tunggu dari sis JM lak..baru pos laju tadi

    ReplyDelete
    Replies
    1. wooooah ada hadiah lagi ke ? yaaabedabedu.. nanti dah sampai iols roger..

      Delete
    2. ehehe dah dah !! kad raya and yang hadiah misteri tu..
      tunggu k nanti up semua sekali.. cewah =D

      Delete
  7. Wow!!!! byk nye dapat....CT ni mesti adik kesayangan cikgu Ceketed tu kan hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. Kak Farrah sayang semua.. ni CT mintak hadiah besday wakakaka..

      Delete
    2. kak Farrah ko tu baik hati dan pemurah..bestkan kalau dalam bual di alam realiti

      Delete
    3. hehehe jom terjah rumah Kak Farrah !! nak lontong wakaka..

      Delete
  8. nampak CT perlu lanje kak Farrah nih hiksss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. bisa aja.. bila tah kami plan nak makan ayam penyet sama2..
      jomlah sekali Akak JM.. jumpa ramai2.. hehehe..

      Delete
    2. ayam penyet? sis JM pernah mkn tapi x sedap terus potong selera

      Delete
    3. CT dah belanja saya sebeban hadiah birthday hari tu, sis. Tolong tambah stok barang kraf saya. Jom sis, ayam penyet & alpukat!

      Delete
    4. heehe Akak JM kena rasa dulu ayam penyet kat The Curve !! isk teringat2 haih..
      bila nak balik KL cenggini nak makan nak makan !!

      Delete
  9. wahh happy belated birrthday siti!...banyaknye hadiah..i is jelly :p

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you =D hihi mintak kad saja.. Kak Farrah pemurah kasi extra.

      Delete
  10. fuiyooo..ini baru betul-betul namanya hadiah..jangan ada yang jeles sudahlah..ke ada?hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ada yang jeles ke ? biarlah.. tak kuasa nak layan hehehe..

      Delete
    2. Tak delah yang nak jeles,..birthday CT, CT lah yg dapat hadiah kan,... Sapa jeles kita peluk kuat2, kasi kasih sayanh lebih sikit :)

      Delete
    3. hehehe memang perlukan kasih sayang cenggitu.. i can spread my love..
      dah spread kalau tamo kita takleh paksa kan..

      Delete
  11. amboi...byknya hadiah dpt...syoknya...syoknya

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheheh.. kata birthday.. kasilah chance =P

      Delete
  12. Tahniah CT..banyak dapat hadiah dari Kak farrah..ok, i is jeles..! hahahah

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lepas ni Cik Mimie bleh minta hadiah kat Kak Farrah.. mintak je..
      macam iols hahaha..

      Delete
    2. hehehe..takut Kak Farrah xnk kasi je..hihihi

      Delete
    3. Belum minta dah takut? cik mimie dah dapat ke sticky note yg akak pos utk jom cuba nasib ceketed?

      Delete
    4. hehehe CT mintak selamba saja.. bold je minta tengok Kak Farrah layan..
      tengok tu Cik Mimie.. Kak Farrah sedia melayan mu..

      Delete
  13. Wah...cantik2 hadiah Siti..untungnya..Alhamdulillah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. kawan kasi kita hargai =D omeeey..

      Delete
  14. OMG..OMG..OMG.. banyaknya dapat.. so sweetttttt... sukanya dia dapat hadiah birthday 2 kali..

    ReplyDelete
    Replies
    1. OMG hahaha OMG !! haruslah sukaaaa Suida.. miahaha.. sengih sampai tingeee..

      Delete
  15. cantik pulak note book tu.. sah syg nak guna nanti tu kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe CT dah tahu dah nak guna notebook tu untuk apa nanti.. lalalala..

      Delete
  16. fuhh..banyaknya hadiah..Alhamdulillah...ooo..banyak rahsia engkorang berdua ya..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahahaha.. banyak yang merepek =P Kak Farrah usually ngadap yang pelik2 je dari CT.. redha je dia melayan prangai CT wakakaka.. shian..

      Delete
    2. Kak Farrah nya pun merepek sama hahahah

      Delete
    3. hahaha CT lagi merepek.. tngh2 malam hantar gambar seram =P

      Delete
  17. comel kucing tanpa mulut tu... masa kecik-kecik akak memang cukup minat...

    ReplyDelete
    Replies
    1. comel kan.. hihi.. memang sesuai untuk gegurls..

      Delete
  18. Replies
    1. ehehehek.. skali skala.. hadiah besday kan =P

      Delete
  19. Ya Allah, comelnya kak Farrah! Hello Kitty tu jadi sangat. Tak nampak cacat ke apa ke pun.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulaaa dia dok risau sangat tak menjadi.. jadi okay.. sebijik rupa Hello Kitty tak ada silap..

      Delete
    2. Alhamdulillah, kalau ramai yg nampak hello kitty, jadilah tu kan. Tetiba ada cakap mirip doraemon, tak ke naya. Nway, doraemon is a kucing! Hihihi

      Delete
    3. hahaha Hello Kitty is not a cat.. tak ke membunuh my childhood memory jadi nightmare ?
      camon lah.. tengok pun tau kucing haha.. saja je tau omputih ni nak seksa kita..

      Delete
  20. Assalam CT,
    hammmboooiiiiiiiiiiihhh
    bertingekek2 adiahnyer haaaaaaaa
    rezeki3 :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehehek.. skali skala nak dapat hadiah banyak2.. stahun skali je besday..

      Delete
  21. wahh banyaknya dapat hadiah dari kak farrah, siap 2.0 siap.... jeles nya...heheheheh nnt nak gi makan ayam penyet, ajaklah kita sekali :D hihihihi...xsabar nak habes belajar, nak balik malaysia cepat2 jumpa kak siti :D muah! happy belated bedeyh kak siti :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe sejarah 2.0 tu lawak.. biarlah rahsia =P comel Kak Farrah ni tau.. balik lah cepat Aisya.. nanti bleh pi makan ayam penyet together2.. Kak Farrah belanja waahaha.. kita paw dia..

      Delete
    2. Haaa balik cepat. Akak start kumpul duit dr skrg utk berayam penget dengan korang :)
      Hihihi sejarah hadiah 2.0 tu memang haru sikit

      Delete
    3. hehehe tudia siap nak kumpul duit dah.. by the time Aisya balik CT rasa penuh dah tabung tu.. bolehlah kami paw Kak Farrah =)

      Delete
  22. Comel hadiah hello kitty tu... Tahniah. Zumal datang dari #bloggerutara

    ReplyDelete
  23. Alhamdulillah rezeki Ct.. Siap dapat kali kedua ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ada sejarahnya kali kedua itu =D

      Delete
  24. Kak Ros tak thu pula sejarah hello kitty tu. Rupanya bukan kucing ek? Ok la, nak google. Hihuhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa pening sikit.. memang bukan kucing sebenarnya..
      tapi kalo nak senang.. anggap sajalah dia seekor kucing =D

      Delete
  25. I is jeles! Jay Emmmmmm... SS pon nak jugakkkkk acammmm gini... keh keh keh...

    ReplyDelete
    Replies
    1. untuk SS nanti-nantilah JM pos ek

      Delete
    2. wakakakaka xyah nak jeles sangatlah SS.. SS kan dah ada Akak JM buah hatimu itu.. kasilah Kak Farrah kat CT nak manja2.. huhuuhu =P

      Delete
    3. perebutan kasih sayang dunia maya.. cengginila..

      Delete
  26. banyak giler cikgu ceketed kasi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah masa CT bukak parcel pun amboooi.. banyaknya =D weeee
      tapi sengih sampai tinge gak..

      Delete
  27. ske hello kitty ropernya... kalu tahu awal... leh SS belikan shawl hello kitty... bersepah kat bandung...

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kat I xdak ke shawl.. tapi I xsuka la hello kitty tu.. hahaha...

      Delete
    2. SS ooooi.. shawl tak sangguplah nak pakai hahaha.. bebudak boleh lah pakai shawl Hello Kitty.. tshirt okay la jugak.. ngade demand nak tshirt.. slalu CT tngk tshirt Hello Kitty omey omey kat Uniqlo.. geram jeeee hahaha..

      Delete
  28. nanti SS nak gi hello kitty world kat nusajaya johor tu la... nak menayang! miahahahaha... meowwww...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuurm hampeh tol !! bukan nak ajak hahaha.. SS nak pergi tengok Hello Kitty ke ?
      kena ke ngan jiwa SS tu ? kata macho ? xkan nak tengok Hello Kitty ?

      Delete
  29. Wah !!!

    Jeles jeles jeles...

    Semoga murah rezeki kak Farrah cayang and CT jugak....

    ReplyDelete
    Replies
    1. Aminnnnn. Thanks atas doanya, Firah. Sayangggggg, Firah! :)

      Delete
    2. hehehe nak wah jugaklah !! hahaha.. amin amin.. thank you lalink =D

      Delete
  30. Bertuahnya adik CT kita ini...

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin alhamdulillah.. Kak Ekin pun bertuah jugak.. masuk segmen mesti menang =D

      Delete
    2. aritu jah sekarang tak menang dah hihihi

      Delete
    3. hehe cuba lagi Kak Ekin.. ada rezeki dapat tu =D

      Delete
    4. hihihihi tgk mood nak join bilacmai baru join

      Delete
    5. Rajin jah nk buat entri mls

      Delete
    6. ehehe buat entry memang memerlukan kekuatan..

      Delete
  31. Hello kitty febret kak ekin.gak hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe comel kan ? geram jeeee omey..

      Delete
    2. yup memang comel... abang kak ekin kalau kak ekin tengok hello kity punya barang mesti dia kata benda tu pun min at hahahaha has mcm budak2

      Delete
    3. hahaha kat Parkson ada section barang2 Hello Kitty..
      CT kalo belek2 barang kat situ boleh leka.. tapi tak beli lah.. dahla mahal sebab ori Sanrio..
      cuci mata saja..

      Delete
    4. yup kat pakson Kelantan aritu bnyk sini kat xde pakson kat kulim

      Delete
    5. hehe Kulim hehehe.. ada minat =P

      Delete
    6. tak lama lagi ada tu.. tunggu Kulim maju sikit lagi..

      Delete
  32. syokkk nye bnyakkkk nye dpt hadiah ^__^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehek.. hadiah besdaylah.. kasilah chance nak dapat banyak2 =P

      Delete
  33. bertuah badan..
    mudah2an bertambah rezeki pemberi tu kan siti:-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. betul tu.. semoga makin murah rezeki Kak Farrah..

      Delete
  34. yang best tu dapat duit utk tabung travel lagi...nk duit raya dari sis JM x?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sis, saya layak lagi dak dapat duit raya? :)

      Delete
    2. hhehehe tulah.. dapat sponsor untuk tabung travel =D
      nak lah !!! macam tahun lepas.. ooooops hahahaha..

      Kak Farrah and Kak Sal.. CT nak duit raya gak.. x yah susah2 post..
      boleh bank in saja..

      Delete
  35. Ct dear, sorry baru sempat mendarat di sini! Hehehe glad that u like all the gifts. Baru tau itu sejarahnya minat hello kitty :)

    I is love u too! Nanti kita ayam penyet + jus alpukat eh.
    Psst! Selfie ramadan lom pernah hantar lagi la,... ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa CT pun xdan nak singgah jenguk Kak Farrah.. bizi sikit ni.. makin nak habis contract makin menjadi jadi bizinya.. opcoz lah suka Kak Farrah oooi.. siap melaram dah dengan shawls yang akak kasi.. hehehe..

      sedap ke alpukat tu ? kenot gooooo lah.. ayam penyet nak nak !!! nak..
      hehehe dapat dah kan selfi ku ? semoga tak dihantui oleh kecomelan melampau =P

      Delete
    2. Kalau kenot go alpukat, CT pilih air lain ye. Hihi yesss selfie, wefie dengan firah & nina semuanya selamat ku trima :)

      Delete
    3. hehehe.. tak pernah minum pun alpukat tp buah dia tu penahla rasa..
      kalo rasa itulah jadi air i think mmg kenot go hehe..

      Delete
  36. arghhhh JELES !! nak kacau kak farrah jugak la dlm whatsapp. birthday dh nk dekat ni. hahahah
    heloo kitty tu ada 7 kt rumah. hehheehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. amboi gitu skali.. hantar hari2 selfi kat Kak Farrah.. miahaha..
      mari kita serbu Kak Farrah..

      Delete
  37. Banyaknyaaa dapat hadiah. Hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. time besday je macam gini =D

      Delete
  38. waaaa...banyaknye hadiahhhhhh....comel lak tuhhhh....kretif betul farrah kan...tahniah ye CT heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kan.. memang tangan berseni sungguh.. Kak Farrah kan =D

      Delete
  39. dapat juga singgah sini..haii haii...#bloggerutara

    ReplyDelete
  40. nnt dah dekat birthday sally plak mintak hadiah..mihmihmih...hahahaha...

    sally nak set doraemon..thanks in advance :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lepas ni semua serbu Kak Farrah minta hadiah miahahaha.. i is tak tanggung ye Kak Farrah.. wakakakak..

      Delete
    2. i is lari dulu.. bye bye Kak Farrah.. selamat melayan peminat =P

      Delete
  41. Happy belated bufday Siti... Alhamdulillah seronok dapat hadiah ye...

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you =D hehehe.. seronok.. alhamdulillah rezeki..

      Delete
  42. Syoknya! Tumpang gumbira......tumpang hadiah sekali blh?...hi...hi.....

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak boleh tak boleh hahaha.. tamak ni.. semua itew punya..

      Delete
  43. wah...syoknya dapat banyak hadiah
    siap ada round kedua tu
    suka hasil tangan kak farrah, dia memang kreatif kan =)
    akak punya birthday pun bulan 5, 18/5 =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. memang lah tangan berseni.. mintak buat apa semua jadi ehehe..
      aahaaa.. next year kita plan na ?? akak banje wakakaka.. CT laju je nak join..

      Delete
  44. banyaknya dapat hadiah.. cute jer hello kitty tu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe hadiah besday la Kak Eyda.. kasilah chance hehek..

      Delete
  45. Replies
    1. babap kang.. jangan nak jelly2 sangat..
      i is cubit you karang hehe..

      Delete
  46. bertuah badan
    hadiah berganda-ganda...
    tahniah2
    happy belated birthday ct

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe skali stahun je besday ni.. kasila chance nak manje2 mintak hadiah =D
      thank you Kak Sofu..

      Delete
  47. Huntongnya dia. Murah rezeki ☺

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. tanda ingatan kawan2 kak..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...