Wednesday, 3 June 2015

CUTI-CUTI MALAYSIA : PERAK | IPOH - LOST WORLD OF TAMBUN

LOST WORLD OF TAMBUN UNTUK SEMUA PERINGKAT UMUR


Sekarang tengah musim cuti sekolah. Aku rasa anak-anak korang mesti dah merengek manja ajak berjalan. Betul tak ? Ke mak ayah mami dedi mama papa yang beriya nak berjalan sakan daripada anak-anak ? Kalau tak ada idea nak berjalan ke mana bolehlah korang consider untuk bawa anak-anak ke Lost World of Tambun yang terletak di Ipoh. Dah cukup famous jadi tak perlu aku nak buat introduction sejarah pembinaan dan nyatakan moto dan visi syarikat. Kalau berminat boleh cari sendiri.

Kalau korang bercadang untuk ke Bukit Merah Laketown Waterpark ?
Boleh baca entri berkaitan di SINI.

Cuti Hari Pekerja yang lalu, BikD aka cousin aku ajak berjalan-jalan. Penat bekerja katanya. Kalau ikutkan hati aku nak meronda kawasan dekat-dekat saja. Malas nak turun sampai ke Ipoh. Public holiday mesti orang ramai. Tapi setelah dia memujuk rayu akhirnya aku bersetuju juga. Kereta sangat banyak on the road that day tapi traffic smooth.

LOKASI LOST WORLD OF TAMBUN



  • Dari mana pun korang datang kalau melalui Lebuhraya Utara-Selatan silalah exit di Tambun. Lepas tu ikut saja sign. Around 10 minutes drive dari exit. Dah sampai. Yahoo !!

Lost World Of Tambun
No. 1, Persiaran Lagun Sunway 1, 
Sunway City Ipoh, 
31150 Ipoh, Perak, Malaysia.



Alhamdulillah pukul 11.00AM lebih sikit kami dah sampai. Matahari dah mencanak atas kepala. Dari awal aku dah bersiap sedia nak jadi Oreo. Redha sajalah. Ini kali kedua aku ke Lost World of Tambun. First visit dulu waktu tempat ni baru beberapa bulan beroperasi. Aku datang dengan BikD juga plus my parents. Orang seriously sangat ramai. Worry not kalau tak dapat parking. Area nak park kereta sangat luas dan free. Jadi janganlah risau sangat.

Dah !! Dah !! banyak membebel. Bila nak mula mandi ye dak..


Lost World Of Tambun ni besar. Ada banyak parks in one theme park. Ada Water Park, Amusement Park, Lost World Petting Zoo, Lost World Tiger Valley, Tin Valley dan Adventure Park. Jadi kalau korang berjiwa besar nak datang sila plan baik-baik timing korang supaya dapat jenguk dan merasa pengalaman di semua parks yang ada. 

Lepas simpan barang dan rent tube, aku dan BikD terus terjun dalam Adventure River (E1a). Kalau ada tube memang best mandi dalam kolam ni. Sebab sepanjang kolam ada wave jadi duduk saja atas tube then pusinglah sepanjang laluan. 

Jujur aku rasa, tak payah rent tube pun tak apa. Menyusahkan. Dahlah mahal. Sebabnya kan.. Kat area lain tak berapa menarik pun nak guna tube. Kat Jungle Wave Pool (E3c) aku rasa semak sungguh nak jaga tube sebab aku tak guna sangat pun. BikD yang duduk atas tube seorang diri. Satu hal pula nak fikir pasal tube. Aku lagi suka free and easy.

Lastnya kami biarkan saja tube tersadai sambil tawakal tak ada orang yang ambil. 




Tak banyak gambar dalam kolam yang kami ambil. Takut nak keluarkan handphone. Camera memang tinggal dalam locker. Aku beli case yang sesuai nak letak barang bawa masuk air. Jadi aku simpan handphone dalam tu and sangkut kat leher. Orang lain pun ramai buat macam tu.

Tengah sedap posing dalam kolam sekali ombak datang. Serious aku dan BikD tak sedar. Amek kau !! Satu round kasi mandi itu handphone. Cuak weh.. Aku rasa nak menangis kat kolam tu juga. Terus mood jadi sendu. Aku try call DediS and aku tak dengar apa. DediS Whatsapp kata dia dengar suara aku tapi akulah yang tak dengar suara dia. Bila orang call pun ringtone dah tak berbunyi. Berderau darah !! Tapi aku tabahkan hati sebab tak nak spoil mood nak bersuka-ria. Aku positif memujuk diri sendiri.

Dah kena baru serik. Tak keluarkan handphone dah bila dalam pool T.T

Lepas mandi sakan mulalah nak lapar. BikD tu walaupun keding tapi dia ada nafsu makan kalah naga. Aku pun tak dapat nak makan banyak macam dia. Isk isk isk..

Tengok selera BikD makan aku tertanya-tanya.. trip ke water park ke trip makan ? Hihihi..




Bila dah datang tempat macam ni, kita kenalah prepare mental dan fizikal untuk mengeluarkan duit beli makanan. Semua mahal dan makanan luar memang tak dibenarkan bawa masuk. Pekerja selup tangan dalam bag kita tau. Takut benar kita seludup makanan.

For lunch kami beli Mee Goreng Mamak, ABC, Mineral Water dan Crepe. Harga ? Ahaaa nanti aku buat perbentangan budget..

Lepas makan kami terus pergi ke Tiger Valley (E5). Nak tengok animal show at 3.00PM. 

Aku nasihatkan kepada korang datanglah 10-15 minutes lebih awal. Kalau tak memang tak dapat tempat dan mungkin tak dapat langsung tengok show. 




Show mula sedikit lambat. Orang makin ramai dan sesak but we were so lucky that day. Kami dapat seat paling depan dan centre. Memang exclusive sungguh. Aku tengok ramai yang terpaksa berdiri dan dukung anak masing-masing. Jadi korang jangan lambat okay.

Aku sangat excited !! Aku dah boleh buang another list dalam senarai Bucket List aku untuk tengok raccoon !! Yes !! Binatang fluffy kawan baik Pocahontas tu. Aku tak sangka pula yang dalam animal show tu akan guna raccoon as one of the animals. Geramnya !! Rasa nak picit.








Main attraction adalah nak kasi harimau makan sebenarnya. Tapi aku lagi tertarik dengan raccoon. Berbaloi kan datang awal dan duduk depan ? Memang first class view yang kami dapat.

Then kami pergi main few games. Naik mini  roller coaster dan viking. Benci aku naik viking tu. Nak muntah rasa. Pejam mata all the way. Tak sanggup buka sebab lagi pening. BikD main lagi banyak games dari aku. Aku jiwa halus. Tak bolehlah naik benda-benda laju and tinggi. Pengsan kang..

Lepas dah kering baju kami terus pergi solat. Boleh Jama' dan Qasar. Teruslah solat Asar. Nanti boleh sambung mandi.









Lepas solat kami isi perut lagi. Beli waffle saja yang mampu. Then terus ke Paddle Boat or Lost World Swan Lake (L8). Pengakuan jujur dari aku, tak payah datang sini pun tak apa. Boleh skip dan terokalah area lain. Penat mengayuh. Aku kan pemalas kalau bab-bab menggunakan kekuatan fizikal. Jadi aku tak berapa gemar walaupun aku paling excited nak try. 

Kami kayuh tak lama pun. Tak sampai pun 15 minutes. Kami terus patah balik. Siap nampak biawak bagai mau tak seram sejuk. Tak berani dah.. Cumanya, permandangan memang cantik. Sejuk mata memandang. Nampak gunung and bukit. Refreshing. Itu saja. Hihihi.



Lepas habis menyeksa betis kami terus meluru nak naik slides. Kalau korang bercadang nak spend masa sampai malam di Lost World Of Tambun macam kami, mungkin boleh guna trick yang sama. Naik slides bila dah sampai lewat petang but before 6.00PM. Lepas 6.00PM semua games and slides dah tutup. Itu aku suruh rancang betul-betul supaya nanti tak putih mata. Orang seriously tak ramai yang beratur. Kejap saja dah sampai turn kami. Kalau waktu peak hours memang masa untuk beratur lagi lama berbanding masa nak bermain. 

Lepas dah puas main slides kami pulangkan tube. Syukur tak ada orang ambil tube kami. Memang tawakal saja kami tinggal near tempat makan. Memang malas nak usung sana sini. Kalau main slides pun guna tube asing yang khas untuk slides. Seksa kan ?

Hari pun dah senja. Kawasan lain memang dah tutup. Kami pun went back to Jungle Wave Pool. The only kolam yang masih dibuka kepada pengunjung even though dah lepas pukul 6.00PM. Tapi ada certain limit saja. More than 1.5 meters ahead dah tak boleh pergi. Tapi still berbaloi. Orang dah tak ramai. Yang tinggal pun hanya those yang nak mandi di hotspring. Kolam itu macam kami yang punya. Tambah pula bila malam air makin sejuk. Best. Sakan berenang sana sini. Hihihi..




Kami memang bercadang untuk tunggu sampai malam. Nak mandi hotspring sekali. Jadi berendam puas-puas di Jungle Wave Pool sebelum masuk kolam air panas pula. Duduk santai saja. Tak payah beriya nak kuak lentang ke kuak rama-rama ke. Boleh melepak sampai pukul 11.00PM. Kalau tak nak mandi siang, datang waktu malam saja pun okay. Ada harga tiket lain.

Around pukul 9.00PM kami bersiap untuk pulang. Haruslah singgah gift shop. What a day !! For May babies ada 50% off untuk selected items. Ada keychains, fridge magnets, t-shirts, mugs dan banyak lagi. Just tunjuk IC to show yang kita memang lahir bulan May. Tapi aku tak memborong pun sebab tak ada yang berkenan. I bought two fridge magnets tapi bukan under selected items. Nak buat macam mana. Mata tertawan pada yang lain.

Orang kata kalau sampai Lost World of Tambun kena bergambar di pintu gerbang. Tapi kami tak bergambar pun. Waktu datang orang memang merenyut ramai yang amat. Waktu balik pula dah gelap gelita. Tak ada tenaga nak snap gambar. Tak apalah.. bebila singgah untuk ambil gambar.

On the way balik, kami singgah di RNR Bukit Gantang makan dan solat. Makan ? Yes. Makan. Terus sampai rumah then konvoi pula ke Bayan Baru untuk escort BikD balik rumah. Dah malam sangat. Tak sampai hati kasi dia drive balik seorang diri.

Total damage di Lost World Of Tambun :

Entrance Tiket : RM56.00
Tube : RM26.00 (Deposit RM10.00)/2 = RM8.00
Locker : RM20.00/2 = RM10.00
Makan ; RM60.00/2 = RM30.00
Paddle Boat : RM5.00
Souvenirs : RM12.00

= RM121.00/+-

Haaa itu dia. Jumlah yang telah dileburkan untuk kepuasan dan keriangan satu hari suntuk. Tak campur harga tol dan minyak. Aku pun tak tahu nak cakap mahal atau tidak sebenarnya. Mungkin kalau korang dapat cut down jumlah belanja untuk makan lagi jimat. Tapi nak buat macam mana ? Kami masing-masing kuat makan. Hihihi..

Kalau korang bercadang untuk pergi ke Lost World of Tambun, boleh godek website sekarang. Ada promotion harga tiket. Lebih murah dari harga yang aku bayar.

Apa-apa pun, sila rancang perjalanan anda. Drive safe and hati-hati. Selamat bercuti.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

122 comments:

  1. X ramai org ke time cuti sek mcm ni?

    ReplyDelete
    Replies
    1. ramai sangat.. tapi syukur datang betul2 time buka so parking still banyak..

      Delete
    2. ehehehe betol2.. yang penting enjoy.. bab lain jangan fikir sangat =D

      Delete
  2. best gak ni Siti..thanks share! akak pun rasanya kalau pergi tak sewa kot tube tu..baik mandi sesuka hati.

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. tak payah lah sewa tube hahaha.. bawak pelampung sendiri kalau nak guna..
      mahal sangat dan terbatas nak gerak..

      Delete
  3. salah satu tempat yang belum tercapai lagi nak pi.. :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tak pe nanti boleh plan nak pergi.. elak public holiday hehe..

      Delete
  4. last saya dtg sini masa darjah 3 tak silap. tpi rasanya mcm takde pon tasik utk berkayak tu. ke saya yg tak perasan? hehe. banyak betul perubahan, harga tiket pun berubah juga :p kalau boleh nk pegi sini lagi!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi samalah.. time akak pergi pun baru beberapa bulan bukak.. lagi sendu time tu..
      rasanya tasik tu memang ada tapi belum buat untuk kayak2..

      Delete
  5. dah dekat dah niiii . let's blogger meet up . by the way cantik2 gambar semua !

    ReplyDelete
    Replies
    1. bilaaaa bilaaa ? huhu tamo la kat sini lagi.. sunburn tak ilang lagi hehe..
      shabu2 ipoh menarik gak..

      Delete
  6. bestnya tgk. bukit merah penah pegi dulu tapi mcm xbest sgt.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukit merah CT suka jugak sebab tak besar sangat.. dan kolam2 semua dekat2..
      harga pun oookay.. plus dekat dengan rumah hihi..

      Delete
  7. wondering what is oreo about..?? kew kite yang blurr.. hek hek

    ReplyDelete
    Replies
    1. orea is my definition of sunburn hehehe.. sebab kalo kulit muka CT kena expose to the sun
      mesti akan gelap cepat gilaaa and lambat nak cerah balik..

      Delete
    2. Oreo tu macam berbelang lah kot?hehe

      Delete
    3. yep yep.. cenggitu lah sikit sikit.. obvious cerah and gelap =D

      Delete
    4. hehehe sunburn lah kiranya.. kalo orang yang kulit gelap lagilah bertambah gelap..

      Delete
  8. Dah lama tak pergi water theme park. Saya ni memang dah lama teringin nak pergi sini. Tak tahu bila nak dapat peluang.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Farah enjoy dulu semua benda kat sana k..
      balik Malaysia nanti jalan pepuas..

      Delete
    2. sekarang Farah enjoy main salji je...hehe

      Delete
    3. hehehe kan.. enjoy sana puas2 dulu.. nanti dah balik rindu sana pulak..

      Delete
  9. p 3 tahun yg lepas...lps pada tu dah serik nak p water theme park mcm ni...sbb sunburn....byk minggu jugak la nak recover balik....huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang akan sunburn.. tapi kat lost world ni okay sikit.. tak panas sangat macam kat waterpark lain.. sebab ada gunung2 tolong lindung..

      Delete
  10. uuu lost world. iqa pun dah lama x jejak sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh repeat lagi tu Iqa.. dah banyak benda baru kat sana =D

      Delete
  11. Bestnyaaaa...nampak cantik sangat kat situ

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang cantik.. unik sebab disebalik gunung2..

      Delete
  12. Seronoknya..teringin nak p tpi x ada msa..ehek..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi nanti ada masa boleh plan k..
      ajak kawan-kawan ramai ramai semua pi buat rombongan =D

      Delete
  13. ngantuk oo nak drive selepas berendam dlm air..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT, nanti emailkan alamat kat sini ye.. syida_11@ymail.com

      Delete
    2. memang !! berjihad sungguh berjaga nak sampai rumah..
      masing-masing berendam.. tukar ganti gilir2 drive huhu..

      Delete
  14. Ais krim dia tu, mengodak jiwa.... Cikna tag sis kat sini
    http://cikna136.blogspot.com/2015/06/free-movie-ticket-giveaway-by-redbellas.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe aiskrim macam mana pun tetap yummy =D

      Delete
  15. cantik la tempat nye tapiiiii makanan mahal tu yg tak lalu..dh la klu main air ni mmng cpt rsa lapar

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm tempat gini memang gitulah.. diorang memang cek sungguh beg kami..
      tak dapat nak seludup apa-apa..

      Delete
    2. tu yg leceh kn ;( kna spend duit bekepuk la ye ;)

      Delete
    3. huuurm memang pun.. masuk buat muka selamba badak lah..
      kot diorang tak check sangat kan.. kalo bawak tupperwear semua tu
      mmg konpem kena tahan..

      Delete
  16. Seronoknya..bila la dapat pergi sini..hihi..kalau pergi CT jdi guide tour boleh? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. boleh insyallah.. Cik Mimie jangan mai terkejut tergempar je hehehe..

      Delete
    2. Hehehehe...ok2, akan dipertimbangkan dulu :)

      Delete
    3. hehehe timbang2 dlu Cik Mimie.. da berat nanti habaq mai k.. hehe..

      Delete
  17. waaa bestnye.... bile la boleh dpt pergi sana bercuti2

    Jom exchange bloglist..

    Jom Baca Artikel Menarik ini

    4 Sebab Kenapa Tidak Digalakkan Menggunakan ADS di Search Engine

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe boleh lah plan pergi Lost World =D

      Delete
  18. psstt...CT nnti emelkan alamat kt sy eh...nk post something hihihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. pssssstt.. itew dah emailkan dah hehe..

      Delete
  19. cantik semua gambar, siti..
    kak tak pernah sampai sini.
    cuti sekolah macam tulah. semua jadi mahal. depa tau , masa ni orang tak berkira nak bayar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Kak Anim.. CT still belajar lagi cara-cara nak ambil gambar cantik2..
      memang pun.. time cuti harga semua up mencekik hihi..

      Delete
  20. tak pernah lg g sini sebenarnya...huhuhu...nnt nak jugak la kesana sekali..hihihi...

    ReplyDelete
    Replies
    1. best.. tapi make sure masuk dari pagi sampai malam..
      baru berbaloi dengan tiket yang kita bayar tu..

      Delete
  21. xpernah lagi p..huhuhu..kena bajet 200 gaknla kalau nk p

    ReplyDelete
    Replies
    1. huhu kalo bercuti dalam negara sendiri memang cenggini jadinya..
      memang kena standby duit extra dan budget memang akan selalu lari..

      Delete
  22. lalu Tambun utk balik kpg tapi x pernah nk singgah...makanan kat sini nampak marvellous..crepe n waffle..perghh..*drooling*..

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. makanan memang ohsem tapi yang goreng tu huurm.. hehehe.. huurm..
      sebab CT suka makan waffle and crepe jadi pejam mata bayar..

      singgahlah lepas ni.. spend one whole day =)

      Delete
  23. Oooooo..macam besttt je....tak pernah sampai lagi kat sini.....bukit merah dah pernah pergi dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. both CT suka.. bukit merah usually ramai orang melayu.. memang sendu sikit tapi
      boleh mandi puas hati..

      Delete
  24. Wah bestnyer dapat bercuti..Mesti seronok ni..

    ReplyDelete
    Replies
    1. seronok Kak Lya.. lepas tu sunburn hekhek..

      Delete
  25. Main air... I cannot! Uhukkk Uhukkk...

    ReplyDelete
    Replies
    1. First sbb SS ada masalah dgn pernafasan... 2nd sebab serik! Dulu anak buah kena jangkitan virus hampir maut berpunca dari air kolam theme park laa... tapi dia kena kat gambang!

      Delete
    2. wooo.. kalo rendam sket2 pun xleh ? xyah la mnyelam.. lepak2 je.. n memangla kan.. kat tempat cenggini tah apa yg ada pun tatau.. org shi shi ske2 hati hahaha.. tp kami slalu bilas balik badan bila da kuar each pool..

      Delete
  26. Replies
    1. memula memang tak ada sound langsung.. dah balik letak kat aircond..
      lepas tu ringtone bunyi da balik =D

      Delete
    2. nasib baik... kalu x... nanges!

      Delete
    3. weh bukan stakat nangis !! meroyan n demam terus.. rabak mata kalo trus xde bunyi =D

      Delete
  27. dah 2 kali ke sana...sis JM sekali pun x jejak lagi...'jauh' hehehehe <---- stmt minta lempang

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang statement cari pasal ni.. IPOH tu jaaauh ?? taceng sangat
      orang Ipoh baca tau hehehe..

      Delete
    2. kampung dia koya paling dekat!

      Delete
    3. eleh samalah ngan SS pun.. tau2 je dah sampai macam2 jenis kampung..

      Delete
  28. sis JM x suka mandi kolam mcm ni muka cepat sunburn ambil masa berbulan nk hilang...pakai lah mcm2 jenis mak nenek sunblock tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. kat Lost World ni okay lagi.. sebab terlindung dengan bukit..
      tapi sunburn jugak hehehe..

      Delete
    2. kite geng... x ske mandi kolam...

      Delete
    3. my fav ahak ahak.. daripada mandi laut lagi suka kolam.. laut x nampak apa ada dalam tu..

      Delete
  29. Habis tu..bagaimana keadaan hp tu..nazak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. alhamdulillah.. umurnya masih panjang =)

      Delete
    2. kalu nazak boleh pinjam tab Jay Emm... Jay Emm jarang check wassap dia... keh keh keh....

      Delete
    3. heheh kan alang2 tak reply tu mcm xnak guna je.. meh bak mai nak pinjam =D

      Delete
  30. klau dah berendam mmg cepat lapar CT

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang kan.. mau tak mau kena beli makanan kat dalam tu jugak..

      Delete
  31. kiranya dgn baju basah tu g tgk show eh..pastu sambung mandi :-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. boleh naik rides pun dengan baju basah..
      diorang tak halang pun hehehe..

      Delete
  32. ahahah...benci naik Viking...kalau sis JM mmg melalak kat situ..sbb...bukan takut tapi seronok

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. CT xleh la benda2 mcm ni.. tu yang tak tergoda sngt nak pergi
      Gold Coast o USS tu hehehek..

      Delete
  33. mahal nya harga tiket masuk, tiub tu pun mahal sgt sewanya, locker lagi...kalau pergi family 5 orang...hurmmm

    ReplyDelete
    Replies
    1. huuurm itulah.. tapi kalo betul2 spend time dalam ni sampai dah nak kena halau balik berbaloi jugak.. part tube tu.. x payah pun tak apa.. bawak je lah pelampung dari rumah untuk budak kecil..

      Delete
  34. Tak pernah lagi jejak kaki kat sini.. hope one day dapat beriadah kat sini.. teringin sangat nak pergi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe marilah naik utara pulak Ena =)

      Delete
  35. Assalam siti,
    akak tahun lepaih yang berkubang dekat tambun ni
    memang ghaser nak repeat he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe seronok kan ? part banyak nak kena bayar saja yang sakit sikit..
      amboi kalo gitu tetiap tahunlah mai ronggeng sini hehe..

      Delete
  36. bestnyer, cn pegi thn lepas, nk repeat lagi ! mmg puas hati ke sini

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ramai nak repeat ni.. maknanya memang best kan kan..

      Delete
  37. bestnyaaaa, teringin nak pergi. tapi jauh la pulak :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu lah.. marilah naik ke utara ni.. bawak satu family =D

      Delete
  38. wah, bestnya..xpenah pon sampai kat lost of tambun nie..insyallah, one day bila anak dah besar skit..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu.. bila anak dah besar sikit pandai nak mandi2 ni boleh bawak jalan..
      kalo kecik sangat dia bukan ingat pun hehehe..

      Delete
  39. bestnya..saya pernah sekali je..tapi tak pergi tengok binatang tu semua,,

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay kenalah repeat kalo gitu hehehe.. first time CT pergi dulu pun tak jenguk semua2 binatang so kali kedua nilah baru pegi jenguk..

      Delete
  40. sis ingatkan lost of tambun kat pahang . adeh ... byk tpt blh explore . x rugi masuk situ . ABC yg mengancam !

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang kat pahang tu Gambang.. ada juga waterpark.. sana tak terjah lagi..
      ABC biasa saja.. sedap yang singgit jual kat luar hehehe..

      Delete
  41. Siti kalau ke tambun tunjuk kad Mesra Petronas boleh dapat diskaun murah sikit tak ingat brapa. Limit 7 tiket satu kad kalau tak silap

    ReplyDelete
    Replies
    1. dapat tapi kad tu tinggal dalam kereta hahaha.. dah terbiasa nak isi minyak saja keluarkan..
      malas nak patah balik sebab panas sangat dah..

      Delete
  42. last akak pergi tahun 2011
    tu pun just mandi kat kolam ja

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe.. time tu kira dah canggih gak sikit kak..
      time CT pegi memula memang sendu habis hehe..

      Delete
  43. nanti Zuyyin dah pergi kak Zarith nak bawak pegi sila la, mesti dia happy =)

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa Zuyyin dah besar la akak.. hehehe..
      betul.. bawak bila dia dah besar sikit =D

      Delete
  44. hanya dengar nama belum lg sampai sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lepas ni boleh pergi la Kak Ekin.. ajak abam hehe..

      Delete
    2. inshaAllah nanti ajak hihihi...

      Delete
    3. hehehe tunggu abam cuti.. bleh jalan sana sini =D

      Delete
    4. ngeh3.. ronda depan rumah je lah Kak Ekin..

      Delete
  45. sekali jer pernah sampai sini.. yang tak tahan harga tiket ngan makanan kat dalam tu laa..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm memang.. skali dalam lima tahun okay kot.. selalu or stiap tahun skali x leh laa..
      x sanggup nak gadai duit..

      Delete
  46. nampak seronok
    tapi akak tak berapa suka mandi di tempat terbuka
    kalau bawa anak-anak pun, banyak jadi peneman diorang aje
    apapun nice sharing, suka baca entry ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mmg kalau ikutkan tak elok pun kita perempuan mandi kat
      open house macam ni.. skali skala hehehe.. CT kalo ke swimming pool
      saja pun memang laju dah..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...