Saturday, 9 May 2015

TEMPAT MAKAN BEST | PULAU PINANG : BATU UBAN - IDRUS IKAN BAKAR

TEMPAT MAKAN BEST DI PULAU PINANG : IDRUS IKAN BAKAR


Entri JJCM kini kembali. Ada yang ternanti-nanti entri makan-makan ke ? Lama dah berdiam diri dari share any tempat makan menarik. Kali ni aku nak share tentang satu tempat makan yang agak terkenal di Pulau Pinang. Kalau hampa orang Pulau Pinang sejati memang tahu sangat dah tempat ni. 

Kalau tak tahu aku yang tak tahu nak habaq mai lagu mana lagi. Parah..

This time mari aku perkenalkan kedai Idrus Ikan Bakar yang terletak di Batu Uban, Pulau Pinang. Recently kami sekeluarga ada buat lawatan untuk makan disini. Lama dah tahu pasal kawasan ni yang famous dengan ikan bakar tapi tak pernah singgah. 

That day was my first time singgah makan di Idrus Ikan Bakar walaupun dah 24 tahun aku tinggal di bumi Pulau Pinang. 

Yes. You read it right. Hihihi..

DIRECTIONS :
  1. Naik Jambatan Pulau Pinang dan ambil exit ke Bayan Lepas. Turun dari jambatan sila slow down dan maintain kiri. Simpang ke kedai terletak kira-kira 100M dari susur keluar jambatan.
  2. Dari Georgetown, sila maintain kiri menuju ke Bayan Lepas. Simpang ke kedai akan berada di kiri jalan.
  3. Dari arah lain silalah rujuk application GPS canggih dalam smartphone masing-masing. Ihik..
Idrus Ikan Bakar
No.3, Batu Uban,
Pengkalan Polis Marin Wilayah Utara,
Lebuhraya Bayan Lepas,
11900 Bayan Lepas, Pulau Pinang.

012-4528858

5.00PM - 1.30AM






KEDAI : Super bersih. Lantai tak melekit dan kotor. Kadang-kadang ada kedai yang tak hiraukan tentang kebersihan lantai. Kalau jalan sampai boleh rasa minyak atas lantai. Tapi Idrus Ikan Bakar tak macam tu. Banyak meja means boleh tampung kuantiti pengunjung yang ramai. Kalau nak angkut satu keluarga memang boleh sangat. Ada section untuk duduk bersila juga. Kalau rasa kaki mampu tahan kebas silalah makan di section bersila yang disediakan. Surau juga ada disediakan untuk pelanggan tapi sedikit kecil. Kena ambil giliran untuk solat. Lelaki dan perempuan menggunakan ruang yang sama. 

Tak guna lampu warna kuning terlalu banyak. Why aku kena kongsikan part ni ? Sebab aku sebenarnya sangat tak suka kedai yang meriah lampu warna kuning. Aku bet ada juga dalam kalangan korang yang sama jenis dengan aku. Kalau meriah sangat lampu warna kuning ada kemungkinan aku akan avoid kedai tu untuk next visit.

Time aku singgah adalah malam hari Khamis jadi pengunjung tak ramai sangat. Kalau waktu hujung minggu atau public holiday aku sarankan korang give a call first. Book tempat untuk tak putih mata bila dah sampai ke kedai dan tengok orang penuh.


PILIHAN MAKANAN : Fresh variety of makanan laut untuk dipilih. Ada ikan siakap, kerapu, pari, sotong dan semualah kiranya. Habaq saja nak makan apa. Kalau jenis suka makan macam-macam jenis siput aku tak sure ada atau tak. Aku nampak ada kerang saja. Mungkin boleh call dulu dan tanya. Aku suka kedai ni sebab ikan semua dah siap dibuang isi perut baru ditimbang. 

SERVICE : CEPAT !! Haaa caps lock lagi. Menunjukkan betapa aku puas hati dengan service yang diberikan. Seriously cepat dan mengagumkan. Makanan yang sampai pun panas betul bukan kiranya dipanaskan acuh tak acuh saja. Kami tunggu tak sampai 20 minit pun. Aku tak tahulah bagi uols 20 minit tu lama ke tidak. Tapi kalau order ikan bakar usually mau dekat 30 minit juga baru boleh dapat makanan. Maybe atas factor orang tak ramai jadi makanan cepat siap. Kalau orang ramai mungkin lambat sikit. Hihihi..


Ikan siakap bakar.


Udang masak butter.


Sotong goreng tepung.

MAKANAN : Disebabkan kami hanya makan tiga beranak, kami tak order banyak sangat. Nanti membazir saja lebih. Kami sekeluarga memang tak minat sangat untuk makan tomyam. Makan tapi bukan menjadi kegilaan. Cukup sekadar tiga jenis hidangan. Itu pun seksa nak menghabiskan. 

Ikan siakap bakar di sini memang sedap. Aku suka kuah sira yang dituang atas ikan. Memang kena dengan tekak aku. Udang masak butter pun sedap. Crunchy gitu. Tapi jaga-jaga. Ada banyak cili padi digoreng bersama udang. Mengalir juga air mata oooi kalau tergigit. Rasa macam hilang lidah seketika. Aku memang tak tahan pedas. Sotong goreng tepung pun yummy. Cukup rasa dan addictive. Rasa nak makan tak henti. 

HARGA : Hanya RM110 untuk semua makanan dan minuman yang kami order. Bagi aku harga dah sangat berbaloi sebab ikan yang kami dapat sangat besar. Aku rasa sesuai untuk empat orang makan sebenarnya. Kami pula masing-masing order air buah seorang dua gelas. Sekali sekala bolehlah buat family gathering macam ni. Cewah. Cakap macam family members ada sepuluh orang. Hihihi..

Overall aku suka masakan di Idrus Ikan Bakar. Menepati citarasa. DediS dan MamiZ pun approve kedai ni untuk masuk dalam list pilihan family. Bila dah masuk list maknanya sedap lah tu.

Ada kawan-kawan yang pernah singgah makan disini ? 

Kalau ada mari share pengalaman korang pula. Yang belum pernah datang, bolehlah consider untuk datang makan bersama keluarga atau kawan-kawan. Pulau Pinang bukan famous dengan nasi kandar dan pasembur saja tau. Kena try ikan bakar juga baru complete trip. Memang tak rugi dan sangat puas hati. Kalau dah cuba jangan lupa to let me know about it.

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

145 comments:

  1. besnya dpt jd guru ganti! slmt mngajaq esok hehe.
    tudia aih meleleh ayaq lioq tngok! haduiii :)~ <-- ayaq lioq hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe bolehlah buat asah skill n tak lupa apa yang belajar dulu.. and tambah duit poket..
      alamak jangan meleleh banyak sangat =P

      ps : oooo tu ayaq lioq hahaha..

      Delete
  2. asalamualaikum ct..tak sangka berjiwa pendidik..mudahan dapat serap jadi guru kekal..amin....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mmg background pun pendidikan kak.. kerja tetap saja tak dapat lagi..
      doa doakan ya.. thank u Kak Yan =D

      Delete
  3. Moga Allah permudahkan segala urusan kak Siti :)

    Tak nak komen pasal makanan sebab sedih tak dapat makan makanan sedap macam dalam entri ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. Farah leh gi makan di Mandarin Restaurant kat Guelph tu :)

      Delete
    2. amin.. thank you darling..

      betul tu Kak Farrah.. sesekali si Farah ni jamu entry makan-makan..
      kita kat Malaysia ni tersentap tengok hehehe.. maila balik cepat Farah..
      boleh Farah paw Kak Farrah.. eeeeh banyaknya Farah !!

      Delete
    3. Hahahah Kak Farrah pun pening tengok banyak Farah dan Farrah. Kalau Farah balik Malaysia, CT pun leh join sekali sebab nanti Farah dan Kak Farrah jumpa,..Kak Farrah atau Farah akan belanja. Ok dak?

      Delete
    4. kan.. Kak Farrah pun dah naik pening,. kita tnggu la Farah balik.. bleh ronggeng sama.. apa lagi Farah.. Kak Farrah nak banjee tu aaahak..

      Delete
  4. telio lio tgok siakap bakar sedap! isi dia lembut klu dibakar

    ReplyDelete
    Replies
    1. yup.. kena pilih siakap putih lagi lembut dan juicy..
      jangan meleleh tau ayaq lioq tu.. ceq tak boleh lapkan =P

      Delete
  5. baca entry ini time lapar.. melelehhhhh air liur T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe alamak.. tak kena timing lah ni..
      time lapar pula Hafiz singgah =P

      Delete
  6. Selamat mengajor cik CTroro...moga jadi cikgu tetap nanti...

    ReplyDelete
  7. assalmualaikum Ct, wah bestnya ikan bakar dan semua nya tu Ct, pernah kaknoor ke penang makan ikan bakar ni tapi bukan yg idrus ni, dekat tepi pantai kalau tak salah kaknoor, tpai tk ingat nama nya, adik kaknoor yg bawa kesana memang sedap ssngatt, dengan segala seafood yg di goreng, mmg haritu lupa kolestrol dah tinggi haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. heheh banyak kawasan kat penang ni Kak Noor yang famous.. hammer bay.. bayu.. teluk tempoyak.. and batu uban.. belah2 fringghi pun banyak.. mcm2 gaya.. nanti datang lagi boleh cuba sini pula..

      oops.. kolestrol =P

      Delete
  8. Belum sampai lagi. Bila lah tu agaknya nak sampai pulau pinang. Tapi akk dah siap2 screeshoot alamt Kedai ni. Lain kali sampai pinang terus terjah. Dan kebetulan Adik akk nak mai pinang bulan depan. So akk tlg snapkan utk mereka....hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mailaaa.. kalo mai penang memang kerja nak makan saja =D habis perut and punah diet hehe.. woah.. bagus bagus.. promote kedia pakcik idrus ni..

      Delete
  9. salam siti, baru ja makan minggu lepas... biasa makan di kedai sebelahnya...hari tu nak tukar selera try Idrus ikan bakar....memang best

    ReplyDelete
    Replies
    1. arz moha pon kata sedap..leh p try la

      Delete
    2. CT first time makan di area Batu Uban ni.. kiranya kedai pakcik idrus ni yang first time la.. lepas tu da try Nurul juga tp tak buat review lagi.. CT prefer kedai idrus lagi..

      Delete
  10. hai siti... akak klu masuk blog awak ni, terliur. Dah ler dalam pantang ni dik non... haha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sabar Kak KM.. sikit lagi sikit lagi pantang tu.. lepas ni boleh bedal semua benda balik..

      Delete
  11. sedappppnya ikan bakar 2... #meleleh air liuq! selamat bekerja cik CT... ajar elok2 yer cikgu!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe thank you ^^

      mai laaa jalan sini makan-makan..

      Delete
  12. Adesss terliur tengok ikan bakar,udangbn sotong tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe semua komen terlioq ni.. habis basah blog CT hahaha..

      Delete
    2. haaa la.. semua komen pasal ayaq lioq..

      Delete
    3. gelak plak Kak Ekin ni.. kuang kuang..

      Delete
  13. Kat mana kedah tu kalau.dekat mana taw leh rancang2 jmpa hihhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dekat saaaaangat dah kan kan ??
      bila Kak Ekin nak banje itew makan ni ??

      Delete
    2. Ahad jah akak ada masa keluar. Nti akak tnya big boss hihi

      Delete
    3. hehehe.. kat Karangan kan ? dak pernah sampai sana lagi hehehe..

      Delete
    4. tulaaa.. jauh sikit dari PDRM..

      Delete
  14. Adesss dugaan sungguh masuk blog ct dahl puasa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe puasa ? tak apa.. besaq pahalaaaa hihi =P

      Delete
    2. Ye aritu akak masuk blog ct puasa

      Delete
    3. hehehe nanti iols nak buat entry makan2 lagi la..

      Delete
    4. Tu namanya carik penyakit! Ha ha ha...

      Delete
    5. hahaha iols memang suka seksa uols semua =P

      Delete
    6. skali skala je.. nanti posa mcm mana nak up entri makan hehe..

      Delete
  15. x penah masuk idrus lg...slalu dok p mkn kt nurul...service lmbt jugak la sbb org rmai...boleh masuk list nk try ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. baru2 ni p try Nurul pulak.. CT lagi suka kat Idrus kot.. Nurul sedap tapi Idrus sedap lagi hahaha.. mengikut tekak CT la..

      Delete
  16. Replies
    1. Menyesal jengah sini time perut lapar. Siakap bakar tu mendera perasaan sungguh!

      Delete
    2. hehehe maaafin daku kalian =P

      memang sengaja nak jamu mata korang semua wakakaka..
      apa lagi Kak Farrah.. terjah le mana2 kedai.. dak pun tu pemanggang ajaib ada..

      Delete
  17. Idrus tak pernah makan lagi..masa p tu, ramai sangat, kmi mkn kat kedai sebelah..pun puas hati dah rasa.. makan 3 orang macam 5 org hidangan..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tiga/empat kedai kan kat situ.. CT tak pasti..
      so far pernah try idrus n nurul saja..

      Delete
    2. Kalu bela hantu raya berbaloi bawak makan kat sini laa ek.... kah kah kah...

      Delete
    3. memang saaaangat berbaloi.. boleh siap hantu2 tu tapau bawak balik =P

      Delete
  18. sebelum nk komen lanjut....nak jawab......yesssss....sy agkt tgn tggu entry makan2....hahahhahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ni yang terharuuuu ni.. Akak DM tunggu entry kite..
      naaaah #muahbanyakciked untuk DM hehehe..

      Delete
    2. hehehehe.....muahhhh jugak utk CT...

      Delete
    3. hehehehe maluuuuu titeee cemni =D

      Delete
  19. Selamat bertugas ye di Kedah..anyway, sotong goreng tepung dia nampak macam sedap...xbanyak restoran yang goreng sotong cam gitu..paling xbest kalau buat sotong goreng tepung macam cucur tu..luar semua tepung..cinonet aje isi sotong kat dalam...xbest!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalo yang banyak tepung tu cekodok sotong !! menyampah jugak kalo dapat macam tu.. pernah sekali.. bila dia hidang kami semua macam krik krik sngt rasa.. pandang each other macam tak mengerti.. tak kan la tak faham.. sotong tu celup dalam tepung then goreng..
      bukan sotong tu letak dalam gumpalan tepung =P

      Delete
  20. RM110 jerrr???? huihhhh....kira murah sgt tuhhh...adehh....menitis air mata tegnok ikan tuhhh....tgk isi dia macam gebu jerrr...sedapnyeeeeeeeeee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalau pergi cuba kena ambil siakap putih okay.. dia memang isi lembut..
      kalau siakap biasa tu sedap jugak.. cuma tak juicy macam yang putih..

      Delete
  21. rasa kepingin lak nak makan kat situ....tp ntah bila laa dapat jenjalan kat sana kan....

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai laaa ngan abam.. mai jalan2 pusing2 penang ni..

      Delete
    2. nnti g sana kita roger CT utk tunjuk arah....tunjuk arah je ekkk??? ahahhahaha....sy belanja sekali laaaa kannn...bru best...

      Delete
    3. haaaa lagi laju CT p bawak makan sebut nak belanja hehehe.. bleh saja DM.. habaq mai awal2 naaa..

      Delete
  22. CT, gimana setakat 2 hari menjadi guru ganti? Capek nggak?

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe maaflah kak.. baru dapat mereply sekarang ni..
      capek !! capek !! balik je pengsan hahaha..

      Delete
  23. Akak nak ikan pari! Nak ikan pari!

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT suka gak pari bakar.. tapi family tak minat sangat.. jadi makan siakap le..

      Delete
    2. Bagi laa CT... Cikgu Ceketed dah hentak2 kaki dah tu... Jap lagi dia guling kat lantai... he he he..

      Delete
    3. hehehe ke tah tah dah siap guling terus ? alaaamak..

      Delete
  24. kalau tiga orang makan tiga hidangan macam tu memanglah siksa nak habiskan.nasib baik akak dah kenyang, kalau tak meleleh air liur kat keyboard ni

    selamat mengajar siti, akan kunantikan kunjungan dan wasap-wasap mu dengan sabar..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bagus2.. kalau bace entri makan2 CT sila pastikan diri dah kenyang =P
      eee jangan la sampai meleleh kat keyboard.. x sanggop..

      hehehe wasap wasap pujangga kita berdua.. hehee.. shhh..

      Delete
  25. ingatkan ada orang makan bersila bila tengok motto kedai tu.. ahakss

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang ada kawasan untuk makan bersila.. ala ala japanese style gitu..
      skrang ni macam2 style.. tapi kami makan kat meja biasa je.. tak kuasa nak bersila bagai..

      Delete
  26. pernah makan kat kedai nih sekali.. okey makanan dia, akak suka.. kami duduk kat bahagian bersila tuh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe rajinnya pi duduk kat section tu.. kalau CT duduk situ lenguhlah kaki hehehe..
      okay kan makanan kat idrus ni.. tak mengecewakan..

      Delete
  27. memang makanan kat situ sedap la SYM..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan kan ? hehehe mmg tak menyesal cuba..

      Delete
  28. ow, ada tgk n pernah lalu..tapi xpernah tau pun mknn situ sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe skrang dah tahu.. bolehlah pergi cuba =)

      Delete
  29. dah tangkap liur pulak tengok ikan bakaq huhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe orang lain tulis meleleh.. ni tangkap liur =P unik unik hehehe..

      Delete
  30. selamat bertugass.. tergugat diet tengok lauk sedap2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe thank you.. eh diet boleh jew makan ikan bakar..
      sihat n menyelerakan =)

      Delete
  31. Service cpt tu mmg satu kemestian... kalu kedai tu sedap mcm mana pon tp lembat ya rabbi.. mmh boleh menaikkan kemarahan..he..he.. dari sedap teros jadi tawar.. coz perot dah lapar kenyang lapar kembong.. blh la try kedai idrus ni kalu ke penang

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul.. kalau service cepat memang kredit sungguh kan.. kalau lambat n orang ramai bleh faham la jugak lagi.. boleh tolerate.. kalo orang so so saja mmg menguji kesabaran..

      silalah cuba.. tak menyesal punya =D

      Delete
  32. alamak salah timing masuk sini hari ni........mrs puasa!

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak Mrs hehehe.. tak dapek nak nolong =P

      Delete
    2. Abis laaa batal pose... he he he...

      Delete
    3. hehehe CT tak tanggung k Mrs =P

      Delete
  33. kak wana terliur tengok udang butter tu..kena pula belum makan malam ni..lapar..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Kak Wana kan rajin masak.. boleh try godek2 kuali tu buat udang butter..

      Delete
  34. guru ganti kt Kedah..kt mna cik CT oii

    ReplyDelete
  35. kedai yg kita exit p bayan lepas tu.. pas2 jalan kit kedai dia xbrapa nmpk sbb pkok2 pagar banyak tu ka...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yaaa tepat sekali.. mesti nampak punya signage Idrus Ikan Bakar hehe..
      betul2 turun dari jambatan..

      Delete
  36. tak pernah sampai lagi...nnt Sally usha kalau kesana lain kali..huhuhu

    ReplyDelete
    Replies
    1. da datang tu jangan lupa hello2 hehehe..

      Delete
  37. Assalam CT,
    akak tak pernah makan hat IDRUS
    slalu pi situ teruih tala NURUL :)
    TAPI nanti nak kena try la udang buttter dia tu
    lain dari hat nurul :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ha ah.. lepas dari try Idrus CT p try makan kat Nurul pulak.. heehe.. tapi tak dapat buat review lagi.. jujurnya memang udang butter di Idrus lagi sedap dari kat Nurul..

      Delete
  38. bila la boleh p penang lagi ni....lama xp aihh..

    ReplyDelete
    Replies
    1. mai laaaa ZF.. dah lama tak mai tu..

      Delete
  39. mmg nampak kemas dan bersih restoran tu ... blh la refer sini klu sampai ke penang nanti ...

    ReplyDelete
  40. amboi kak siti, rasa hilang hidah seketika...pedas betul bunyi nya...nnt kalau kita dtg sana, kak siti bawak kita naa :D nak makan jugak ikan yang sira tuh :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mari balik malaysia dulu kita sembang naaa.. hehehe..

      Delete
  41. service cepat tu nk dgr....plus sedap...mahal pun x pe janji puas hati...

    ReplyDelete
    Replies
    1. harga memang boleh pejam mata kejap la sebab makanan memuaskan..
      plus kalau siakap putih memang mahal sikit..

      Delete
    2. Lanjeeee arrr... Cakap jeeee banyak! Ha Ha Ha....

      Delete
    3. aaaargh.. datang la sini dulu.. lagi cakap banyak suruh belanja..

      Delete
  42. ikan siakap bakar tu...merembes air liur...tgk isi nya pun dah tahu..mesti ikan fresh...rasanya...hurmm mesti manis

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Akak JM siap membayangkan lagi tu..
      orang suruh jalan mai Penang tak sudi.. mai la sini pula..

      Delete
    2. Manis cam Jay Emm... He He He...

      Delete
  43. Pernah jugak ada pengalaman jadi cikgu ganti. *Fengsan* melayan kerenah murid2.

    InsyaAllah kalau ke Penang nak cuba singgah sini.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kalau budak sek men pun dah pening apa lagu sek rendah.. CT prefer sek budak besaq la senang faham sikit..

      kena cuba.. ramai yang cakap seafood penang sedap dari seafood melaka..

      Delete
  44. Sedapnya makanan semua tu..ikan bakar cicah air asam..sedap!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. air asam kat Idrus ni boleh tahan.. CT suka kalo cili and kicap tu..
      lagi kick laaa daripada air asam biasa hehe..

      Delete
  45. Keje kat kedah? Patut laa stamp pos sungai petani..

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah.. sementara kat Kedah..
      SP ? huuurm CT post kat Kulim hehehe..

      Delete
  46. Cuti sekolah boleh pulun blogwalking... ha ha ha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. huwaaaa SS oooi !! ada banyak kelas nak kena tanda ketas exam..
      ayah tak sihat so CT kena tanda ketas exam kelas dia jugak..

      Delete
  47. order air buah seorang dua gelas??? Patutlaa tak makan banyak... kenyang air je.. he he he...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaaah !! selalunya memang dua gelas miahaha.. alah ais banyak.. air tu sikit je..
      sekali sedut dah separuh gelas..

      Delete
  48. Ok... Kalu mai penang boleh try! yummy!

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa mai dulu baru sembang.. ni dok acah acah main kejar2 kat Komtar..
      padahal merendek pi tempat lain SS tu..

      Delete
  49. Selamat memulakan tugas baru... Penuhkan tabung!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes oooooofcoz SS !!! hari hari CT akan sumbat masuk tabung tak kira berapa amount..
      wajib penuhkan tabung..

      Delete
  50. Udang butter n ikan siakap

    ReplyDelete
  51. dah lama duduk Penang, tapi tak pernah sampai lagi ke sini..kena pegi gak nnt ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe samalah.. CT pun dah dekat 25 tahun duduk Penang bru first time datang makan sni..

      Delete
  52. aduyaii, menyesal pulak kusyuk tengok gambar makanan tu
    terliur dah ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe nak reply komen akak ni pun CT tengok gambar..
      telan air liur jugak hehehe..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...