Sunday, 12 April 2015

TRIP GENG BULAT | PULAU PINANG : LAST PART (SUMMARY)

PENANG TRIP BERSAMA GENG BULAT : LAST PART

Entri sebelumnya di SINI.

Cak !! Tora Aku datang lagi. Rajin kan ? Berturut-turut up entri. 

Sebenarnya tak. Aku malas super abadi. Duduk elok bergolek atas katil dengan laptop. Aku gagahi juga nak habiskan entri ni dan nak sambung blogwalking. 

Aku lagi malas nak peram cerita trip Geng Bulat. Lagi lama aku rasa lagi masam.

Ada cerita lagi ? Bukan budak-budak semua dah balik ? 

MEMANG !! Tapi cerita tak habis lagi. Sebab this time aku just nak buat summary dan senaraikan links yang berkaitan. Senang untuk korang yang baru datang bertandang nak baca dari episod satu. Ada yang komen links lama kebelakang sangat. Jadi aku senaraikan semua. Jangan banyak bunyi dah.

Aku tak tahulah itu alasan semata atau korang tak sudi membaca atau apa. Sebab entri aku bukan banyak mana. Tak apa. Aku dah buat entri khas mohon jangan malas nak check it out. Korang tau kan kalau aku murka nanti korang ada tendency bertukar jadi anai-anai. Hihihi..


Okay selesai. Semua links berkaitan trip aku bersama Geng Bulat dah aku senaraikan. Tak ada yang tertinggal. Kalau rajin bolehlah terjah satu persatu. Maka aku hadiahkan kasih sayang di lubuk hatiku. Kalau tak berapa nak rajin tak payah baca. Duduk saja diam-diam.

Dengan ini aku nak buat announcement !!

Trip Geng Bulat 1.0 tamat disini. 
Insyallah ada rezeki kami dapat lancarkan Trip Geng Bulat 2.0. 


"you can always make money.. you can't always make memories..'

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

85 comments:

  1. Replies
    1. dah tamat dah.. rajin dak ? pi baca semua tu ehehe..

      Delete
    2. tengah gigih menghabiskan bacaa entry akak hihi :)

      Delete
    3. yeee Wardah.. thank you krana gigih mengebom akak hari ini =D nah.. muahciked hihi..

      Delete
  2. Alaaaa habis dah ehhh? Bila nak nxt trip pulak? :P

    Hai semuaaaa, jemput join GA Sayang oleh Scha eh? :)

    Giveaway Sayang by Scha Nazri

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa next trip ? hihii yang ni pun setahun rancangnyaa Scha..

      Delete
  3. Semua dah slim... kena tukar tema ni untuk trip akan datang...

    ReplyDelete
  4. wah, bestnya..hoho..buln 5 ni pun timm nk pi travellah! asik memeruk kje jer..huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ke mana tu?hehe..busy body sangat!

      Delete
    2. haaaa Kak Sal kena p baca kat blog Timm.. dia dah buat pembentangan daaa.. travel je Timm.. kasi hilang stress..

      Delete
  5. banyak tu trip geng bulat . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. tripnya satu saja.. pecahan cerita yang banyak huhu..

      Delete
  6. kenangan tu tak kn boleh dibeli dgn duit kn...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul.. kenangan mmg takleh beli ngan duit.. tapi kalau banyak duit bestnya ahahaha..

      Delete
  7. haha..trip geng bulat ni memang comel =p

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahaha.. first time ni.. trip comel =D

      Delete
  8. seronok kak wana baca catatan perjalanan ct dan geng bulat..yang paling bermakna jalan ngan kawan2 sekepala pula tu..kalau kak wana ni lama dah tak jalan dan jumpa kawan sebab semuanya sudah kawen..huuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. sementara masing2 belum ada tanggungjawab keluarga mmg elok la boleh lepak2 lagi. nnt kalo da kawen urusan lain lagi banyak. bukan tak boleh jumpa tapi ada halangan n kepentingan lain..

      Delete
  9. Alamak! Tak boleh buat adinda murka! Keh keh keh....

    ReplyDelete
    Replies
    1. takut nanti kena sumpah jadi anai-anai..hehe

      Delete
    2. Jgn sumpah jd anai-anai...sumpahlah jadi jongkong emas ke, banglo mewah sebijik ke,..

      Delete
    3. haaaa tau
      pun.. lekaih pi baca entries lepas.. kalau dak nanti jadi anai2.. xleh la Kak Farrah.. nnt org yg dekat ngan uols yang amik.. kalau dapat kat CT xpe gak.. hehehe..

      Delete
    4. Kalau camtu sumpah jadi angkut-angkut jelah.

      Delete
    5. angkut-angkut apa benda ? kelkatu mau ?

      Delete
  10. Nanti SS replay balik! Ada part tertinggal.. Isksss...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa cepat2.. itew tunggu ni SS..

      Delete
    2. Akak pun kena ulang balik ni. Rasa ada yang missed. Tapi chaloh dulu, babeh. Got to fill my tummy!

      Delete
    3. hihi tudiaaa Kak Farrah dah serang hendap.. hasil daripada makanan tu
      terus bakar energy =D

      Delete
  11. "aku hadiahkan kasih sayang di lubuk hatiku" fuhh CT bahasa nan puitis

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan ? puitis.. pandai gak nak berpuitis haaaakhak..

      Delete
  12. owh , banyak trip yg sis x baca lagi rupanya ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. lekaih2 p baca hehe.. trip dua hari saja tp kami p macam2 tempat.. tu jadi banyak..

      Delete
  13. Wah, dah habis dah? Semoga bertemu di trip seterusnya :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. iyee abes dah.. kena plan lagi setahun la kot hihi.. sbb trip ni almost setahun juga rancang =P

      Delete
    2. Hehehe..ok la tu kira macam trip tahunan la hehehe :)

      Delete
    3. a ah.. trip after kami dua tahun dah grad uni ahak ahak..
      next trip belum rancang =)

      Delete
    4. Pergi tempat lain pulak lah..terjah kampung geng bulat yang lain :)

      Delete
    5. majoriti duduk KL je Cik Mimie.. ada sorang je Batu Pahat n CT kat penang ni..

      Delete
  14. bestnya teringin nak join trip nie jugak. T^T

    ReplyDelete
    Replies
    1. BV jom.. hehehe xleh join trip ni sebab dah lepas =P hehehehe..

      Delete
  15. dah habis..thanks sharing trip ni CT.. blh jgk i dpt idea nak jln2 penang..

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaa Suida.. kena pi khatam jalan2 penang okay ^^

      Delete
  16. akhirnya.. finish.,tahniah siti.. bulat kecil, bulat besar, bulat-bulat jalan penang.. heheh(joking. jangan marah tau)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha yang bulat tu CT sorang je akak DP hehee..

      Delete
  17. Nanti boleh Zumal terjah semua link tu ^^

    ReplyDelete
  18. Trip geng bulat yg penuh warna-warni & happening!

    ReplyDelete
    Replies
    1. yes !! dan kesesatan ehehe.. bak kata Cik Mimie.. kesesatan yang menggembirakan..

      Delete
    2. hihihihi mesti la bagus

      Delete
    3. acececewah.. kembang pulok Kak Ekin ngeh3..

      Delete
  19. wahhh, banyak tu linkk. insya allah dah free2 wardahhh terjahh satu2 ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. silakan Wardah.. kalo free bolehla bace.. kalo tak free pun baca jugak !! =P hahaha..

      Delete
  20. sy nk habiskan entry yg belum diterjah ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yahuuuu.. sayang awok.. nah flyingkiss ^^

      Delete
  21. Ala dah habis ke.. nanti kak ekin terjah entri yg lain.... demam ni balik dari kelantan

    ReplyDelete
    Replies
    1. aaaik demam ? akak berpanas sangat ke ni.. hihi terjah pelan2 tp nampak macam da tinggal bom kat sini hehe..

      Delete
    2. Yup demam lepas balik kelantan.. lebih kurang berdiri cuaca panas tu... jadi jung bagi siso kat tertamu kena la pakai baju macam pengantin baru bab kata anak saudara kak ekin yg darjah 1 cik ash macam pricess la nak kahwin pulak ke... hihhihi

      Delete
    3. ehehehe CT plak demam sbb terlebih rajin kemas blik =P
      nak demam ni senang je kan.. apa-apa pun bleh jadi punca.. xpe.. moga jadi
      asbab gugur dosa kita..

      Delete
    4. betul tu 2 sakit penghapus dosa

      Delete
    5. kan.. moga kuranglah dosa.. hari2 dok buat dosa ngeh3..

      Delete
  22. Banyak nya. Rasanya belum baca lagi nih. Nnt iolls terjah. Bila next trip? Nak join boleh? Nak fe feeling anak dara gi bercuti jap...ekekeke...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe next trip ? entahla bila kak.. ni pun almost stahun mrancang.. tahun depan la kot pulak hehehe.. jom ? sesekali kan nak feeling2 gitu..

      Delete
  23. tamat jugak akhirnya.. jangan peram lama2 nanti jadi pekasam.. hehehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi habis da habis daaaa.. xmo peram nanti busuk..

      kalo pekasam goreng sedap gak..

      Delete
  24. Assalam CT,
    jom sambung dengan geg empat segi pulop he3

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom !! mana nak pi ? hihi CT nak nempek je..

      Delete
  25. Akan diterjah link di atas itu. Lepas ni takde la blank lagi kalau pergi Penang sebab selalu tak tahu nak pergi ke mana beside shopping complex je.hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ada banyak tempat boleh pi lagi.. jangan segan2.. rajinkan membaca links tu semua aaahaks.. lagi iols suka you..

      Delete
  26. banyak juga akak pergi berjalan ye. bukan selalu pun kan.... banyak entri akak saya kena bookmark ni. hahahahha...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe ni baru 2 hari 1 malam je tau Amy ahaha.. kalo lebih tak banyak mana entries akak buat.. heehe bebila ada masa boleh baca..

      Delete
  27. Alahaiii syoknya lahai jalan2 je. Wuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi sekali sekala je Neddy.. bukan selalu. Susah kami nak kumpul sesama hehe..

      Delete
  28. memorable moment ever.. insyaAllah... semoga akan ada trip geng bulat 2.0 pulak nanti.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. amin.. semoga kami dapat plan next trip pula bila.. hihi..

      Delete
  29. dah boleh plan next trip dah ni CT....agak-agak nak pegi mn??? cer citerrr....hehhhe...perangai menyebok tu kembali lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe next trip mesti pergi kat tempat yang boleh makan sedap sedap.. miahahaha..

      Delete
  30. seronok baca
    gamabr-gambar pun cantik dan menarik

    ReplyDelete
  31. untung lah ada 'geng' boleh buat trip lagi

    ReplyDelete
    Replies
    1. meh kitaaa buat trip sama-sama.. wakakaka..
      akak tu sokmooo jual mahal =P

      Delete
  32. hadoi besnya trip dgn geng. semenjak kawan2 pakat dah kawen, ana dah xdak geng nk trip ke mana2 huwawawa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mmg bila msing2 da kawen mmg complicated =P
      kena enjoy before ada comitment lain..

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...