SITI.YANG.MENAIP: OUTING BERSAMA ANAK-ANAK HOMEROOM DI BUKIT MERAH LAKETOWN WATERPARK

OUTING BERSAMA ANAK-ANAK HOMEROOM DI BUKIT MERAH LAKETOWN WATERPARK

/
118 Comments
April 30, 2015
OUTING BERSAMA ANAK-ANAK HOMEROOM DI BUKIT MERAH LAKETOWN WATERPARK. Aku nak share banyak gambar dalam entri ni. Aku tak sedar aku simpan lagi gambar budak-budak ni semua. Semalam while aku tengah kemas few picture folders aku terjumpa gambar lama trip homeroom masa jadi guru ganti ke Bukit Merah Laketown Waterpark last September. Entah sejak bila ada dalam folder laptop pun aku tak sure. Sekali sekala elok terjah juga folders yang banyak ada dalam laptop. Macam-macam boleh jumpa balik harta karun. Aku decided nak delete gambar-gambar yang dah tak berkenaan. Buat berat laptop saja so I came across this folder. I selected few pictures untuk diabadikan di blog. The kids might come across this entry one day. Untuk information lanjut mengenai Bukit Merah Laketown Waterpark -- SINI. Dari MRSM Transkrian ke Bukit Merah Laketown Waterpark tak jauh mana. Ikut laluan exit Bandar Baharu ke Gunung Semanggul tak sampai satu jam pun. Kami pergi dua Homerooms. Anak-anak Homeroom aku dan Homeroom Kak Nad dan aku ajak Shu ikut sekali. Dapat naik bus sebab ramai. Gerak dari sekolah pukul 9.30AM sampai Bukit Merah Laketown Waterpark tak buka pun lagi. Nampak tak tahap excited sampai macam tu sekali.

Untuk sebarang information mengenai harga tiket sila rujuk website. Harga bertukar-tukar dan ikut package yang kita berkenan. But for this trip, kami ambil package untuk pelajar sekolah. RM30 saja sekepala dan lunch disediakan. Dapat souvenirs lagi. Memang puas hati. Kalau yang duduk di Perak tunjuk saja IC yang beralamat Perak. Dapat lagi harga murah. Jadi if you are planning to bring your students here, tak perlu risau pasal makanan. Kami dapat nasi ayam. Sedap. Jangan lupa masukkan bilangan guru pengiring sekali. Kalau tak teacher telan air liur saja tengok students makan. We went there hari Ahad. Lengang. Orang sangat tak ramai. Ada pengunjung but sayup. Waterpark tu macam kami punya. Bagus juga. Kami boleh conquer semua benda. Kalau time peak season, nak main satu game pun kena beratur panjang. Rezeki budak-budak ni semua.


























Alhamdulillah sepanjang hari cuaca mendung tapi tak hujan. Jadi tak adalah melampau benar sunburn. Students pula semuanya mendengar cakap soleh solehah. Tak buat masalah dan tak banyak ragam. Macam ni baru teacher bertambah sayang. After performing solat Asar kami semua gerak balik. Senyap budak-budak ni semua dalam bus. Pengsan agaknya penat main air. So itu saja. This year semua nak ambil SPM. Jangan banyak main sangat. Cubit nanti.

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

118 comments:

  1. CT cikgu ke... tengok pelajar n cikgu sebaya hihhi... syok tengok.mandi manda teringin nk p sana...

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kat uni amek teaching line tapi ni jadi guru ganti. tak apply posting tetap.. mai mai jalan sni mai..

      Delete
    2. Nak p tu xtaw la.bilo huhuhu... ooo cikgu ganti nti lama2 boleh jdi cikgu la.ya

      Delete
    3. hihi kena ajak hasben mai honeymoon sini pulak lah ehek..
      tak juga Kak Ekin.. kena apply secara formal jugak..

      Delete
    4. Hahaha nk ajak waktu xada sgt bz n.cuti payah sikit

      Delete
    5. hehehe alooo abang pun.. jgn keje keras sngt nnt Kak Ekin majuk tatau..

      Delete
    6. Nak buat mcm mana nak tanggung bini.dia kuat mkn hahaha... tapi org oyt kurus pada dulu la...

      Delete
    7. Majuk pun abg xreti pujuk dia.ngaku hahahahha

      Delete
    8. hahaha sadis laaa abam oooit tak reti pujuk..
      tapi CT x ske sngt org2 laki pandai pujuk.. ingt romentik lah ? bagi kang wakakaka..

      Delete
    9. Sadis sorg jah.. abg yg merajuk jenuh kita nk memujuk

      Delete
    10. hahaha abam pun nak merajuk ka ? buat tatau jaaa miahaha..

      Delete
  2. Gambar yang melompat tu terbaik hhuhi

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi gigih teacher yanv sorang ni snap layan kerenah bebudak..

      Delete
    2. Ooo... nasib yang ambik gambar tak lompat hahaha

      Delete
    3. hahaha bergegar waterpark kalo yang snap lompat sekali..

      Delete
    4. Hahahaha gmbr jadi jdi gegar la ct lompat

      Delete
    5. teacher xyah la lompat kak.. buruk prangaaai hahaha..

      Delete
    6. Hahhahaha yor lo gak tu

      Delete
    7. tapi cikgu comel tak aaaapa lalalala..

      Delete
    8. Cikgu org kata cikgu dah sbb nampak sebaya

      Delete
    9. so cikgu awet muda la ni ? hehe.. sengih sampai telinga =D

      Delete
    10. cikgu awek muda kan

      Delete
    11. opcoz la Kak Ekin.. dengan budak tak tahu sapa cikgu alalalala..

      Delete
  3. asalamualaikum ct :-))....bestnya berendam

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe best best.. berendam CT suka tp main2 naik slide tu semua eerk..

      Delete
  4. happening..suka la budak2 tue dapat main air..=D

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang.. tak nampak cikgu dah. tau nak berkubang je..

      Delete
  5. seronoknya diaorang.. biar betul hari Ahad tak ramai orang.. Eyda tahun lepas ke sana, tapi just duduk kat apartment.. mandi pun kat kolam apartment jer.. itupun anak2 dah suka.. last pergi dengan opismate buat program dalam 3 tahun lepas rasanya..

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep mmg tak ramai. bukanla sunyi sepi tapi sendu. slalunya waterpark ramai kan.. CT bnyk kalo gak smpai sbb dekat dengan rumah. tp kalo dtg.. main kat pool2 besaq ja.. laaa napenye mandi kat blik ? bukan kalo stay kat hotel dpt free tiket masuk waterpark ke..

      Delete
    2. akak ambik apartment yang dekat ngan area R n R tuh.. ada kolam mandi cantik kat apartment tuh.. ramai jugak yang mandi kat situ..

      Delete
    3. apartment tu bukan under bukit merah lah eh ? hehehe janji anak2 puas berendam kan =D

      Delete
    4. ya betul tuh, asalkan anak2 puas berendam.. ermm tak pasti laa CT nak kata under bukit merah ke tak..

      Delete
    5. wooo janji anak2 happy.. mak pun happy sekali =)

      Delete
  6. Semua nya jadi kanak-kanak rebina ye..dengan cikgu2 sekali..best nya..ambik harga pakej memang murah..beruntung siapa jadi orang perak..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe cikgu always muda =P jiwaaa muda hehehe.. yep kalo amek pakej students mmg murah banyak sungguh.. huntong sape orang perak..

      Delete
    2. entah-entah cikgu yang lebih-lebih...hahaha

      Delete
    3. hahaha haruslah cikgu pun excited.. kata cikgu n students lebih kurang sama =P

      Delete
  7. Seronoknya kak Siti! Saya teringin nak pergi sini tapi belum ada rezeki lagi.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak pa Farah.. nanti balik Malaysia.. kita buat Malaysia tour okay..
      kita tour satu negara buat road trip. cewwah pandailaaa akak ni ahahaha..

      Delete
    2. I follow..hehe. sibuk je kan

      Delete
    3. hehehe jom jom.. the more the merrier katanya =P
      tunggu Farah balik laaa gamaknya..

      Delete
  8. pehh akak ni.. berjalan sokmo... jelly kite taw.. wuuu ><

    ReplyDelete
    Replies
    1. citer tahun lepas ni dik non.. mari lah penang..
      kita jalan sama =D

      Delete
  9. kalau lah klik klik folder tu keluar duit kan best....boleh g travel lagi eheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha kalau lah cemtu kak.. takyah keje. duduk rumah tekan2 je..
      kayooo kayooo =D

      Delete
  10. jam brapa laketown ni bukak..jgn kata pls refer website keh keh keh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hahaha.. refeeer website pelish.. rasanya macam 10AM o 11AM la kot..
      tapi kami sampai 10.30AM xleh masuk lagi.. dah masuk ada dah orang mandi kat dalam tu

      keliru kami hihi..

      Delete
    2. Jangan tengok website... Tanya pakcik guard jaga pagor!

      Delete
    3. kalo diaa tau.. kalo dak kene tibai ngan kayuu joota mau lebam..

      Delete
  11. harga student RM3 kalau harga utk bafak or mak budak ni?...matilah kalau g ramai...faroh

    ReplyDelete
    Replies
    1. RM3 kak ? RM3 ? bangkrap bisness macam ni kak oooi hahaha..

      Delete
    2. ahahaha...keyboard tu rupanya angka kosong pun ROSAK!!! ishh

      Delete
    3. hahaha comel sngt akak ni.. dia suruh beli tab baaaaru tu lalalala..

      Delete
    4. Tab x de maslah CT...notebook Asus ni pob

      Delete
    5. haaa kena beli notebook baru la nampak gayanya..
      mak pun guna Asus.. asyik hang je..

      Delete
  12. seronok arghh jadi student...dafat rega sfecial trmasuk cikgu dan cikgi

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahahaha.. cikgu tumpang harga students rate =D

      Delete
    2. cikgu comel boleh menyamar student..huhu

      Delete
    3. hehehe kalo cikgu pakai tshirt sek lagilaaah kan xleh beza =P

      Delete
  13. kalau sis JM ke sana....sliding tu yg di cari dulu yuhuuuuuuuuuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT tengok sajalah dari kejauhan.. CT naik slides yang comel2 je miahaha..

      Delete
    2. Jay Emm kanak2 rebena!

      Delete
    3. jiwaaaa muda weh.. rerupis katanyaaa..

      Delete
    4. jiwa muda baru lambat beruban hahahah

      Delete
    5. betul!!memang merecik tengok slide first sekali tu.tapi kalau tinggi mau jerit satu bukit merah boleh dangar.

      Delete
    6. tak lah tinggi sangat tapi seram gak lah.. macam dah nak tercampak je rasanya..

      Delete
  14. hari ahad lengang? garu2 kefala x gatal nih

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeeerp yeeerp.. tengok gambar2 kami ambil..
      free je nak buat apa pun hehehe..

      Delete
    2. pelik...kalau kat Johor or Kelantan logik jugak.misteri nih

      Delete
    3. mungkin sbb tempat ni dekat ngan kedah.. ahad en keje hehehe..

      Delete
  15. anak murid sama besor ngan cikgu...heheheeh

    ReplyDelete
    Replies
    1. cikgu comel miahahaha =P jeeeenuh perasan ahaak..

      Delete
  16. seronok kan jadi cikgu sbb until death un still org sebut cikgu tu cikgu ni...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul.. sekali jadi cikgu.. selamanya kekal as cikgu =D

      Delete
    2. Jay Emm nak jadi cikgu tak?

      Delete
    3. jom joooin dunia pendidikan.. cabaran didik anak2 tech tinggi..

      Delete
    4. cikgu apa? cikgu TADIKA? ke cikgu TRAVEL?

      Delete
    5. cikgu travel pun oookay.. bukak sekolah untuk students nak travel tapi xde duit hakhak..

      Delete
  17. hambek ko..lama x datang komen..lefaskan gian...komen for each single word n line dalam entri...semoga CT daat kerja tetaf ye aminnnn

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. dah lama tak mai jenguk rumah kiteee.. hehehe..

      Akak JM !! hahaha mengantuk ke time komen ni ? tudiaaaa typo manyak hakhak..

      Delete
    2. Tu diaaaa... lefaskan gian katanyaaa... Ha Ha Ha...

      Delete
    3. sungguh SS.. terkejut CT tngk semua komen dari Akak JM..
      meeeriah hehehe..

      Delete
    4. ngeh ngeh ngeh....gelak jahat!

      Delete
    5. smlm tido ter 'mimpi' SS...hatoilah!!!

      Delete
    6. bukan typo, keyboard dia rosak, huruf P merajuk..ahaha

      Delete
    7. amboi smpai terus termimpi.. angau terus =P
      keyboard tu mintak kena tukar dengan tab baaaru skali hihihi..

      Delete
    8. Sal...dek kerana P merajuk...blog walking pun kurang skrg

      Delete
    9. tapi sekali Akak JM mula blogwalking.. tudia.. lain terus kalah =P

      Delete
  18. Seronok betul dorang semua tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahaha.. sekali dapat kuar dari sekolah..
      memang nikmat sungguh..

      Delete
  19. amboi, seronok betul semuanya... hehehehhe... saya masa kat mrsm, x pernah rasanya bersantai macam ni... dulu nerd sangat.. asyik g pesta sains la, amende ntah.. lupa dah

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan.. meriah muka masing2..
      akak time jadi students pun ikut ke pesta sains gak.. minggu bahasa..
      tapi ada je keluar jenjalan ngan homeroom.. hihihi..

      Delete
  20. Pernah lalu je. Singgah tak lagi. Hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaa next time kena singgah pulak k..

      Delete
  21. wah seronoknya dapat main air..kak wana pun rasa nak join sama..alahai.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe seronoooook =D marilaaa jalan semenanjung..
      kita mandi sampai lebam kat waterpark.. tidor malam mesti lena..

      Delete
  22. bestnyer gi sini.
    tak pernah lagi jejak kaki ke sini : )
    nanti boleh laa cadangkan kat suami ajak dia gi sini, anak2 mesti suka mandi-manda : )
    * cantik gambar2 kat sana, pandai lak anak2 murid berposing hihiii

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe teacher diorang x puas hati slagi x dapat shoot yg dia nak..
      nasib bebudak tu semua kena lompat smpai tecer kata oookay..

      kalo ke utara mai la singgah.. tepi highway jeee =D

      Delete
  23. SS pernah datang sini... Tapi sekali je laaa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dari rumah CT dalam 40 min je.. rasanya dekat 5/6 kali
      kot CT da singgah..

      Delete
  24. Tak mo mandi tmpt mcm ni... Takut penyakit berjangkit... I cannot...

    ReplyDelete
    Replies
    1. haaaik nape plak.. klorin kan ada nak neutral semua =P

      Delete
  25. Gambar yang 3rd last tu lawo....

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe bebudak ni laaa amek gambar.. tecer edit je =D

      Delete
  26. seronoknya depaa.....awat x ajak cek sekali? ;-)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ceq ada kat mana yang oooi ? utara ka ? hihi.. nxt time habaq mai siap2 nak ekoot hehehe..

      Delete
  27. seronoknyer..ritu dpt kupon diskaun kt situ, tapi xberkesempatan g..huhuhuh

    ReplyDelete
    Replies
    1. valid lagi dak Lisa ? redeem jangan tak redeem.. mai hari Ahad k..
      lengang.. kalo public holiday orang ramai gak..

      Delete
  28. sy pernah sampai lgi kt bukit merah ni....hanya lalu jerrrrr....lom ada kesempatan....hehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. eh salah...xpernah sampai lagi hhihihiih

      Delete
    2. hehehe lepas ni bleh la singgah.. tepi highway saja..

      Delete
  29. Seronoknya mandi-manda main air!

    ReplyDelete
    Replies
    1. feveret hehehe.. janji air clear bukan chalky macam air laut..
      memang berendam sakan..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.