Sunday, 15 March 2015

TRIP GENG BULAT | PULAU PINANG : TEASER

TRIP GENG BULAT KE PULAU PINANG | TEASER



Kawan-kawan Geng Bulat bakal datang jalan-jalan ke Pulau Pinang. Lama sudah kami berlima tak kumpul bersama. I treasure these girls. Sejarah kami nak bersama-sama jadi rapat sangat complicated but the histories brought us together today. Sometimes bila kenang balik kami boleh gelak and make fun of each other.

Onni is going to get married soon jadi this might be trip terakhir kami bersama-sama while masing-masing still single. Bukan tak boleh jumpa lepas ni but you know its hard nak kacau orang yang dah ada spouse. Jadi this is the time for us to gather dan catch up with each other. 

Memang angan-angan kami nak duduk kat katil quadruple macam dalam gambar diatas. Alhamdulillah berkat aku gigih godek internet aku jumpa juga hotel yang offer this kind of room. Menarik dan teruja. Tidaklah sebiji empat tingkat macam ni tapi almost similar. Sounds interesting kan ? Yes I know.

Cannot wait for my girls to reach Penang. Have a safe journey and see you girls tomorrow.

'though miles may lie between us we are never far apart..
for friendship does not count miles.. it measured by the heart..'

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

150 comments:

  1. Wah bestnya..akak plak ikutkan nak kena pi penang..tp x dan...minggu ni out station pi JB plak

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe mai la jalan2 kak.. tapi JB pun best jugak kan..

      Delete
  2. Selamat berbulat-bulatan... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah berjaya dah membntuk bulatan hihi..

      Delete
  3. Wahhh mesti havoc nnt.. ;-) sy pn nk mai penang tp mggu dpn

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah havoc lama x dapat kumpul sama2.. eeeh nak datang jalan ye.. nak pegi mana tu..

      Delete
  4. Replies
    1. ZF : dah namanya bulat..takkan tiga segi itu tapai namanya heee

      Delete
    2. hehehe tiga segi tu tapai adus kelakar =P

      Delete
    3. tiga segi ke segitiga? JM abis SPM tahun berapa nih? Ha Ha Ha...

      Delete
    4. SS pilih mana ? segi tiga ke tiga segi ?

      Delete
    5. SS : hatoilaah...tepuk dahi..sudah tukar ka hahahah...nampak sgt i dah tuo ahahahah

      Delete
    6. Kak JM.. bukan dedua betoi ka ? mana satu betol ni SS..?

      Delete
    7. SS pilih piramid... Kuih Koci! Ha Ha Ha....

      Delete
    8. sedap tu kuih koci.. oooonomnom..

      Delete
  5. Replies
    1. ehehe curi masa reply jap..
      sayup2 nk trlelap ni sakan jalan =)

      Delete
  6. geng bolat? bulat cam BOLA ke heee

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lihatlaaa lihatlaaah..
      pipi kami yang booolat ehehe..

      Delete
    2. miahaha nah nah CT kasi *flying kiss* untuk semua..
      jangan rebut rebut.. semua dapat =D

      Delete
    3. eeeyh.. CT tengok ada je segi segi lain ehehe..

      Delete
  7. yang BULAT tu lah COMEL CT...

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaaa kang bolat sangat pun susah..
      nanti orang lain tanak.. comel tu 10% aje huwaaa..

      Delete
    2. betul betul.. kena always jaga kesihatan =)

      Delete
    3. So SS tak comel laaa... Sebab...SS petak!

      Delete
    4. petak boleh dibulatkan..
      kena bentukkan leper2kan sikit..

      Delete
  8. wow..mesti seronok dapat jumpa geng yang sekepala kan ct.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Kak Wana.. hehe nanti CT share cerita..

      Delete
  9. Replies
    1. geng petak kena bulatkan diri jugak.. kalo dak x lulus..

      Delete
    2. SS...jom kita create geng petak..CT x include sbb dia geng bulat!

      Delete
    3. mai nk tolong lenyek2 jd boolat

      Delete
    4. geng bulat geng lain geng petak geng lain ahaha..
      alaaaaa.. ahaha..

      Delete
    5. Amboiiii,...nak buat geng petak tu!

      Delete
    6. OK.... Kalu camtu... Bila ada kat petak kuning... Geng Bulat jangan masuk!

      Delete
    7. eeeh.. okla.. jom buat geng love..
      aaaa lovey dovey kan..

      Delete
  10. selamat berkumpul semula ya...tp jgn byk sgt gosip2 tauuuu ehe

    ReplyDelete
  11. menariknya sis boleh terfikir nak cari katil yg mcm ni :) pernah duduk katil tiga tingkat masa dalam train. haha best la jugak cuma nervous sebab kaki saya sama level dgn tingkat train :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. heehe bukan empat tingkat pun tapi menarik la bilik dia.. sbb slalu katil biasa kan.. ni first time kami duduk macam ni..

      Delete
  12. Fuhyooo bestnya katil macam tu! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kena gagah nak naik tingkat paling atas tuh huhunu

      Delete
    2. yg paling keding n ringan la kena naik atas tu..

      Delete
  13. comelnya...dapat jumpa hotel yg ade katil camnie...? bestnya! :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak sebijik cem ni la yang.. katil double deck biasa saja..

      Delete
  14. geng bulat.. semua bulat2 belaka ker? mesti comel2 kan.. bestnya dapat havoc sama2.. katil tinggi2, gayat.. ambik port paling bawah..haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. miahaha kebulatan.. macam2 reason.. xdela empat tingkat macam ni. seram plak.. dua tingkat aje tapi kami la first time baru duduk blik mcm ni..

      CT duduk bawah gak.. takut dok atas..

      Delete
    2. Tu katil ke mangkok tingkat?

      Delete
    3. mangkok tingkat bleh gak.. ada makanan.. mihmih..

      Delete
  15. geng bulat? apa yang bulat?hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. yang pastinya CT paling bulat ehehe..

      Delete
    2. Bulat kecik... Bulat besar... Bulat yang besarrrrrrrrrrrrrrrrrr!

      Delete
    3. hehehe sayang mama sayang papa sayang semua =D

      Delete
    4. Bulat cute... kita sama hihihuhi siti

      Delete
  16. Enjoy your company, kak Siti! :D

    ReplyDelete
  17. bestnya leh kumpul2 dgn geng...

    akak pon dh lama x kmpul2 cmtu.dh memasing dh kwen ada ank...susah ckit nk dpt kumpul smua

    ReplyDelete
    Replies
    1. a ah punyalah susah nak arrange so that kami dapat lepak sama..

      skali skala mmg best.. tulaaa nanti Onni kawen susah da nak kidnep dia..

      Delete
    2. sementara bujang lah nak kuar mana2 punn. Wardah ade juga Bff tapi dah kawen dahh. xdapeklaa nak kuar sama2 enjoy2 ngan dia dahhh.

      Delete
    3. betul tu.. kalo dah kawen memang mood tu dah lain.. nanti kena kepit ngan suami saja eheheh so before kawen kena ronda lepak pepuas..

      Delete
  18. Wah mesti kecoh 1 peneng...selamat berlibur :-))

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe habis gamat riuh rendah ehehe..

      Delete
  19. Replies
    1. apa yg nice sharing nye...biasa2 je ehehehe

      Delete
    2. adus adus.. sakitnya tuh disini.. ahak ahak..

      Delete
    3. hahahaha. ini kelakarrr. hih haha

      Delete
    4. hakhak.. apa yang kelakarnyaaa Wardah ?

      Delete
  20. Cik Mimie pun ikut excited baca entry CT ni..hehe..opkos seronok kalau dapat spend time dgn kawan2 rapat kiita kan..hmmm, rindu kawan2 CIk Mimie... T_T

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe marilah Cik Mimie mai datang penang.. kita buat trip kawan-kawan blogger pulak..
      betul tu.. lelagi yang susah benar nak jumpa kan..

      Delete
    2. kalau buat ajak Wardah tawww.. tapi wardah free cuti sekolahh. huhukkkk XD

      Delete
    3. hakhak.. under age ke lagi ? alamak xleh join activity orang dewasa la ni =P

      Delete
  21. seronok ni dapat jalan2 dengan kawan2...selamat bersukaria ye..heheh

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe a ah.. CT baru balik aje ni..
      dapatlah reply komen uols semua..

      Delete
  22. Akak sukelah font kat blog CT ni.
    Nampak comel & kemas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi thank u.. janji senang baca tu yang penting..

      Delete
    2. Nama apa font ini akak nak guna gak nak tarik perhatian hahahaha

      Delete
    3. aaaa itu kalau ditanya memang tak ada jawapan.. sebab dah tak ingat..
      tapi akak boleh google 'font to download' haaa banyak gila pilihan.. ikut aje arahan..

      Delete
  23. Mak oiii...katil 4 tgkt.
    Yang tgkt 3 & 4 kalau tergolek jatuh boleh patah rusuk.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe ni acah-acah dalam gambar saja..
      tak jumpa yang empat tingkat pun ehehe..

      Delete
  24. happy weekend! happy outing! happy dating with geng bulat! hehe...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe thank you lalink =) memasing dah balik dah..
      tengah geguling rehatkan diri..

      Delete
  25. geng bulat pun ada ke? apapun semoga semuanya enjoy dengan trip nih..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe ade ade.. nak join kena jadi bulat jugak lah Kak Eyda ehehe..

      Delete
    2. SS ni tngk tv bnyak sngt la..
      pngaruh tv..

      Delete
  26. wah...bestnya dapat kumpul ramai2...rindunya pada kawan-kawan lama...

    p/s : CT terpilih komen terbanyak kat blog saya...insya Allah, ada sedikit buah tangan untuk CT...nanti tinggalkan detail : nama, alamat penghantaran dan no tel kat email saya : rinoa.rider@gmail.com. Entry komen tu ada kat sini :

    http://mamapapaamir.blogspot.com/2015/03/penasihat-bulanan-bulan-january-2015.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. best Mama Amir ehehe.. sekali skala buat perjumpaan memang havoc..

      thank you. CT dah email dah details..

      Delete
  27. Replies
    1. tak dak lah ahaha.. tapi based on gambar ni la kami tingin nak duduk
      katil cemni.. jumpa ala ala pun okay lah..

      Delete
    2. apa plak tak de... pasang laaa double decker atas double decker.... pastu kire... cukup tak 4....

      Delete
    3. ahahaha betul2 aahaha..
      nanti bleh suggest kat owner..

      Delete
  28. Assalam siti,
    waaaaaaa
    cotik2 yer uols :)
    tapi memang betui bila dah kawen akan jadi payah sedikit nak berjimba2 kengkawan2

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe betul tu kak.. nanti tanggungjawab semua dah lain..
      takleh nak kacau selalu.. jadi this is the chance lah nak jimba jimba ehehe..

      Delete
  29. CT!! Ada penang ke tu..jumpa jom.Cik Nun lanjerr.hehe
    Urmm hotel mana yang seAkan pic di atas tu yer?cuba bagitaw.nak juga merasa..
    Kawan2 if dah kawen memang payah sikit biasalah bersuami kan.so enjoy yr day with geng bulat2. Hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT memang ada aje kat penang ni Cik Nun ehehe.. habaq aje bila nak lepak weee ~
      akan ku berlari datang menemuimu Cik Nun ehehe..
      tak ade sebijik cem dalam gambar lah.. mana ada kat sini.. jumpa yang ala ala saja..

      Delete
    2. alaaa dah pergi lah Cik Nun.. boleh nak pergi lagi..
      tunggu berat hilang sikit lagi miahaha..
      kang putus plak tali2 tu semua =P

      Delete
  30. Replies
    1. Best tengok... akak masa bujang x pernah p mana2 jenis duk dlm rumah boleh suami perangai sama saiz pun sama hihihihi

      Delete
    2. ehehe itu namanya sehati dan sejiwa =D

      Delete
  31. singgah sini., memang best kalau dpt spent time dgn kwn2 lama.

    terima kasih sudi join mini GA nina+anies.. jgn lupa semak no peserta :) mana tahu menang ke

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe thank u lalink.. memang best skali skala melepak..
      okaaay nanti nak pi tengok..

      Delete
  32. Replies
    1. marilah jalan-jalan sini Akak DP.. kita makan makan onomnom..

      Delete
  33. mana? mana ada katil camtu? nak tau jugak!

    best of luck for your friendship!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak ada sebijik cem ni haih.. ceruk mana nak cari =P ehehe..
      thank you Sally..

      Delete
  34. tinggi betul katil kak . tak roboh ke . huhuu

    ReplyDelete
    Replies
    1. aahaha yang paling keding la duduk atas sana..

      Delete
  35. Time belum kahwin ni la nak bersama-sama pergi trip kan..dah kahwin nanti mungkin susah sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. beeeetul hihi.. dah kawen nanti susah kan..
      kalo kumpul2 pun maybe kat rumah saja buat makan2 ehehe..

      Delete
  36. sesekali bila dpt jumpa kwn rapat , mmg moment yg sgt bermakna ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu CM.. memang best.. lagi2 bila sesekali saja dapat jumpa..

      Delete
    2. eeyh boleh tahan SS.. jom karok sama..

      Delete
  37. Akak baca entri2 CT dari dari depan ke belakang. So,..tahu that you enjoyed yourself very much!! Hihihi time spent with BFFs memang precious :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tula kak bace dari belakang.. sabar citer ada lagi x abes lagi..

      Delete
    2. Tu la baca dari belakang dulu lps tu komen hihihihi

      Delete
    3. SS baca dari bawah ke atas... Pastu bawah balik... Komen... He He He...

      Delete
    4. amboi macam-macam gaya uols baca ye..

      Delete
  38. Have a lovely moment ever.. Bila dengan bff ni mood dia gumbira and sedey sesama..
    CT berlima.. Shad bertujuh.. Konon2 nak buat geng macam Mags 7 (Hlovate), tapi versi perempuan lah..hehe.

    ReplyDelete
    Replies
    1. fuiyoo ramainya.. boleh catch up ke ? kami berlima pun dekat setahun rancang nak jalan sama..

      Delete
  39. best nye dpt spend time dgn kwn2 lama kan....eh tak sabar nk tgok story pasal katil tu betul2 unik

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe ni acah je.. mana ada sbijik katil cem ni..
      dapat yang ala-ala pun jadilah..

      Delete
  40. Geng bolat??
    Mestinya bolat dan comei

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha comel tu semestinya aaahaks =P
      paling bolat adalah CT ahahaha..

      Delete
  41. Nak jugak la cari katil giti untuk 3 dara pingitan akak ni. Save space la

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahaha amboi save space.. bumbung rumah tinggi dak ?
      kena beli dua tingkat nye je..

      Delete
  42. Bestnya. Kita tak pernah gi penang lagi. Kesian kan.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alahai janga kata gitu.. mari mari jalan sini..
      CT ada kat sini =D

      Delete
  43. ouh macam ni permulaaannnnyaaa hihi.. dah bace yg belakang2 baru bace teaserr... XD

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...