Wednesday, 11 February 2015

SITI YANG MENAIP BERWAJAH BARU

TUKAR LAYOUT DAN TEMPLATE BLOG



SITI YANG MENAIP BERWAJAH BARU | TUKAR LAYOUT DAN TEMPLATE BLOG. Aku memang ketiadaan mood nak blogging. Edit gambar tapi masih tak ada kerajinan nak menaip. Blogwalking pun sayup. Baca cerita kawan-kawan bloggers yang pergi melancong sambil berangan melancong juga. Jangan merajuk kawan-kawan sekalian. Tunggu enjin aku panas balik, mood pun tak tenggelam timbul, aku start jenguk korang semua.

Ada notice tak wajah baru blog aku ? Kali ni kita ambil tema colour pink pula. Baru ada feeling girlish gitu. Thanks to adik manish Fhatin Amelia kerana sudi melayan perangai aku yang minta untuk alter macam-macam. Tak cukup siang sampai ke malam aku whatsapp dengan dia. Tabahlah dia melayan. Alhamdulillah aku memang puas hati. 




Macam biasa aku memang tak nak sarat-sarat sangat. Aku memang malu nak tayang muka kat header. Bak kata Leonardo Da Vinci - simplicity is the best sophistication. Jadi sikit sebanyak aku masih nak kekalkan concept yang lama cuma tukar colour dan beberapa bahagian saja. 

Ada dalam kalangan korang yang tahu aku memang tak tahu langsung nak edit blog sendiri. That is the reason why aku perlukan khidmat kawan-kawan yang pandai di luar sana untuk tolong aku. Jadi menjeling memerhati hasil yang adik manish Fhatin Amelia ini dah hasilkan, aku yakin untuk minta tolong darinya. 

With reasonable charge in fact the cheapest aku pernah jumpa, she is really good and nice too. Redha menukar dan edit sampai aku kata okay. Nah *flyingkiss* tanda terima kasih tak terhingga. Apa komen kawan-kawan semua ? Sweet kan ? Sweet macam aku. Hihihi..

-SITI YANG MENAIP (SYM)-

Reach me via email at :
sitiyangmenaip@gmail.com

126 comments:

  1. Woahh sejuk mata memandang :) cantik cantik

    ReplyDelete
  2. Ct,. Tahniah dapat berubah wajah.. tapi font tu sakit mata nak baca.. huhu...
    Btw, boleh tak drop kan address kat email akak. Nak bg something kt ct.. dorsett.pink14@gmail.com

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe CT da betulkan font. okay tak sekarang ? hehehe..
      apeee tu apeee tu nak kasi.. hehe.. okay nanti CT email..

      Delete
    2. x aci!! ni yg jelly2 nih :-)

      Delete
    3. ZF : dah font baru dah.. sebenarnya ikut frame engine yang kita guna.. CT tngk kat laptop ayah okay saja. maybe lain frame lain kot.. tapi dah tukar kasi semua sama..

      Akak JM : adus jangan begitu dong.. hehehe..

      Delete
  3. Cantik suweeeetttt macam tuan punya blog! Akak singgah curi2 ni CT dear. Ada masa akak datang jenguk lagi k :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe mana tahu ni kiteee suwit.. ada ada aje Kak Farrah hehehe..

      Delete
    2. cantik...suweeet...simple! i loike!lama tak datang sini.akak suka font yang lagi besar.hehehe.

      Delete
    3. font ni cukup besar dak Kak Sal ? CT ni dahla suka menaip panjang2.. kang font besaq sangat jenuh orang nak scroll hehehe..

      Delete
    4. Dak CT memang so suweeeeet hihihi

      Delete
    5. adus adus deman la seminggu ni lemah hati kena puji cemni =P ahaha..

      Delete
    6. teruja sebab sweet sangat sampai tersasul sebut nama orang lain..hahah

      Delete
    7. its okay. sekali sekala kan kan.. ada topik boleh usik2 Kak Sal =P

      Delete
    8. sis JM pun suka..so sweet....cerah mata :-)

      Delete
    9. ZF : ahahaha.. jelly jelly eh eh eh =P

      Akak JM : haaa senang nak nampak kan cerah-cerah..

      Delete
  4. cantik hasil kerja melia nih.. suka jugak tengok blog dia, kemas dan simple jer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. heeheh betul. tu yang mintak tolong dia..

      Delete
    2. ZF : sesuai untuk tolong orang tak reti macam CT miahaha..

      Delete
  5. nice... sedap mate memandang and tak heavy

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi thank you. yang tak heavy tu paling penting =)

      Delete
    2. setuju dgn Azra..letak mana penting je

      Delete
    3. nanti heavy orang tak mai.. sunyi lah daku T.T

      Delete
  6. Replies
    1. hehehe kalo edit sikit2 tahu.. yang susah2 memang kena minta tlg orang hehe..

      Delete
  7. Wah sweetnye maca ct jugak ..lembut jer warnanye

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi pandai aje Kak Lya hakhak =P mane ade sweet hahaha..
      thank you.. kita nak try kaler2 gurlish..

      Delete
  8. auwwwwwwww pink sweetnya.... walaupun pun bertukar wajah CT humairah tetap dihati,,,,, hihihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. bhahaha harus harus.. jangan menduakan iols okay hihi..
      patah hatiku nanti..

      Delete
    2. Hahahaa menduakan deh... abe kak nak letak mana....hihihihi

      Delete
  9. Cantiknya blog baru CT :) Lembut warnanya :) Suka2 :) Header pun cantik!

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi thank you Cik Mimie.. jenuh Fhatin layan CT hahaha..
      ada feeling2 gurlish tak..

      Delete
  10. Cantik header baru ni Siti .. macam wallpaper pulak backgraound ni :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you =D hihi ada feeling vintage gitu..

      Delete
  11. Cantik sangat blog siti ini. Akk suka.
    Sejuk mata memandang ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kena rajin datang lah kalau cemtu Kak Sue =D

      Delete
  12. singgah sini melawat Siti :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi jemput singgah.. eh CT pun dah lama tak jenguk akak..
      tunggu tunggu nanti CT pergi sana pulak..

      Delete
  13. cantiklah Ct... sweet.. tenang je rasa bila masuk sini. hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT cantik ke blog cantik Kak Ros ? haaaa mana satu hehehe..

      Delete
    2. Ok la dua- dua cantik;)
      eh tipu sunat takpe kan? Hahaha

      Delete
    3. adus.. penipuan kah semua ini ? aaaaigooo T.T hakhak..

      Delete
  14. Replies
    1. hihi iols suke yang simple2 aje ES ES =D

      Delete
    2. hehehe jangan memain dengan SS =D

      Delete
    3. Less is more. ( nak jugak speaking, hihi)

      Delete
    4. hihi bagus anak-anak muridku.. tecer suka begini =)

      Delete
  15. hahhaha yeahhh !! very sweettttt !!

    ReplyDelete
  16. cantik..nampak lebih feminin..

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi itulah niat dihatiku.. nak lebih feminin hehehe..

      Delete
  17. Replies
    1. kali ni tema bunga-bunga cinta you hehehe..

      Delete
  18. lawanya design ni. warna lembut je :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi thank you.. tamo la warna garang-garang nanti orang takut nak singgah..

      Delete
  19. Replies
    1. wow Kak Fuza.. komen macam dalam program realiti hehehe =P

      Delete
    2. Nak kak Ros bagi bintang tak Ct?

      Delete
    3. hihi terpulangla kat judge.. iols terima saja =D

      Delete
  20. Bila xde mood mmg susah, apa pon xleh...mommy irra pon xdpt full mood sejak preggy..tp im trying my best be a blogger,,,ehehee..kunjung balas ke blog ct

    ReplyDelete
    Replies
    1. tulah.. bila tak ada mood memang susah.. Mommy rajin tak apa =) CT ni sayup sayup aje kerajinan tenggelam timbul.. thank you sudi singgah..

      Delete
  21. pinky! haha, sy masih kekal dgn orange autumn nyaaa. :D bila fikir2 balik, sebelum2 ni pun blog sy banyak warna orange, tapi nak kata minat, tak la jugak.
    by the wayyy, sy orang sungai siput :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi Hanis diam-diam peminat orange kot.. tanpa sedar. hihi..
      oooo sungai siput. akak pernah jugak pergi sana dua tiga kali..

      Delete
    2. haha mungkin laaa. masa sy minat pink dulu, mmg barang2 sy beli majoriti pink. dah lama2 ni, bila tgk banyak barang pink, rasa pening, penat hehe

      sis orang mana?

      Delete
    3. biasalah tu.. pink memang sinonim ngan girls aceceh.. kira jiwa lembut jugak ni suka pink.. padahal tak adalah suka sangat. gitu2 aje..

      kite orang malaysia =p hahaha.. selangor tapi besaq kat penang..
      kira orang penang la ni..

      Delete
  22. suka suka suka, nmpak wajah manisnya kak ct dr wajah blog baru ni..hehe..

    ReplyDelete
    Replies
    1. amboi Timm hehehe.. gitu sekali ye efeknya hehehe..

      Delete
  23. cantik wajah blog baru CT
    berlatar belakang bunga ros : )

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi bunga-bunga cinta namanya kak hihiks..

      Delete
  24. Cantik. Berbunga-bunga gitu. Hehe ;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan gitu sekali.. nak feeling2 girlish hehehe..

      Delete
  25. iols pun xreti nak edit sgt blog tu
    nak edit pun malas dah skrg
    tgklah lama x update blog
    xde cerita nak diceritakan
    ada cerita malas pulak nak cerita haha
    apa2pun thx sggh blog iols
    salam perkenalan dr penang talak sumbung hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi memang kena minta tolong kat orang.. kalo CT edit terus orang takut nak singgah nanti..
      ala ala janganlah cemtu. up saja apa-apa citer pun.. tapi kekadang memang mood kelaut..

      ooowh penang mali ? hai hai haiyaaa hehehe..

      Delete
  26. Comel la template baruu ct...hehe akak suka

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe suwit kan =) kalo suka kena rajin singgahlah hehe..

      Delete
  27. assalam ct..maaf kak wana lama x singgah sini..kurang sihat sikit..

    ReplyDelete
    Replies
    1. alololo Kak Wana.. okay aje.. kalau tak jenguk setahun baru CT merajuk =P

      Delete
  28. kak wana suka sangat dengan wajah baru blog ct ni..dengan header dan kaler yang cantik dan sweet sangat..pinky memang memang nampak lebih girlish..cantekkkkk!!! sukaaaa... :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. thank you Kak Wana..
      hehehe yeah !! CT kena tampil lebih girlish hehehe.. kena ada elemen suwit gitu..

      Delete
  29. Replies
    1. mekaceh mekaceh *kembang idung* hahaha..

      Delete
  30. Assalam siti,
    saaaaaaanteeeeeeeek hokeyh

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT saaantek ke blog yang saaaantek Kak Aishah ? hehehe..

      Delete
  31. nice, simple, tidy, cantik....dah lama wanie rasa nak edit blog tapi mood tu belum ada..nanti usik sikit banyak pula kena baiki..dahla tak kreatip..hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. CT langsung tak berani nak usik.. jadi biarkan mereka2 yang lebih pakar tolong usik..
      iols tengok aje apa yang jadi hehehe..

      Delete
  32. nak jugalah macam ni..macam comel jerr tapi kami tak kretip arrr..redha je guna template default ha ha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe Cik Siti minta tolong kat Fhatin Amelia lah.. CT pun memang tak reti tapi nak tukar selera kenalah mintak tolong orang.. ehehe..

      Delete
  33. CANTIK!!!!!!!!!!!!!
    <#3 hihihi
    qila click gsk!

    ReplyDelete
  34. lol. patotlaa blog ni cantek sangat..
    tadi kite ingat sala masok blog tadi.hahahahaha
    lagi,lagi wane pink.. atoyaiii.. nt nak renovate lagi la blog kite..kekeke

    ReplyDelete
    Replies
    1. Rasa macam eh...wrong address ke? Hihihi

      Delete
    2. Neddy : adus adus.. sekali sekala akak nak berjiwa feminin pulak ehehe..

      Kak Farrah : eeeyh tidak tidak. cik owner rumah masih yang sama =D

      Delete
    3. tulaa ingat tersesat blog orang lain.. hehehe
      blog nii mmg comel laa :)

      Delete
    4. Neddy : ehehek amboi Neddy.. sampai macam tu sekali..

      Kak Farrah : yep yep.. masih SYM ahaha..

      Delete
  35. lawa-lawa... saya suka tengok yang sekarang ni. nampak comel je. macam kena dengan kak CT :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe adus akak baru nak test test aje ni konsep girlish ni..
      akak takde cem ni pun ahahaha..

      Delete
  36. mmg cantek ! nampak ala2 inggeris style gituww

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeaah.. ada bunga roses klasik kan kan ehehe..

      Delete
  37. memang lawa giler.
    Sep sikit la, blog kita same color..hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe *sep sep* ehehe.. ala ala pinkish girlish2 gitu kan..

      Delete
  38. Replies
    1. ehehe.. menusuk kalbu terus kenyitan mata mu Budak =P

      Delete
  39. lambat singgah... cantik gak CT...
    ala2 berbunga2 gitu

    ReplyDelete
    Replies
    1. orang tu sibuk.. mana ada masa nak jenguk sini =P
      bunga bunga cinta namanya ahahaha..

      Delete
  40. ala...semua org dh puji cantik..sis JM je terlambat..mmg CANTIK lah..berbaloi upah di Amelia tu kan

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe lambat pun kiteee suka jugak lagi kena puji =P
      tamak pujian namanya ni miaahaha..

      Delete
  41. Tapi kan CT..template warna hijau dulu lagi akak suka.
    Bagi akak, lagi super duper cantik.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe itu lembut ini pun lembut.. nak tukar haluan pula..
      nanti kita tukar warna lain pula..

      Delete
  42. nampak ayu gituww.. cantik dan nampak kemas

    ReplyDelete
    Replies
    1. sekali skala nak juga rasa ada blog gaya feminin.. nak bajet ala ala sweet gitu..
      nak poyo ehehe..

      Delete
  43. cantek giler okey!!! jeles :D hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe.. nak acah acah jadi feminin =D

      Delete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...