SITI.YANG.MENAIP: PATBINGSU KOREA YANG SEDAP DI DAL.KOMM COFFEE IOI CITY MALL

PATBINGSU KOREA YANG SEDAP DI DAL.KOMM COFFEE IOI CITY MALL

/
156 Comments
February 23, 2015
KEDAI KOPI DARI KOREA | TEMPAT LEPAK BEST DI IOI CITY MALL - PATBINGSU SEDAP DI DAL.KOMM COFFEE. Dalam entry yang lepas aku ada cerita tentang trip aku ke IOI City Mall bersama Momon. Boleh baca di SINI. Banyak tempat makan best yang ada di IOI City Mall. Kami nak cari tempat yang sesuai untuk melepak sambil buang masa. Plan asal nak terjah Dip N Dip tapi orang terlalu ramai. Lupakan hasrat itu seketika. Di hujung lorong kami ternampak Dal.Komm Coffee dan terus selamba masuk. Lega akhirnya dapat duduk. Terus ke kaunter untuk membuat pesanan. Suddenly terpandang 'bingsu' turut ada tersenarai di dalam senarai menu. Teruja. Aku dah ceritakan kekecewaan tak dapat rasa patbingsu di SINI tapi bertemu juga jodoh dengan bingsu di kedai lain. Tapi tak ada patbingsu. Ada flavor lain. I don't care anymore. I just want my bingsu and at the same time nak kopi juga. Tamak sangat perangai kami.

OUTLET DAL.KOMM COFFEE DI MALAYSIA

Dal.Komm Coffee
Lot GE-15
Ground Floor
IOI City Mall
Lebuh IRC, IOI Resort City
62502 Putrajaya, Sepang, Selangor
+603 8328 0697

Dal.Komm Coffee
NO 61G & 61M,
Jalan SS21/37 Damansara Utama,
47400 Petaling Jaya, Selangor
+603 7722 5199

Dal.Komm Coffee
UG 18, Upper Ground Floor,
D’Pulze Shopping Centre,
Lingkaran Cyber Point Timur, Cyber 12,
63000 Sepang, Selangor, Malaysia
+603 8800 9368

Website - Dal.Komm Coffee Malaysia
Facebook Page - Dal.Komm Coffee Malaysia


Choco Lava Bingsu (RM18.90)
Caramel Macchiato (RM13.50)
Vanilla Latte (RM13.50)

Expensive ? Yes. Regret ? No.

Sebab aku memang dah lama teringin nak cuba bingsu. My advice would be, korang order satu sahaja bingsu then share berdua. Our mistake was, kami order bingsu dan kopi. Kami tak sangka bingsu yang kami order sangat banyak. Patutnya kami hanya order bingsu and omit kopi. Tapi both of us poyo konon dapat habiskan semua. Ended up towards last sip vanilla latte aku dah rasa nak muntah sebab perut terlalu penuh.

APA ITU BINGSU ? AIS SAGAT VERSI KOREA

Bingsu 빙수 adalah antara manisan ais sagat (shaved ice dessert) yang terkenal di Korea. Standard ABC di Malaysia tapi lebih halus. Secara tradisional topping yang popular dan klasik adalah pat atau red bean 팥. Jadilah namanya Patbingsu apabila digabungkan iaitu red bean shaved ice. Okay anak-anak sekalian ? Yang kaki makanan Korea yang hantu Kpop yang rajin ulang alik Malaysia-Korea mesti dah tak hairan. Aku nak kongsi cerita buat mereka yang tak pernah tahu dan tak pernah jejak Korea seperti aku. Kiranya kat Malaysia pun masih boleh kalau korang nak menikmati Korean Cuisine seperti berada di Korea. At first aku tertanya-tanya juga macam mana kedai kopi boleh jual bingsu. Aku hairan but once aku search hashtag #dalkommcoffee di Instagram rupanya kedai ini adalah branch outlet untuk Dal.Komm Coffee yang asalnya dari Korea. Ramai yang kongsikan gambar di Instagram and they are Koreans. Patutlah they sell bingsu at the same time. Memang bingsu antara hidangan yang senang nak jumpa di mana-mana kedai kopi di Korea. Peergh ulasan macam dah pernah sampai Korea. Insyallah soon. 

SITI YANG MENAIP
sitiyangmenaip@gmail.com


You may also like

156 comments:

  1. Replies
    1. adus adus kembang hatiku.. kredit untuk yang tolong mengedit =)

      Delete
  2. pehhhh coffee diatas buat kite terliuqqqqqqq.. uwaaaa

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ice tu lagi sedap Neddy hihihi.. nyesal order kuppi..

      Delete
    2. seriusss ka? kalau kite beli kopi gerenti sayang nak minum.. cantek sgt la..hahaha XP

      Delete
    3. hehehe kupi sama saja rasa kat kedai lain pun ada eheh..

      Delete
    4. Am a coffee lover.
      Dappppnyeeee...want some. Can or not? Hehe..
      Tanya gaya manjaaa..
      Sekarang ni pun tengan telan coffee sebab nak BW.

      Delete
    5. hehehe Kak Shikin suka kopi gak ? geng geng.. tapi CT kadang2 saja if mai mood
      lajulah layan kopi..
      amboi siap prepare kopi before blogwalking.. nak stay up ke tu..

      Delete
    6. saya tengok tu dah banyak sangat. kalau saya, kompem x abes. hahahaha

      Delete
    7. Aah CT.
      Akak selalu ngantuk lah sekarang.
      Tiap hari kene tido awal gak..kalau x Ajik n Iri takmo tido sampai tengah malam kalau dia nampak mama x tido jugak.

      Delete
    8. Amy : memang meant to makan berkongsi agaknya.. kalau sorang jenuh gak..

      Kak Shikin : hihi kalo gitu akak kena pura pura tido dululah.. pandai diorang ni tak kasi mama berjaga. diorang buatlah drama cemtu..

      Delete
  3. bolehh tahan mahal juga kan ct..tapi kalau sedap berbaloi la juga kan :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mahal sebab berlagak order kopi sekali Kak Wana. patutnya order bingsu saja hihi..

      Delete
    2. bingsu macam lain sikit dari yang saya pernah makan dulu

      Delete
    3. bingsu ada macam2 jenis.. hihi ni akak baru first time makan..

      Delete
  4. tapi kalau order satu pun dah cukup ni kan..nak juga try kalau jumpa ni ^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi rasanya satu bingsu boleh share berdua atau bertiga.. banyak.

      Delete
    2. saya nak try gak! haritu pergi street cafe order satu juga. memang kena share.kalau x, x abes. haha

      Delete
    3. hehehe kena order satu share berdua.. harga pun kan agak mahal..
      kalo just nak rasa memang kena share..

      Delete
  5. Wah, nmpknya mata siti begitu tajam menangkap perkataan patbingsu dlm menu..super hebat..clap..clap..clap...

    Alhamdulillah rezeki siti dpt makan patbingsu. Akk tgk pun dah terliuq.takpe masuk dlm whislist mknn yg nk dicuba kemudian hari. ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. mungkin sebab dah rasa terkilan nak makan tak dapat. jadi bingsu still ada dalam kepala itu yang cepat saja tangkap. itulah.. rezeki kita tak tahu kan.. plan nak rasa kat tempat lain dapat kat tempat lain.

      Delete
    2. Tak penah makan ape tu??? Bingsu?
      Pernah jumpa patient bisu je:)

      Delete
    3. amboi Kak Shikin hihi.. bingsu tu ABC style korea..
      mai laaa naik KL boleh cuba.. ala ala iceroom tapi best lagi..

      Delete
    4. patient bisu? lain tu kak. hehehhe

      Delete
    5. Rupe bingsu tu yang dalam cawan bulat besar tu ke CT? Iceroom pernah pi 2-3x je 2 tahun lepas pun :)

      Delete
    6. iceroom banyak dah tutup dah.. yang kat bangi pun dah wassalam..
      a ah yang besar tu Kak Shikin.. boleh kongsi dua orang..

      Delete
  6. ioi putrajaya ke kak? nape akak g IOI tak kasitahu? sobs. saya duk uniten. dekat je dengan ioi tu...T__T

    tapi x pernah lagi sebenarnya shopping atau merendek dekat sana. nantilah nak ajak member. hehehhe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi ini pun impromtu sangat kawan sanggup nak datang ambil kat rumah. kalau balik kampung tak bawa kereta akak sekali memang akak malas nak drive kereta orang. hihi next time akak roger okay insyallah =)

      Delete
    2. roger kak Sal jugak..hehe.leh makan bingsu sesama..tak pernah try

      Delete
    3. marilah kita berkumpul ramai2 =D Kak Sal belanja miahahaha..

      Delete
    4. Insha Allah...kalau dah gaji time tu.

      Delete
    5. Kak Sal dapat gaji maaaari ramai-ramai attack !!

      Delete
    6. eh kalau kak sal dah gaji, jangan lupakan orang kat JB ni haaa... hihihihi

      Delete
    7. miahahaha mari naik KL laaa orang JB =P baru boleh attack Kak Sal..

      Delete
    8. Orang Jb sibuk pi batu pahat time weekend( jumpa husband) hihihi

      Delete
    9. hehehe kite tahu tula rutin Kak Ros..
      okay cemtu ajak abam la naik lepak KL ehehe..

      Delete
    10. hehehhee.. habeslah kak Sal kena belanja semua :P

      Delete
    11. Amboii...nak buat gathering gitew...
      Semoga dapat berjumpa reramai tu tau:)

      Delete
    12. hehehe dalam perancangan.. bukan senang sebenarnya nak
      kumpul ramai2.. jejauh semuanya..

      Delete
  7. besarnya bingsu tu. kalau saya pun rasa takleh habiskan, lidah kelu nanti sbb sejuk :p kira oklah harga overprice tapi sedap (Y)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi harga dimaafkan kerana dapat bingsu yang sedap =D

      Delete
  8. maknanya kalau order bingsu tak payah order air la ye??ok..nanti nak cari bingsu jugak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. huurm bukan gitu. kalau order bingsu baik focus on bingsu saja. sebab bingsu yang chocolate ni dah milky then tambah pula ngan kopi macam bukan gabungan yang bagus. unless amek bingsu yang rasa oren ke masam2 ke then okayla kot.

      Delete
    2. kalau order air kosong Oklah kot..

      Delete
    3. a ah better. something yang tak milky =D

      Delete
  9. Makanan yang membuatkan kita terobes di luar sedar... hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. alamak alamak PLM jangan la gitu ahaha.. skali skala lulus kan kan ? ngeh ngeh =P

      Delete
    2. ala..PLM ni risau sgt TEROBES tu....CUTE ape? kan CT kan :-)

      Delete
    3. mane ade cute Akak JM T.T huwaaaa nanti obes orang tanak huwaaa..

      Delete
  10. Coffee tu yang menggoda kak Ros! Hihi. Baru tahu bingsu tu ape.

    ReplyDelete
    Replies
    1. alaaarh Kak Ros.. kopi sama saja mana-mana hihi.

      Delete
    2. Kak Sal sukaa kopi gak ke *sep sep*

      Delete
    3. x leh join korang..sis JM perlu tolak tepi kopi skrg ni...dulu mmg 'hantu' kopi

      Delete
    4. kopi kena ambil dalam keadaan berpada-pada.. kalau terlebih pun bahaya jugak..
      health kena jaga..

      Delete
    5. eh Ct mana ada sama... lain-lain tau rasanya.. sekarang ni ada bebrapa buah kedai yang sangat sedap rasanya dalam list Kak Ros tau. hihihi

      Delete
    6. okaaay Kak Ros sila senaraikan.. tapi kalo kat JB aduhai jauhnya ehehe..

      Delete
  11. Kalau sedap dan puas hati, harga tu nombor dua;)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul !! tapi jangan buat pembaziran seperti kami ahak ahak..

      Delete
    2. Mana ada bazir,..kan berjaya diabiskan w/pun nak terjeluak hihihi

      Delete
    3. Kak Farrah : adus.. jejoget air tu semua dalam usus.. tu yang nak terjeluak T.T

      ZF : jangan ikut naaa hahaha..

      Delete
    4. terjeluak? term yg selalu di gunakan utk baby je..hai baby CT heee

      Delete
    5. adus adus.. yup baby saja yang selalu terjeluak ni..
      ske main main makanan.. baby ? eeerk ahaha..

      Delete
    6. bukan orang utara suka guna istilah terjeluak ni ke?hehe

      Delete
    7. ahaha tak tahulah Kak Sal.. rasa macam pernah dengar tapi cek tak berapa pasti..

      Delete
  12. wahh..menariknya...mula2 mmg tak tahu langsung apa bingsu ni.hehe...ok bila dah tahu rasa teringin nk rasa jgk..^_^

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi yes yes. hasutan ku berjaya =D hakhak.. jangan lupa try hoookay.

      Delete
  13. o0h? first time dengar..saya pernah p korea long time ago.1 big trip dengan kawan2 satu batch..but all they did were shopping he he he

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe memang orang kata boleh agak hilang kawalan eh kalau shopping kat korea nun.. so bolehlah repeat lagi ke korea Cik Siti =D

      Delete
  14. eh siti yang menaip.awat yer bila komen kat sini kan pastu nanti dapat e-mail kata error blablabla? why eh whyy

    ReplyDelete
    Replies
    1. eerk tak tahu pulak.. aiseyh kenapa eh.. tak pernah pula ada dapat komen cenggitu.
      huuurm.. tak tahula kak..

      Delete
    2. eeeerk ZF pun dapat email ke kata ada error T.T adus mengapakah..

      Delete
    3. tahlah Akak JM.. CT baru first time dapat tahu cemni..
      dah okay ke belum ye..

      Delete
  15. Hakakkkk pun baru tahu... emmm dah lama tak layan Kpop... ehhh

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh kakak layan kpop ke ? hihi iols tak tahu pulak =P

      Delete
    2. Akak xpandai layan kpop. Pop cakes layanlah :)

      Delete
    3. jangan layan Kak Farrah.. nanti terjebak susah =P

      Delete
    4. layan Kpop sambil mkn POp Corn...bestnya alahai

      Delete
    5. miahaha Akak JM layan kpop ye =D

      Delete
  16. Ohhh ilmu baru utk tekak. Bingsu. Akak nak soh adik2 akak belanja akak makan bingsu. Pau duit gaji mereka hikhikhik

    ReplyDelete
    Replies
    1. bingsu is ABC korea hakhak.. belagak sikit sebut 'nak bingsu cokolat satu' hahaha.. jenuh mamat kedai kasi jelingan.. ehem ehem.. banje lah yang kat sini sekali =D

      Delete
  17. Kite pernah ke ioi city mall tapi tak pernah makan kat situ. Pas ni,boleh lah kite cuba dal kafe ni. Btw, tq bagitau

    ReplyDelete
    Replies
    1. seksa sikit nak cari cafe ni.. kalau dah master jalan dalam ioi city mall tu okay kot. biasalah building baru kan hehehe.. cuba tau nanti. sedap =D

      Delete
  18. tak layan kpop...tapi terliur tgk bingsu CT
    mana nak cari kat loq staq ni CT oiii....
    hehehehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. adus kat aloq staq cek tak dapat nak tolong hahaha..
      nak post pun tatau macam mana =P mai penang lah ada dubu-dubu hehehe..

      Delete
  19. serius nampak menggoda ! waaa..nak!!

    ReplyDelete
    Replies
    1. jom jom CN kita buat trip ramai2 makan bingsu =D

      Delete
  20. macam menarik jer...klu sedap mahal pun tak pe kan... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. betul tu Kak Weena.. kalau sedap mahal pun tak apa =)

      Delete
  21. baru nak tanya bingsu tu apa?
    semuanya makanan korea ni
    takleh jadi ni, nanti balik KL nak ajak cik husband cari
    dia memang takkan makan punya tapi tolong bayar, hehehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihihi kena kena cari mesti cari and try muahaha..
      alah nanti order pastu Mama pi suap dia seround mesti dia suka punyalah.
      lepas tu kerja nak makan makanan korea miahahaha..

      tapi tolong bayaq pun best =D

      Delete
    2. untunglah lah si Ann tu..nk mkn ada org tlg bayar..cam kita ni nk mkn bayar sendiri :-)

      Delete
    3. samalah kita Akak JM.. makan bayar sendiri huhuhu T.T

      Delete
  22. Gi Korea waktu summer, kenyang lah try bermacam jenis bingsu. Coffee shop kat sana jual macam2 mende...tu yang akak gian ngeteh kalau balik kampong. Ahaks.

    ReplyDelete
    Replies
    1. adus adus ngeteh kat korea tu tak menahan. isk CT nak gak ngeteh kat korea.. next time balik kampung nak ikut. dalam luggage pun jadilah.. makan bingsu time winter boleh tak hihihi..

      Delete
    2. Actually they have special bingsu for winter gak. Kalau body dah xlarat nak bear the extreme trmp, memang bagus makan bingsu or aiskrim to counter attack the cold.

      Ok nextime joms! Janganlah dalam luggage. Hihi.

      Delete
    3. is it Kak Bibie ? maknanya we eat cold things tho the temperature is low ? peeergh.. then nanti dedua cold berlawan hohoho badan kita jadi panas. muahaha pandailah CT buat teori =P

      stakat ni mampu masuk luggage aje dulu mihihihi..

      Delete
    4. sis JM risau kalau CT masuk luggage tak cukup berat 20kg dgn harga Rm89 tu better beli tiket ahahah...gurau je

      Delete
    5. adus makan dalam ahahha.. tak pe Akak JM.. skrang makin mengecik insyallah by the time boleh ikut masuk luggage yang 20kg tu ada extra 5kg lagi =P ahahhaa..

      Delete
  23. scha baru balik dari sana. hahaha. tapi dgn parents kan, taknak dorang makan makanan korea. haha

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi pakcik makcik kena try sekali baru tahu sedapnya macam mana..
      mana tahu terus jatuh cintaa haa jenuh kena makan korean meals sminggu skali =P

      Delete
    2. org2 tua ni lebih suka masakan kg kan Scha...

      Delete
    3. diorang tekak tradisional.. kita ni aje lain macam sikit =P

      Delete
  24. boleh terjah nanti . best juga blm sampai ioi mall tapi dah dpt byk informations ...

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe tempat baru ramai orang teruja nak pergi.
      lepas ni pergi senang dah tips banyak orang kasi =D

      Delete
  25. uhuk3, mencik..kat penang xde ker.. -..-"
    p/s: kak ct ditag di entry http://timmbill91.blogspot.com/2015/02/mini-ga-by-nina-anies.html
    meh le join..hihi..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ada tapi kedai korean food tu kat gurney paragon. tapi akak makan kat outlet lain selalu bingsu tak ada. kuang asam tol..

      Delete
  26. Assalam siti,
    kat penang ada dak branch???????????
    he3
    laaaariiiiiiiiiikkkkkkkkkkkkkk :P

    ReplyDelete
    Replies
    1. ahahaha saja je en en cari gaduh akak ni =P
      takpe akan ku cari sehingga jumpa bingsu di penang..

      Delete
  27. Hai ct :)
    Merajuk tak? Kite dah datang ni. Wah menganga jap baca pasal bingsu walaupun kite anak bongsu :p

    Lain kali nomnom pos umah kite sekali tau :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi tak merajuk lah.. tak datang setahun baru merajuk =D weeee..
      ahahaha xde kaitan loorh dengan anak bongsu adeh.. jom laa kita nomnom sekali.

      Delete
  28. first time dengar mengenai bingsu

    thanks sharing & jemput ke blog nana :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi lepas ni boleh try =D
      insyallah nanti blogwalking CT singgah ya..

      Delete
    2. sis JM juga di jemput oleh si Nana ni..so Nana rajin2 lah ziarah rumah kawan2 ye :-)

      Delete
    3. ehehehe nanti Nana kena attack sampai semput dia nak layan =D
      CT tak jenguk lagi.. adus mencari masa nak blogwalking..

      Delete
    4. Sangat informative entri CT ni.
      Tengooookkk dah ramai tau pasal bingsu.

      Delete
    5. hahaha dah macam bukak kelas makanan korea tau =P

      Delete
  29. perghh..chocolate lava..kena order dgn air suam mcm ni..supaya x muak..

    ReplyDelete
    Replies
    1. adus choc lava dia terbaik lah.. huurm.. sedapnya.
      order air yang masam okay gak kot..

      Delete
  30. Wah menariklah..

    p/s sori ct tag untuk GA nih.. http://izzeyda.blogspot.com/2015/02/mini-ga-by-nina-anies.html

    ReplyDelete
    Replies
    1. hihi jangan lupa cuba kalau ada kesempatan okay =D

      Delete
  31. aaahhhh sedaaappnyaa.. mengiurkan lahh. tapi... kat putrajaya.. sape nak guide kita gi sana? hehe

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe IOI City Mall ni nama aje kat putrajaya tapi sebenarnya tepi highway..
      senang sangat nak pergi =)

      Delete
  32. lama x singgah sini CT dah tukar langsir baru..so sweet

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehe Akak JM skali singgah memang bertalu-talu tinggal jejak =D

      Delete
    2. hehehe langsir raya kena lagi elegen la Kak Ros..
      nanti raya kalo rajin solek lagi eheh..

      Delete
  33. masuk IOI Mall tu boleh tersesat ke ahaks..sis JM pegi sekali....kalau nk pegi lagi tak kot..mcm x best je...ntah lah kalau ada org nk belanja mkn di Seoul Garden maybe x tolak kot hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. best sebab banyak option nak makan.. kedai pun best best tapi ramai sangat orang..
      tunggu nanti bila dah lama sikit.. orang dah tak pergi sangat.. jom makan SG kiteee banje =D

      Delete
  34. kalau sis JM, order mcm tu mmg x habis lah...tambah jika jenis berlemak, milky camtu...mesti kongsi..x bole habis mkn sorang..nanti bertambah lemak lah perut i yg dah berlemak ni hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehehehe alamak =P memang kena kongsi lah Akak JM.. memang portion besar jadi kena share..

      Delete
  35. Bingsu? Dengar cam best.
    Kalau Milky mmg nak muntah kalau kita nak habiskan sorang2.
    Toping red bean mmg best.

    ReplyDelete
    Replies
    1. bingsu yang red bean tak pernah dapat rasa lagi.. tak tau mana nak cari..
      tapi ni sedap rasa cem milo =D

      Delete
  36. SALAM DAN HI , ANDA BERADA DI SENARAI TAGGING SAYA UNTUK MENYERTAI 'IPHONE 5S GIVEAWAY BY SYAFIQ SPECKI' JEMPUT SERTAI DAN MENANGI HADIAH LUMAYAN INI . ---> KLIK SINI UNTUK SERTAI<---

    ReplyDelete
    Replies
    1. insyallah kalau ada kelapangan =)

      Delete
  37. Ahad lepas singgah ke marriot hotel, memang besar IOI mall kat situ..tapi just dapat lihat dri luar je..rush balik jb..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang besar pun. semput nak jalan satu shopping mall..
      takpe nanti bebila boleh pergi lagi =)

      Delete
  38. alamak.. sedapnya. teringin nk makan tp kt penang takdo -_____-

    ReplyDelete
    Replies
    1. adus memang kesedihan sikitlah.. dapat makan best best kalo balik kampung saja huurm..

      Delete
  39. Replies
    1. huhu baru tengok gambar ni.. belum cuba lagi =P

      Delete
  40. siyes xpnh dgr lg pasal bingsu tuu..
    walaopun kaki drama korea...
    tp bkn giler kpop pon..
    haaaa trase kemuakkn bile mkn tu ng latte awk tu kn..

    ReplyDelete
    Replies
    1. memang muak.. patutnya order bingsu saja..
      nanti jangan order air okay ehehe.. alaa bingsu ni konon abc orang korea =D

      Delete
  41. Semua kedai Kopi CT terjah JJCM ye..huhu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehehe kedai kopi yang unik2 saja CM..
      yang worth untuk masuk blog gituuuu ahaha..

      Delete
  42. bingsu, vocab baru nii.. macam sedap juga tuuu. XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap Wardah sedap.. tak tipu punya sedap =)

      Delete
  43. 1st time dengar bingsu ni.... cantik pulak design dalam gambar penarik nafsu mknn ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. ABC je sebenarnyaaa ahaha tapi lagi menarik.. sebab ada banyak perisa n halus..

      Delete

DISCLAIMER

All posts, images and pages are owned by the author (unless otherwise stated). No reproduction of the materials from this website are to be used in other third-party websites or personal uses without a written consent or permission from the owner.